Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
21/12/2012 година? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 21/12/2012 година?
Абе напоследък много се говори по тая тема, та филми (документални и игрален), та интервюта с разни астрономи, историци и физици, гледам и по нета се търкаля темата та почвам да се чудя дали има зрънце истина в цялата тая работа...
На мен лично ми се струва като с какфонията преди 1/1/2000 ама тогава поне нямаше астрономически събития а само религиозни :) Та ще се мре ли след 2 години не знам?
Вие как мислите?

Вто Май 25, 2010 1:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Нищо не съм чел по темата, но имам мнение - шъ съ мре разбира се , как няма да се мре? Самият този факт мене ме успокоява, както предполагам и всички вярващи в това. Сега, точно коя година, по кой календар и по какъв начин - не зная, но какво значение има това спрямо вечността на смъртта?

Вто Май 25, 2010 1:35 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Дано се облажим с евтини жилища около заветната дата :D

Вто Май 25, 2010 2:09 pm
Профил

Мнение 
Да, но първо трябва да преживеем 11.11.2011. Който ще се жени ,да запазва датата още отсега ,че като наближи ще е голяма навалица. :D
Аз все още се чудя, що не изпукахме на 1/1/2000, забравиха ли ни, нещо ли се прецака? :)

Вто Май 25, 2010 2:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе около мен, като някой почне да ми развива подобни апокалиптични теории, веднага му предлагам 2011 да ми продаде апартамента си на половин цена. С парите 1 година ще си отживее и после да мре като толкова държи. Ама нещат бе......

Иначе тя приказката е известна - "в обозрим период от време всички сме мъртви".... Та ако някой заложи на това със сигурност ще уцели :)

Вто Май 25, 2010 3:07 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цитат:
Да, но първо трябва да преживеем 11.11.2011

То идеята е, че на 21.12.2012 ще се мре щот няма дата хх.13.2013, а не че са еднакви :Р Иначе аз бях накаран да загледам един от така наречените "документални филми" по въпроса, в който казаха че тогава за пръв път от не знам си колко милиона години слънцето и центъра на Млечния път ще застанат на една линия.... тия хора са пропуснали 7ми клас са аксиомите на Евклид :Р

Вто Май 25, 2010 3:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ето това е истинското обяснение на нещата :D :
Изображение

Вто Май 25, 2010 4:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Абе около мен, като някой почне да ми развива подобни апокалиптични теории, веднага му предлагам 2011 да ми продаде апартамента си на половин цена. С парите 1 година ще си отживее и после да мре като толкова държи. Ама нещат бе......

Иначе тя приказката е известна - "в обозрим период от време всички сме мъртви".... Та ако някой заложи на това със сигурност ще уцели :)

Бе очевидно е така, но и по тоя въпрос се говори за развитие напоследък:

тук щях да постна линк към една статия, дето я четох в BBC тия дни и се
казваше "The first man to live 1000 years may be about 60 today" или нещо
подобно.
Ама е махната - та може и да е сериозно :-). Интервюираният беше от накакъв
институт в Англия и казваше, че има някакви резултати вече върху мишки.
Сега дали в идните 10-20 години ще разберем как се прави тая работа (че технологията,
върху която сме изградени го позволява няма съмнение, ама трябва да се хакнат
часовниците за стареене и т.н.) е друг въпрос, нещо не я виждам толкова скоро тая работа.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Май 25, 2010 4:17 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Никой не се е отървал жив от живота, така че спокойно. :wink:

Мен напоследък ми намирисва на война между корееите, ама да видим. Оня диф комунист е вдигнал армията си в бойна готовност.
Току виж го ухапала някоя бълха и гръмнал някоя друга атомна бомбичка.

Вто Май 25, 2010 4:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
Никой не се е отървал жив от живота, така че спокойно. :wink:

Мен напоследък ми намирисва на война между корееите, ама да видим. Оня диф комунист е вдигнал армията си в бойна готовност.
Току виж го ухапала някоя бълха и гръмнал някоя друга атомна бомбичка.

Според мене няма никакви атомни бомби. Онова гърмене беше гранично, постижимо и с конвенционални
гръмки.
Подозирам, че щатите го крепят на изкуствено дишане, та да имат поне едно останало
живо плашило в района. Ей тия дни излезе новината, че новоизбраният кмет ли, какъв ли
беше в някакъв район на Япония се отметнал от обещанието си да изгони американската база
там, щото заплахата от Северна Корея била много се засилила.....

Вто Май 25, 2010 4:22 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
центъра на галактиката, слънцето И земята ще застанат на една линия ...

