|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:17 am
продавам SD 4 Gb на Kingstom
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 продавам SD 4 Gb на Kingstom
картите са съвсем нови, но разпечатани, оказаха са твърде големи за устройствата за които ги купих и сега ми стоят, някои успях да сменя за 2-ки, но по последни сметки ми стоят 12 карти неизползваеми, та ако на някого му трябват може да измислим по добра цена.
|
| Пон Апр 12, 2010 2:29 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
хм, имам един покет който яде СД-та, но знам ли го дали няма да се получи като в твоят случай (hp rx3115, с вин моб 2003 е, ако има някой да е пробвал може да сподели). колко им търсиш на картите, ако е за единична бройка?
|
| Пон Апр 12, 2010 5:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз имам такъв hp rx3115 и мога да го пробвам довечера с 4Гб карта, ама ме съмнява, защото над 2Гб картите се водят хай капасити и не всички устройства ги поддържат, особено пък по-старите  . Ама ще пробвам и ще докладвам после  .
|
| Пон Апр 12, 2010 5:21 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми сигурно са SDHC. Ако пише на покета че яде по тоя стандарт - ще я преглътне. То май е въпрос на софтуер само, бозата би трябвало да е в час с SDHC.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 12, 2010 5:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не е само до бозата - на моя лаптоп от преди 5 г. например не мога да ползвам карти над 2гб, въпреки че съм упгрейднал всичко до последна версия  .
|
| Пон Апр 12, 2010 5:41 pm |
|
 |
|
head_up
|
@Dimitar, благодаря за справката, ще чакам резултат  А така и така си горд собственик на въпросното дърво (ама наистина си е дърво), също като мен , случайно да си попадал на читав порт на win 6.1 или 6.5 за него (то може и да му дойде тъшкън, ама...)? сайта на HP мълчи по въпроса, гугъл вади прекално много глупости и като се разтърсих по едно време загубих интерес чак от премного плява. та ако случайно си имал опит по въпроса - ще е полезно
ПП и случайно да си се сблъсквал с проблем със сихронизацията през УСБ? в началото добре си работеше с актив-синка, обачееее... по едно време взе да не се вижда от ПЦ-то като работещ девайс (жълт балон - малфункшън...) и от тогава го хвърлих да хваща прах, като не мога да го синхронизирам човешки...
|
| Пон Апр 12, 2010 6:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Най-тъпото е че китайците казаха аа до 8 gb няма грижи ..... оказа се че нещо са се объркали, не че има голямо значение дали са 2, 4 или 8, аз купих 4 щото казаха че поддържа 8, разликата м-у 2 и 4 не беше кой зане каква като пари, иначе и 2 ми стигаха ....
http://www.kingston.com/ukroot/flash/sdhc.asp ето това са картите, SD4/4Gb
Иначе за цена .. мислех си нещо като 12 лв/бр без ДДС, магазинската цена на SANDISK 4 Gb е 29 лв.
Моцеха да са micro SD, бяха и по евтини барабар с преходника, ама за тва дето ги купих преходника щеше да създава проблеми, иначе сигурно полесно щях да им намеря приложение, микро SD има почти навсякъде вече, най малкото имам поне 3 телефона които са с такова
п.с. може и без ДДС в случая за който не му трябва
п.с.2 ако някой иска повече може да обсъдим цената, а ако някой ги вземе 12-те накуп може да ги дам за по 10.
|
| Пон Апр 12, 2010 6:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
@head_up, чакай бе човек - ти толкова въпроси ми зададе, че направо ме същиса  . Това съм го купил на жената да си ползва там някакви нейни програмки и навигацията в него. Аз въобще не съм се занимавал с него, даже не съм 100% сигурен дали е същия модел като твоя, но ми се върти нещо 3ххх в главата и реших, че е същия. На сина ми телефона обаче е с 6.1 и със сигурност знам, че неможе да се ъпгрейдне до 6.5, защото хардуера не го поддържа. Т.е. тая дърта джаджа със сигурност няма да може да се ъпгрейдне и до 6.1  .
ПП. Сега като чекнах на сайта на НР и със сигурност нашия не е rx3115, а rx5730 - сори  .
|
| Пон Апр 12, 2010 6:52 pm |
|
 |
|
head_up
|
@Dimitar, няма проблеми, то още като каза навигация и стана ясно че не е същото дърво. Може и да си прав, че няма да може да се ъпгрейдне, обикновенно такива неща гуглето ги казва още в челните резултати. Благодаря все пак  Пък за картата - тамън си мислех, че съм ударил кьоравото - на такава хубава цена ... такъв е живота 
|
| Пон Апр 12, 2010 7:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
е то аз докато си ровек извадих 3 мобилни пентиума с памети за тях и един мобилен целерон, а ако извадя и тия по лаптопи дето ги имам мога да отворя сергия в някоя малка тайванска уличка  ... едни дъна имам за мобилни процесори, ако на някой му трябва да казва, едните са 12 В 3.5", т.е.с размера на HDD .. като намерих тия процесори почнах акция по приложението им ама аз имам доста та тия процесори до никъде не стигат, та ако на някой му трябва пък такова. ...
|
| Пон Апр 12, 2010 7:54 pm |
|
 |
|
head_up
|
би ли уточнил малко какво имаш предвид? че ми стана интересно, но може би аз се бъркам в представите си какво е това?
А за картите мисля че ще имаш по-голям успех тук: http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=21 само дето най-отгоре виси една гадна тема за фалшиви 4Г, та може малко да те спъне, но... ще побутваме  Или тук: http://www.bulforum.com/index.php?showforum=12 , пък ако искаш мога да ги пусна от твое име с твой телефон/майл/скайп за връзка. Просто идея 
|
| Пон Апр 12, 2010 8:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами какво има в предвид .. http://www.commell.com.tw/Product/SBC/LS-371.HTM ето това е едното, http://www.msi.com/index.php?func=prodd ... od_no=1267 ето това е другото.
Там всичко си пише, от двете имам по 5, от едното може и 10 да са.
|
| Пон Апр 12, 2010 9:01 pm |
|
 |
|
head_up
|
това LS-371 е страхотно - че то си е пълноправен компютър! охлаждането му ще е още една плочка от горе + HDD диска и може да се сглоби много мощен комп на удивително малка площ и то има LVDS, което ще да е много, много ценно за собствени разработки... интересно отгоре ако тръгнеш да инсталираш Win XP намира ли си драйвери за всичкото? Има хляб в това нещо ми се стува...
|
| Пон Апр 12, 2010 9:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то си е точно това, всичко е стандартно, има драйвери за всичко, чипсета е 945 LVDS е премиство ако връзваш с панел тъй като поевтинявапанела, не му трябва входна част. Интегрира се перфектно с 7 или 10" панел. Охлаждането с плочка емалко попроблемно, но в комплекта си имам радиатори както за чипсетатака и за процесора. и то доста добри, процесора е смеден на кулер мастер. Всичко му е ОК, само цената не е за шир потреба, тия дунца съм ги купувал преди вреем за по 300$, и в момента са горе долу толкова, за количеств апада но под 200 няма как, процесора не е евтин защото е мобилен, акоимаш специфично приложение нямаш избор, но иначе ... аз мнах на атоми в mini-ITX, има ги и само с 12 В .. та тия ми артисаха и им търся собственик, за цени не съм мислил, честно казано върти ми се цена като за нормално Atom дънце на интел на 12 В, т.е. около 90$ но подлежи на преговаряне.
Ако трябва да се говори честно това дъно е полезно ако си ограничен с мястото и искаш производителност при 12 В вход, иначе има дъна с атом 2 и Nvidia Ion които имат сравнително добра производителност, цената им е около 120$ но са ATX, обаче пък DC/DC за ATX е около 40$, т.е. става около 160$ ... това ако му се сложи някой мобилен пентиум, да не е celeron че той е слабичък, са още 70-80$, въпреки че сега не съм гледал цени на мобилни, може да са мръднали, тия сокети не знам дали са в производство.
|
| Пон Апр 12, 2010 9:59 pm |
|
 |
|
head_up
|
можеш ли да ми дадеш линк към мястото от където ги пазаруваш (и конкретно спецификация ако на същият линк отсъства)? т.е. не че няма да намеря нещо с гуглето, но ще е по-реалистично ако подхвърлиш на коя сергия да се наредя  Благодаря!
|
| Пон Апр 12, 2010 10:11 pm |
|
|