Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Бе прокълната фирма са си.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Бе аз ги прочетох, ама към тях нямах забележки :-).

Само думата "никой" ми се видя не на място.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Май 14, 2010 1:40 pm
Профил WWW

Мнение 
Уфф, ОК, явно кофти съм го описал горе, обяснявам пак.
Значи, имаме ОУ с RR вход и -1mV напрежение на несиметрия. Като подадеш 0V на неинвертиращия вход и -1mV на инвертиращия, усилвателят ще работи в линеен режим и ще покрива спецификацията. При двуполярно свързване тоя -1mV на инвертиращия ще дойде през обратната връзка. При еднополярно захранване отрицателно напрежение към входа няма откъде да ти дойде. Входното стъпало ще стои наситено и усилването без ОВ ще бъде практически 0. Усилвателят ще влезе в линеен режим едва когато му подадеш на неинвертиращия вход поне +1mV. Естествено, това се отнася за половината чипове от партидата, които са се случили с отрицателен офсет. Другата половина ще си работят безпроблемно още от 0V.
И проблемът в случая не е на чипа, той си покрива спецификацията, ако му подадеш съответните напрежения на входа. Проблемът е на конкретното схемно решение, което не позволява да му ги подадеш гарантирано тия напрежения при 0V.

Ама както писах, при теб очевидно има и друго. Понеже тоя ефект с твоя ОУ трябва да изчезва при 2.5mV най-много, а не както пишеш при 50mV. Не че 2.5mV са малко за 10mV сигнал.

Пет Май 14, 2010 1:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аха, 741, сега схванах за какво говориш - съгласен съм, естествено.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Май 14, 2010 2:11 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
741 написа:
Уфф, ОК, явно кофти съм го описал горе, обяснявам пак.
Значи, имаме ОУ с RR вход и -1mV напрежение на несиметрия. Като подадеш 0V на неинвертиращия вход и -1mV на инвертиращия, усилвателят ще работи в линеен режим и ще покрива спецификацията. При двуполярно свързване тоя -1mV на инвертиращия ще дойде през обратната връзка. При еднополярно захранване отрицателно напрежение към входа няма откъде да ти дойде. Входното стъпало ще стои наситено и усилването без ОВ ще бъде практически 0. Усилвателят ще влезе в линеен режим едва когато му подадеш на неинвертиращия вход поне +1mV. Естествено, това се отнася за половината чипове от партидата, които са се случили с отрицателен офсет. Другата половина ще си работят безпроблемно още от 0V.
И проблемът в случая не е на чипа, той си покрива спецификацията, ако му подадеш съответните напрежения на входа. Проблемът е на конкретното схемно решение, което не позволява да му ги подадеш гарантирано тия напрежения при 0V.

Ама както писах, при теб очевидно има и друго. Понеже тоя ефект с твоя ОУ трябва да изчезва при 2.5mV най-много, а не както пишеш при 50mV. Не че 2.5mV са малко за 10mV сигнал.

Сега те разбрах какво имаш пред вид. Да разбира се че е така,но не е такъв случая. Ако трябва да бъда точен някъде от около 20-тина миливолта започва да се покачва усилването. Абе шибана работа.
Все се заричам,Микрочип само в елементарни приложения ама ей го сега имах в наличност такива пък и не ми се видя нещо кой знае колко особенно приложението ..... и мамата си :)

Пет Май 14, 2010 3:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4