Тъй като цялата слънчева система освен в кръг около центъра на галактиката се движи и нагоре-надолу спрямо равнината (като делфинче). Един цикъл трае 10000 години. Идеята за края на света е че гравитацията от черната дупка в центъра на галактиката ще се комбинира с тази на слънцето, което ще окаже пагубно влияние върху земята - земетресения, цунами и други подобни бедствия. Всъщност това изравняване вече е започнало. На тази дата ще е геометричното изравняване - ако нещо щеше да става то вече трябваше да е започнало да става. Друг е въпроса как Маите са "уцелили" датата.

Доколкото зная, сметките са показали, че влиянието ще нищожно. Ама пък знае ли човек - точно тогава извънземните може да са си избрали датата да нападнат земята.

Всъщност астрономически погледнато, това си е СЪБИТИЕ.

Вто Май 25, 2010 4:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Наскоро четох статия за едни руски математици. Чели исторически четива и се усъмнили в достоверността на хронологията на историческите събития през последните 2 хиляди години. Започнали с някаква математическа теория да наслагват датите на събитията и с учудване установили, че изключително много събития се повтарят в различни държави по различно време, което ги навело на мисълта, че са сбъркани датите на много събития. Та според тяхната теория последните 2 хиляди години всъщност са само 400-500г., просто с времето са се смесили различни календари, писменост, да не говорим за пристрастието на авторите на запазените писменни сведения, и тези 400г. са се разтеглили до 2 хиляди.

Пример за теорията им, да вземем Междусъюзническата война от 1913г., ако отворим и прочетем гръцки източници те пишат едно, ако отворим сръбски там е друго, ако отворим български съвсем друго, трето и четвърто ако прочетем турските и румънските източници. След 150г. са изчезнали дори и правнуците на свидетелите на тези исторически събития, изчезнали са цели градове, сменили са десетки управления и концепции. При разкопки се намират да речем гръцките и българските писменни сведения, но с повредени страници, липсващи пасажи и дати. Археолозите започват възстанояване и установяват, че имало две войни от онова време, понеже гръцки и български автори описали войната по различен начин. Съответно войната се завежда като две войни в разлини години. А какво става, когато тези събития са били примерно в 3-ти - 4-ти век ? От една война стават 10 войни.

Според тях проследяването и пълното документиране с исторически факти е възможно само 400г. назад, т.е. от към 1600г. насам. Сега се сещам за плащеницата в кой италиански град беше забравих, която анализирана се оказва, че е само на 400г., докато "историческите" сведения я датират към 0г. н.е.

Та да се върнем на календара на маите, що да не са се объркали, или пък да са смятали по различен начин времето, а ние да си мислим, че им разбираме писането, може и 12.12.2012 да е всъщност датата когато Кортес ги е покорил.

Вто Май 25, 2010 5:09 pm
Профил WWW

Мнение 
¶ написа:
Наскоро четох статия за едни руски математици. Чели исторически четива и се усъмнили в достоверността на хронологията на историческите събития през последните 2 хиляди години. Започнали с някаква математическа теория да наслагват датите на събитията и с учудване установили, че изключително много събития се повтарят в различни държави по различно време, което ги навело на мисълта, че са сбъркани датите на много събития. Та според тяхната теория последните 2 хиляди години всъщност са само 400-500г., просто с времето са се смесили различни календари, писменост, да не говорим за пристрастието на авторите на запазените писменни сведения, и тези 400г. са се разтеглили до 2 хиляди.

Чак пък грешни дати е малко пресилено, има и останали доста документи. Лесно се проверява с въглероден анализ даже точноста му за 5-6хилг назад е много голяма.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Май 25, 2010 5:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
Мен напоследък ми намирисва на война между корееите, ама да видим.

На мен пък ми намирисва на война между всички - съвсем сериозно :? .

Вто Май 25, 2010 6:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Tisho написа:
Мен напоследък ми намирисва на война между корееите, ама да видим.

На мен пък ми намирисва на война между всички - съвсем сериозно :? .

Ами то за жалост на такова си мирише, навсякъде е. А тук извадихме "късмета" да имаме
най-тъпите гьонове по кабинетите от Виденов насам, като за капак. Тия дебили още дори
не са разбрали, че имат проблем.
И понеже им знам манталитета - на "Гурко" в милиционерската кооперация в съседство
живееха доста правени по тоя калъп, ходехме и в едно училище - знам, че нищо друго
няма да им хрумне освен да побегнат, ако стените около тях почнат да падат. Дотогава
ще стоят и ще чакат заповеди - от най-низшия до най-висшия включително.

Вто Май 25, 2010 7:02 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща