Ами то не се прави така!
Такава връзка се прави между аналогов датчик и контролер.
Между два контролера - не виждам смисъл.
Ако можеш - дай повечко инфо
//Да не става дума за цифрова линия 0-20мА?
иначе за 4-20
RCV420.pdf
това търсиш
Пет Апр 16, 2010 4:57 pm
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
Wise написа:
Ами то не се прави така! Такава връзка се прави между аналогов датчик и контролер. Между два контролера - не виждам смисъл.
Прави се, ако е силно зашумена връзка на няколко километра .
Изпитано и работи без грешка на около 14 до 22 км. Модемите се усраха, Echelon мрежа също,
но токовия кръг переше ката Перла'05. Ама не беше 4-20mA, мисля че беше 20-100mA .
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Пет Апр 16, 2010 8:37 pm
atanaspopov
Ранг: Минаващ
Става въпрос за цифрова връзка между два контролреа. В случая разстоянието няма да е дълго, но това изискване е наложено от факта че от едната страна вече имам йнтерфейс токов крък. По принцип и аз би могло да помисля за схем но ми трябва нещо изпробвано. Относно тока на кръга е въпрос на сметки.
Благодаря за RCV420.pdf. Но в случая става въпрос за аналогов кръг. На мен ми е необходим цифров.
Пет Апр 16, 2010 10:47 pm
atanaspopov
Ранг: Минаващ
Е то за цифрово си е друга бира Аз поне 1000 съм направил, та за тока - по-добре е 10 мА от 20мА
и гледах схемички за +-10 мА
+10мА - лог1
-10мА-лог0
няма ток - break
но вероятно си се оправил в схемотехниката на цифровия current loop
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл