Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Война с плъх! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
tgi написа:
Айде сега въздушни пушки. Настрана от това, че да нараняваш по подобен начин животни
е тотална селения, то не е и приложимо много пъти - ами ако съседът му реагира както
бих реагирал аз? (не искаш да си на мястото на тоя, дето го хвана, че ми е стрелял по
котето :-) ).

Е то по твоята логика и горкото плъхче може да е било на комшийката.......... :P

Чет Юни 03, 2010 7:58 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
За борба с гризачите има един способ описан в книгата "Параграф 22", но е много шумен. Е ти можеш да ползваш заглушител :wink:

Чет Юни 03, 2010 8:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе за сиамците не знам - виждал съм женска много проклета и мъжки - изключително кротък. Обаче пък персийските са си проклети по природа. Бащата на мойта беше вкарал майката на стопанката си в болница, а моята замалко да убие другата ми котка. А и има едни дето са големи почти колкото куче.

Wise, все пак плъховете се считат за вредители, докато котките - не. Ако комшийката иска да гледа плъхове, да си ги държи в клетка.

Чет Юни 03, 2010 8:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
head_up написа:
.... Надявам се нямаш нужда да ядеш котката? :x

Освен ако не си Алф.... :D
Но един приятел казваше така: "Ако искате да си приготвите заешко задушено ви е необходима поне една котка" :(

Чет Юни 03, 2010 9:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Плъховете живеят в колонии и се размножават много бързо. Няма как сам плъх да се завъди в двор. Някъде наблизо има много плъхове и те постоянно разучават територията наоколо. Ако нещо им хареса се заселват и после става страшно. Имам познати санитарни инспектори и от тях знам, че плъховете се убиват с отрова която действа поне след седмица. Ако един плъх се отрови от "манджите" които му подхвърляш, забрави друг плъх да се докосне до тях. Мойте познати ходиха в една автокъща да я чистят от плъхове. Показаха ми снимка на капан с който собствениците са хванали един плъх и са заредили капана втори път. Бяха снимали капана след втория път. Вратичката беше полуотворена подпряна с чашка от кафе, която гадините са донесли от плик с боклуци. Стръвта естествено липсваше.

Плъховете са много интелигентни и борбата с тях е изключително трудна с подръчни средства. Ако тоя плъх-гастрольор е пукнал някъде и не се появят други след него проблемът ти е решен. В противен случай се обърни към специалисти.

Чет Юни 03, 2010 9:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
...Вратичката беше полуотворена подпряна с чашка от кафе, която гадините са донесли от плик с боклуци. Стръвта естествено липсваше.
...

Историята е страхотна. Не само са интелигентни явно ами и колективна дейност развиват.

Жалко, че им реагираме с погнуса, ама кво да се прави - така сме/са конструирани, а и са
си напаст.

Но със сигурност бих се забавлявал да ги гледам как обезвредяват капана в ала Том и Джери стил :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юни 03, 2010 10:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз си имам "машина за убиване" на тези твари.

Прикачени файлове:
100_1700.JPG
100_1700.JPG [ 146.52 KiB | Прегледано 1619 пъти ]
Чет Юни 03, 2010 11:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
бах мама му, знам че са умни гадовете, ама чак пък да подпре вратичката с чашка от кафе.... Това ме изуми. Жалко, че разнасят болести иначе биха били страхотни любимци.

Апрпопо по телевизията даваха една девойка която си отглеждаше плъх. Казваше че било най-умното животно което имала, привързвал се и се подавал на яка дресировка. Даже давал да го къпят. Виж незнам проблем с кендзането как се решава, ама с толкоз акъл, нищо чудно и на тоалетни навици да може да се приучи.....

Пет Юни 04, 2010 8:24 am
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
.... Жалко, че разнасят болести иначе биха били страхотни любимци...

То всъщност повечето домашни любимци са опасни защото мъкнат/въдят болести - особенно пернатите. Тъй че де да знам - дали с подходящо "третиране" риска от болест пренасяна от пъха да не може да се сведе до тази както на папагал да кажем? просто на никой (е, изключения има) не са му приятни плъхове - да ги гали, сресва, да им говори и не дай Боже да ги целува, както повечето стопани на котки и кучета правят. Та може би за това и не се е разпространила идеята. иначе представи си, както стана ясно колко са умни и на какво можеш да ги научиш? току виж са започнали да те бият на шах :D

Пет Юни 04, 2010 9:19 am
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
off: цецо, какво представлява аватара ти? щото на мене все ми прилича на един черен плъх :)

Пет Юни 04, 2010 10:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
...Виж незнам проблем с кендзането как се решава, ама с толкоз акъл, нищо чудно и на тоалетни навици да може да се приучи.....

Не се приучава а си ги има.
Хората които се борят с гризачите изучават навиците им и начинът им на живот. Освен другите интересни неща които са ми разказвали за плъховете засегнаха и тая тема. Гнездата им са разделени на две части. Едното е гнездо където спят и гледат малките а другото е ... тоалетна. Както котките и те си имат отделни места за тая работа.

Най-разпространени у нас са сив и черен плъх, но от тия породи има и албиноси, които са предпочитани за домашни любимци.

А... и още нещо. Месото им е годно за ядене 8O

Пет Юни 04, 2010 12:27 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
... нищо чудно и на тоалетни навици да може да се приучи.....

За пикнята няма начин - не могат да си удържат мехура , щом им дойде си капе. Така, например, змиите ги намират по пътечката. :)

Пет Юни 04, 2010 12:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Джеймс Клавел има една книга "Цар Плъх" :-) Вместо да ги мориш можеш бизнес да захванеш...

Пет Юни 04, 2010 2:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
На сутринта и поредните примамки бяха изядени а наситеният добитък не стигнал до вкъщи. Прочетох напълно ръководството: "Смъртта настъпва ДО седмица". Да, ама от тук нататък ще ми е по-евтино няколко дена да го храня със салам и после пак да почна с отровата 8)

Иначе котките напоследък не ми досаждат толкова. Вярно, че градинката прилича на таралеж от набучени клечки за шишчета ама това досега не ги спираше особено. Плъх на каишка вирее ли :) А този , Бог да го прости предварително, бе светлосив и със симпатична муцунка - първо го помислих за ееедра полска мишка и нямаше да се караме ако не бе влязъл в кухнята...
Иначе имам 4 броя "антикомарници" с "ултразвук" който дразни мен но не и комарите. Наръгах ги из контактите в кухнята - дано няколко дена да държат добитъка настрана.

Пет Юни 04, 2010 9:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@bongo_x2,
Ако животното е толкова умно, защо не си поговорите и да се разберете какво може и какво не? :D
Сещам се за един виц:
При един се завъдили много хлебарки. Пробвал какви ли не отрови - нищо не помага. Оплакал се на един приятел, а той му казал:
- Въздействай им психологически. Обяснявай им всяка вечер, че в къщата ти няма храна и те ще избягат.
Решил да опита. Вечерта, преди лягане обиколил ъглите на спалнята и към всеки ъгъл извикал: "Тук няма храна!". И си легнал. През нощта се събудил от потупване по рамото. Светнал ламбата и какво да види - огромна хлебарка. А тя ми казала: "Хазяин ставай, носим ти храна."
Та пробвай - може да се споразумеете....

Пет Юни 04, 2010 10:18 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща