Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Промяна в данъчната и осигурителна система 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Промяна в данъчната и осигурителна система
Да се въведе данък върху децата. За малцинствата, ако нямаш деца данъците са ниски, ако имаш 1 по-високи, ако имаш 2 нормални както сега, но социалните помощи се спират, ако имаш повече за всяко следващо данъците се умножават по 2. Предполага се, че щом можеш да имаш повече деца, значи си преценил че можеш да ги издържаш, а не да чакаш на държавата за това.
За българите системата да работи точно обратно, ако до 35 нямаш деца данъците ти стават високи и намаляват за всяко дете. Социалните помощи започват от 1 нагоре.
Изключение е само ако медицинска експертиза доказва неспособност да имаш деца (важи и за мъже и за жени).
Идеята на това е ясна на всички, разни организации може да скочат че се нарушавали разни права, нищо не се нарушава, просто се толерира българското, както би трябвало да е. Тук говорим за оцеляване на нацията, всичко друго е на заден план. Връзваме бюджета, оправяме раждаемостта. С един закон постигаме много цели, обаче дали отгоре имат топки да направят това? Може някои чужди институции да подскочат, но накрая ползите ще са повече от минусите. Трябва да стане нещо крайно драстично за да се реализира тази идея.

плс. без спам!

Последна промяна quad на Пет Апр 16, 2010 3:30 am, променена общо 4 пъти

Пет Апр 16, 2010 1:49 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Голяма мисъл е паднало да го съчиниш. Колко милиона преди тебе са го съчинили едва ли
някой може да преброи.

Лошото на всякакви расистки и т.н. мерки покрай другото е, че не работят. Най-сериозна проверка
им е направил Хитлер, резултатите, които е постигнал са известни.

Инак и аз харесвам мангалите не повече от тебе, може би и по-малко, но от пенявене файда
никаква - освен да им напомни да ходят да си потърсят правата и да пореват още малко
докато получат още нещо.

Всъщност ако има нещо интересно в тая изтъркана до тотална умрялост тема то е какво те
накара да помислиш, че има нещо оригинално и ново поне за някого в идеята ти.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Апр 16, 2010 2:03 am
Профил WWW

Мнение 
Няма нищо расистко в това, чиста пазарна икономика. За да получаваш си плащаш, не си изпълняваш задълженията пак си плащаш.
Разбира се, че съм взаимствал от други места, топлата вода е открита отдавна, но тук не става дума за геноцит, а за контрол. Липсва контрол, а при нас единствения начин за осъществяването му е като те удрят в джоба. Щом имаш парички гледай колкото деца можеш, но да чакаш аз да плащам за твойте деца, но 10х.

Коригирах малко първия си пост, сори.

Пет Апр 16, 2010 2:37 am
Профил

Мнение 
За да не ме обвиняват в расизъм има и по-мек вариант, без деление еднакво за всички.
Социалните помощи не се изплащат на хора, които имат 3 и повече деца. Ако последния път са близнаци се брои за едно.
Ако оставиш/изоставиш детето си доброволно в приют отиваш в затвора от 2 до 5 години, тук не влизат децата с вродени недъзи.
Толкова за тази вечер.

Пет Апр 16, 2010 3:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.ziza.ru/others/1271392166-kl ... _foto.html

Те тук да имаше една тумба от нашите, каква веселба щеше да падне, а?!
Можем да им експортнем малко ... For free ...

