Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
H8 Renesas (Hitachi). 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение H8 Renesas (Hitachi).
Някой може ли да даде отзиви за серия H8 (2xxx) на Renesas (Hitachi) като производителност, какви развойни средства могат да се използват.

Сря Апр 14, 2010 10:50 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re: H8 Renesas (Hitachi).
relsys написа:
Някой може ли да даде отзиви за серия H8 (2xxx) на Renesas (Hitachi) като производителност, какви развойни средства могат да се използват.

На първо време ти трябва едно Е10А Това е програматор - дебъгер и каквото се сетиш още. :)

Като развойна среда може да ползваш HEW
Като трябва към HEW-то да инсталираш и подходящия компилатор за H8

Има и GNU версия на компилатора която можеш да намериш тук. От скоро са платинен партьор на Renesas, което значи че нещата им работят. Гледам са портнали и Eclipse

Няма да е зле преди да се захванеш с H8 да разгледаш SH серията. Няма да се учудя да се окаже ценово по добре от H8. :)

Чет Апр 15, 2010 11:46 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
На мен ми се налага да пиша софт върху готов хардуер. С помощ от колегите даже и го подкарах. Ама се зачудих не е ли малко поостаряла платформа спрямо днешните стандарти?

Чет Апр 15, 2010 9:13 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
relsys написа:
Ама се зачудих не е ли малко поостаряла платформа спрямо днешните стандарти?

Аз затова ти пиша да погледнеш SH. Да стара е технологията. Но щом имаш вече готов хардуер няма мърдане. Освен ако не решите на мястото на H8 да монтирате SH. Най вероятно за едни и същи корпуси изводите съвпадат а порт-ването на програмата за новия процесор става само с едно две кликания с мишката в HEW-то. :D

Съб Апр 17, 2010 11:31 am
Профил ICQ

Мнение 
добре де, и на мен ми стана интересно - реших да ги разгледам сега - SH серията имат много мощна периферия - включително видеообработка (HW) на MPEG4, H264 (BL профил), обаче нещо цените ... много солено - че този клас се движат май между 60-100$ чипа (да не са и повече, само една справка направих и точно този който ме интересуваше го нямаше). Изгодно ли е спрямо ОМАП-а на краварите? нито едното, нито другото съм ползвал (прост човечец съм), и ми е чудно. А и другото което забелязах - в началото на всеки документ на renesas пише че са се сляли с NEC от 1.04.2010, а това дали предполага промяна в стратегията за тия чЕпове (SH)? Да не се окаже че след 2-3 годинки са ги ... зарязали.

Съб Апр 17, 2010 12:06 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
head_up написа:
А и другото което забелязах - в началото на всеки документ на renesas пише че са се сляли с NEC от 1.04.2010, а това дали предполага промяна в стратегията за тия чЕпове (SH)? Да не се окаже че след 2-3 годинки са ги ... зарязали.

То това да не е майкрочип... При Ренесас нещата не се променят от ден за ден.Това което се произвежда в момента едва ли ще спре скоро.

Хм. Това за сливането и с NEC съм го пропуснал. Ясно защо им е сменен сайта от две седмици. :wink:

Съб Апр 17, 2010 12:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
е, де, Tisho, не че съм микрочЕп-о поклонник, рядко ги и ползвам по принцип (ама се и налага понякога), но напоследък има уж хубави фирми с хубави продукти дето са в несигурно положение и понякога човек да не смее да се захване с нещо тяхно 'щото са много на кантар. а такива сливания обикновенно подсказват някаква нестабилност. за това попитах знаещите какво е положението.

Съб Апр 17, 2010 12:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
head_up написа:
е, де, Tisho, не че съм микрочЕп-о поклонник, рядко ги и ползвам по принцип (ама се и налага понякога), но напоследък има уж хубави фирми с хубави продукти дето са в несигурно положение и понякога човек да не смее да се захване с нещо тяхно 'щото са много на кантар. а такива сливания обикновенно подсказват някаква нестабилност. за това попитах знаещите какво е положението.

Наскоро намалиха цените и промениха някой условия за доставка, като минимално количество за регистриране на проект(да ти дадат така наречената проектна цена). Но за спиране на чипове от производство е много малко вероятно.

Все пак ако си решил да пробваш с някой техен процесор погледни първо в Glyn какво има след което в Петрекс за цена и т.н.
Това 60-100$ незнам къде си го гледал, но ми се струва малко вероятно.
По коледа ми пратиха подарък един SH-2 на платка и с USB кабелче(надявах се и някой E10 да намеря в пакета ама уви... :roll: ).

Съб Апр 17, 2010 12:49 pm
Профил ICQ

Мнение 
и аз малко се ужасих като ги видях обаче - digikey-а това каза 8O Ами ако ги има на човешки цени честно казано бих се замислил дали да не ги пробвам. все още е само идея, ама... просто цената тук ме спря.

Съб Апр 17, 2010 1:13 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]