Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Източник - неизвестен

Кратък курс по обща култура

В последно време културата на българина става все по-обща. Тенденцията е в следващите 5-10 години тя да изчезне напълно, но дотогава все пак ще се наложи да поназнайваме нещичко, за да не се изложим, когато попаднем в смесена компания. Особено важно в един светски разговор е да сте компетентни за най-значимите обществени събития – коя зодия е Преслава, къде е пил снощи Валери Божинов и кога ще е поредната сватба на Софи Маринова и Дачо, че се изнервихме вече.

По тези теми всички разговарящи са добре подготвени и лафът върви леко. Но може да се случи в компанията да има любознателна кандидат-студентка, която иска да се информира по някакъв проблем, свързан с академичното й бъдеще. Например: колко са планетите в Слънчевата система, кой е открил Америка, или кой е авторът на “Опълченците на Шипка”.

Подобни въпроси създават жестоко интелектуално напрежение в събеседниците. Те изискват широки енциклопедични познания, каквито повечето хора нямат. Това е шанс за вас да блеснете, като пуснете тежката артилерия на своята ерудиция. Достатъчно е да изкажете следните безспорни тези:

Литература

Иван Вазов е автор на “Под игото”, а Алеко Константинов на “Бай Ганьо” или обратното. Разликата между двамата е, че Вазов не е убит, а Алеко е убит и е хижа на Витоша. Шекспир е англичанин, а Паулу Коелю не е. Паулу Коелю определено е по-добър писател от Шекспир, защото отговаря на много въпроси и казва много житейски истини, а Шекспир на нищо не отговаря и не ти казва никакви истини.

Хари Потър е магьосник, а Д’Артанян е мускетар и ако съдим по името му е арменец.

Българска история

Българската държава е създадена отдавна. Била е под турско робство и виновен за това е Ахмед Доган. Като не живеят в България, откъде-накъде ше ми гласуват. Имало е златен век по времето на цар Симеон, преди да му реституират горите.

Азбуката е написана от Кирил и Методий и се казва кирилица (или май беше методиевица?). В нея липсват буквите “4” и “6”, което означава, че нашите предци не са можели да напишат думата “4ере6ка”, бахти загубената азбука.

Ботев и Левски са били революционери, а единият от двамата е бил поет. В момента са футболни отбори и Ботев за малко щеше да изпадне. Митю вън завинаги!

Световна история

В Египет е имало пирамиди, фараони и балъци за милиони. А в Рим е имало императори – Цезар, Нерон, Калигула. Те вероятно са слушали чалга, защото днес повечето чалготеки са кръстени на тяхно име. Колумб е открил Америка, а Джордж Буш-младши почти я закри.

География

Земното кълбо е общо-взето кръгло. Континентите са няколко. Европа, Африка и некви други. Има и океани и морета, които са пълни предимно с вода. Най-известните морета са Слънчев бряг и Кушадасъ. Най-големият връх е Еверест, преди възродителния процес се е казвал Джомолунгма. Париж е столица на... една от държавите, след малко ще се сетя коя. В Париж продават страхотни обувки, една приятелка си е взела оттам много сладурски сандалки само за 120 евро, представяш ли си?

Естествени науки

Човекът е произлязъл от маймуната, а в момента тече обратният процес. По едно време е имало и динозаври, но те са измрели от скука, защото попфолкът още не е бил открит.

Сред най-важните открития за човечеството са колелото и топлата вода – оттам идва изразът “ти откри топлата вода”. Сега учените са направили някакъв Голям Адронен Колайдер, който или ще избухне или няма да избухне, но тия неща принципно не са хубави.

Напоследък се появи глобално затопляне, но въпреки това парното поскъпва.

Икономика

Живеем във времена на световна финансова криза, което означава, че всичко в мола или ще поскъпне или ще поевтинее. Хората ще загубят или спестяванията си, или работата си, а някои ще загубят и живота си. Китайците ще стават все по-силни икономически, ще тръгнат от Илиянци и постепенно ще завладеят целия свят. Оттам идва изразът “номерът на китайката”.

Ще става все по-лошо. И за всичко, както винаги, са виновни евреите.

Космонавтика

Първият космонавт е Юрий Гагарин (или Юрий Галев). Но той всъщност не е първият, защото преди него в космоса е летяла някаква кучка. Така е то, кучките винаги се вреждат първи.

Музика

По принцип Моцарт е голям композитор, но Тони Стораро направо кърти мивки. Егати пауъра. Операта е много хубаво нещо, тя е до паметника на Стамболийски. Българската попмузика е в небивал възход и разбива всички чартове в MTV. Вярно, Мадона не е лоша певица, има чат-пат некви хитове, но все пак Графа е спечелил много повече музикални награди от нея.

Както виждате, общата култура не е нещо непостижимо. Научете наизуст гореизложената информация и ще бъдете признат за изключителен ерудит в светските среди, за човек от категорията “бахти колко е умен тоя пич, не е истина просто”.

Успех!

Чет Май 27, 2010 7:09 am
Профил

Мнение 
Изображение
Източник: http://xkcd.com/

Съб Май 29, 2010 7:23 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Ike това ми прилича на нещо дето ние (Меката) сме го мислили. Уникално е просто! Само не помня дали щеше да изстрелва совалка в космоса или да отваря консерви...

Съб Май 29, 2010 1:24 pm
Профил
Аватар

Мнение Виц, ннам колко е оригинален:
Отива един да си купи цигари и чете на опаковката: "Пушенето отслабва спермата!".
- А нямате ли от канцерогенните?

Нед Май 30, 2010 12:25 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
На първа среща.....
- Скъпа какви са тези глупости: "Трудно можеш да ме намериш, лесно да ме загубиш"
Да не си чорап по душа :?: :lol:

Пон Май 31, 2010 11:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
То старо ама без малко да ми се случи тези дни, че се сетих:

- Мамо, днес дойде една лелка която много издишаше, тати и намери дупката с език и после я напомпи.

То малко не ми е смешно, щото като зареждах прелести по бикини за скрийнсейвъра на компа на работата жената констатира:
- Май не си падаш по русите.
- К'во искаш да кажеш, ако ми падне някоя такава няма да я из...таковам?!
След което жената заяви без грам майтап, че ще ми отреже достойнството. А двуличничката разправя пред хората как вече не ме ревнува... :)

Вто Юни 01, 2010 11:05 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ам бат'Бонго то мерака(в твоят случай) и ревността(в нейният) умират последни :)

Сря Юни 02, 2010 12:25 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Това е от един чужд форум.

You might be an Engineer If...

1) choosing to buy flowers for your girlfriend or upgrading your RAM is a moral dilemma.
2) you take a cruise so you can go on a personal tour of the engine room.
3) in college you thought Spring Break was metal fatigue failure.
4) the sales people at the local computer store can't answer any of your questions.
5) at an air show you know how fast the skydivers are falling.
6) you bought your wife a new CD-ROM drive for her birthday.
7) you can quote scenes from any Monty Python movie.
8 ) Cool you can type 70 words per minute but can't read your own handwriting.
9) you comment to your wife that her straight hair is nice and parallel.
10) you sit backwards on the Disneyland rides to see how they do the special effects.
11) you have saved every power cord from all your broken appliances.
12) you have more friends on the Internet than in real life.
13) you know what "http://" stands for.
14) you look forward to Christmas so you can put the kids' toys together.
15) you see a good design and still have to change it.
16) you spent more on your calculator than on your wedding ring.
17) you still own a slide rule and know how to use it.
18 you think that people yawning around you are sleep deprived.
19) you window shop at Radio Shack
20) your laptop computer costs more than your car
21) your wife hasn't the foggiest idea of what you do at work.
22) you've already calculated how much you make per second.
23) you've tried to repair a $5 radio.

Пет Юни 04, 2010 7:19 pm
Профил

Мнение 
Meрак

Прикачени файлове:
143.jpg
143.jpg [ 33.39 KiB | Прегледано 1503 пъти ]

Съб Юни 05, 2010 10:08 pm
Профил

Мнение 
Meрак

Прикачени файлове:
143.jpg
143.jpg [ 33.39 KiB | Прегледано 1504 пъти ]

Съб Юни 05, 2010 10:10 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Лего принтер :)
ПП.В youtube :)

Последна промяна nobodyshadow на Нед Юни 06, 2010 8:41 pm, променена общо 1 път

Нед Юни 06, 2010 10:24 am
Профил
Аватар

Мнение Уфтопик
А бе как работи този Видеобокс в България? Щото на мен редовно ми съдира нервите, линкът на nobodyshadow се зарежда няколко часа докато стигна до половината и отказа да продължи...

А как работи в друга държава с изключение на братска Хамерика? Това е друга тема ама ми е любопитно.

Нед Юни 06, 2010 5:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами специално този линк ми прекъсна един-два пъти щото е малко хай-рес а ми е само 2МВ канала. Иначе се отвори след 0,3 сек. (горе долу докато мозилата си отвори нов таб) :)

Нед Юни 06, 2010 6:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами от Великобритания е апсурд да заредиш каквото и да е от vbox7, дори и с много търпение накрая просто забива.

Нед Юни 06, 2010 6:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
sv_shady написа:
Ами от Великобритания е апсурд да заредиш каквото и да е от vbox7, дори и с много търпение накрая просто забива.

напълно сум съгласен с теб..
и при мен забива
ко да се прави..

Пон Юни 07, 2010 1:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 573  Следваща