Пет Апр 16, 2010 9:15 am
Профил ICQ

Мнение 
@tgi, мнението на quad може би е продиктувано от онази приказка "Който не знае историята, е осъден да я повтори". И ще има и други, които да искат да се предприемат такива драконовски мерки. Всъщност, @quad, чели ли си "Цилиндърът на Ван Троф" (Януш Зайдел мисля се казваше автора, дано не ми се сърди ако греша точния запис) ? е, има лека ирония там точно по въпроса - какви ли не начини можеш да пробваш, за да намалиш прираста на "не-полезното население". Но няма да успееш. Китайците? Помниш ли техният закон, че не могат да имат повече от едно дете? Резултат? Индия - ниската класа: спят по улиците некъпани цял живот, има повече болести които могат да ги убият отколкото кучета по улиците и пак се множат много повече и по-бързо от висшата класа! Франция? Какъв по-добър пример за гетата и какво се случва като не можеш да озаптиш "не-полезното население"? Може би и тук трябва около всяко гето една бетонна стена? Пък може и точец да им пускаме, на неравни интервали - ей така, за изненадата. Не става така, колкото повече ги натискаш по-главата толкова повече се напъват те да ти стъпят на твоята. Иначе - да, прав си, мерки трябват срещу хлебарките, но имам усещането че колкото повече препарати ползваш върху тях - толкова по устойчиви стават :wink: Решението трябва да е по-тънко и дълготрайно. Ако го намериш без да разбуниш половината свят ще те номинираме за Нобелова награда или каквото си избереш друго :)

ПП За да не е голословно - забравяме за толерантността към всичките "етнически малцинства", защото колкото повече сме толерантни към тях толкова те губят статута си на малцинство. Каквото за мен - такова и за тях. И повече трудов режим из затворите (накъдето ще се запътят ако се стигне до това положение) - тия магистрали кой ще ги построи!? Колкото циганин може да работи по тях до изнемогване... като нещат да се цивилизоват и да си плащат всичко както белите хора - получават правото да си изработят приноса към обществото на строежа. Вкарват американският стил - мога да те стрелям ако си влезнал в къщата ми да правиш зулум. Тогава на бай Мангал може да се усети, че не е чак толкова по-дбре да крадеш отколкото да поработваш. И нещата ще са малко по-добре. Обаче тази НЯМА да стане. Обективно погледнато :D

Я някой живял по-дълго по времето на комунизма да сподели - тогава имаше ли я същата "етническа наглост" ?

Пет Апр 16, 2010 10:58 am
Профил WWW

Мнение 
Не, че съм живял кой знае колко по татово време ама тогава мангустите си похапваха дръвцето от народната милиция редовно и ги беше страх... Сега понеже партията си намери в тяхно лице твърдия електорат и никой не ги закача с пръст и започнаха да надигат.. В тая връзка я вижте кво става:
http://www.dnes.bg/crime/2010/04/16/pol ... n-lv.89448
Те това по татово време забрави да се случи... Иначе е ясно... То тока и водата не могат (или по-скоро не искат) да ги накарат да си плащат, а ти quad за данъци си седнал да ги гониш... Осъзнай се момче...

Пет Апр 16, 2010 11:18 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Koleto написа:
Не, че съм живял кой знае колко по татово време ама тогава мангустите си похапваха дръвцето от народната милиция редовно и ги беше страх...

Аз понеже съм живял мога да потвърдя - така си беше. Народната милиция никак не се церемонеше с тях. Имаше и виц от онова време:
Манго се прибира син-зелен от бой след като е направил някакъв зулум и е преспал в районното на НМ. Айшето го пита:
- Какво стана бе Манго?
- Мани мани, голям бой ме драха!
- Ама как бе Манго, днешната милиция нали не бие?
- Абе днешната може и да не бие, ама за снощната не ме питай!

Пет Апр 16, 2010 11:34 am
Профил WWW

Мнение 
head_up написа:
...

Точно при Китай работи, виж последните данни и как Индия ще изпревари Китай по население. Значи тяхната политика дава резултат.
Историята се знае достатъчно добре, изводите от нея също, но тя е минало, а ние живеем сега.

Аман от червени истории, вярно е че трябва да измрат всички които ги помнят за да има шанс да се продължи напред. Така те само ти обясняват как нещо не може да стане. Всъщност просто ги мързи и то доста, пък и какво да се напрягат като знаят че и без това нищо няма да направят. Робско мислене, нормално, цял живот са си такива.

п.с. като напишеш без спам и следва пак спам, I love this :D

Пет Апр 16, 2010 1:07 pm
Профил

Мнение 
quad написа:
Аман от червени истории, вярно е че трябва да измрат всички които ги помнят за да има шанс да се продължи напред.
Тук грешиш - когато това се случи, нещата ще могат да се повторят, защото няма да има кой да каже на нас, по-младите, че това не води на добре.

quad написа:
п.с. като напишеш без спам и следва пак спам, I love this Very Happy

че тя темата си е спам, ти за какво говориш. ама да чешем езика (пръстите) в почивките :twisted:

Пет Апр 16, 2010 1:20 pm
Профил WWW

Мнение 
head_up написа:
...

Като гледам Вас по-старите доколко добре сте я докарали, чак Вас Ви е срам от това дето сте го втасали. Та хем недоволни, хем акъл дават и кусури търсят.
Дадох препратка от историята, не тази история не Ви е изгодна, Вие намирате друга, защото тя по ви пасва. Нищо че говорим за фискална политика, а не за расизъм. Сори ако има неразбрали, но това са различни неща. Не можеш да измислиш нищо по-добро, но не одобряваш...българска работа надупваш се, чакаш да ти се изредят и накрая питаш за още. Дотолкова Ви е писнало от делата Ви, че освен да си чешете пръстите в почивката друго няма да се сетите да направите. Лошото е, че не са един и двама така, а хубавото е че постепенно изчезват - за съжаление твърде бавно. Радвате се, когато децата Ви забегнат в чужбина и са се оттървали от Вас, защото Ви е срам от Вас и не искате да Ви гледат как сте се оакали до над ушите. Не искате и те да живеят във Вашите лайна и ги пращате доволни да се ринат в чуждите, знаейки че и там ще е същото, но поне няма да е родното АКО'. Въпреки това продължавате да твърдите, че сте прави. Някой решава да каже нещо и с цялата си енергия в почивките (а тя е много, щото в работно време пак нищо) му казвате да си заравя главата в пясъка, също както Вас, така както са Ви учили.
Преди да постна тази тема, мислех че това не е пенсионерски клуб, тук признавам че вероятно съм пообъркал.

Пет Апр 16, 2010 1:50 pm
Профил

Мнение 
@quad, успокой си кръвта малко, хабиш си нервите, ще ти трябват и за напред! И надали съм много по-възрастен от теб :)

ПП Като каза пенсионерски клуб, та се сетих как като деца ошушквахме къде какви стотинки намерим из долапите из къщи и после се забивахме в пенсионерския клуб, щото само там можеше да се купи лимонада с тия стотинки. И най-вече - онова някак си имаше вкус на лимон. Нещо май й сбъркаха рецептата тия капиталисти :P сега някой е пърдял в трилитровата бутилка...

Пет Апр 16, 2010 2:12 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Лошото на всякакви расистки и т.н. мерки покрай другото е, че не работят. Най-сериозна проверка
им е направил Хитлер, резултатите, които е постигнал са известни.

Абе на теорията нищо й няма. Огромната тъпоумна грешка на Хитлер беше да нападне СССР. Ако не го беше сторил, сега щяхте размахвате ръчички с викове "Хайл". Мангали, най-вероятно, нямаше да има. :)

Пет Апр 16, 2010 2:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
идеята е пълна глупост, не защото се нарушават нечии права, а защото е перверзна в самата си основа - раждат ти се готови роби, а ти се чудиш как да ги намалиш. все едно дядо ми да се чуди как да накара козите да не се плодят.
верно че в момента робството е забранено, но това няма да е все така я, все ще се оправят нещата някой ден. и колкото по-малко мерки се вземат за решаване на мангалския "проблем" , толкова по-скоро ще е тоя ден :D

Пет Апр 16, 2010 3:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
head_up написа:
И най-вече - онова някак си имаше вкус на лимон.
кое бе, жълтата лимонада ли?! 8O ебаваш се нали :D

Пет Апр 16, 2010 3:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща