| Автор |
Съобщение |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
то положението е направо за песен:
дали хлебарките/патканите ще идват рано с виенска кифла, с каничка.. винце.. - с мезе, и вместо да попитат те за наема ще се усмихнат: "спахте ли въобще?"
|
| Пет Юни 04, 2010 10:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии, плъхът е живял по времето на динозаврите а хлебарката преди тях. Нещо странно?!
P.S.: навремето като имах кучета (за последно болонки от най-дребната разновидност) ми бе много странно някой да им каже "Чиба!". И животните не го разбираха - оглеждаха се къде е кучето. Да им бе казал поне "Махай се от тук!" и пак щяха да се обидят...
А откакто съм се родил най ме дразни дървената философия относно разликата между животните и хората. Човекът без съмнение е животно, продължава да спазва племенните и природните правила все едно в к'ва форма ще ги облече. Това, че е доминиращ вид и си има "екстри" не гоправи по-добър!
|
| Пет Юни 04, 2010 11:30 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Не е казано, че трябва да ги храниш цяла седмица.
Денонощната потребност от храна на един плъх е средно 30 грама. По-вероятно е да събират и складират примамките накъде отколкото да са изяли всичко. Един плъх без храна и вода умира за 2 дена. Слагай отровата докато я събират защото със сигурност имат запаси от преди да започнат с отровата. Колкото повече отровна храна имат в "склада", толкова по-скоро ще се отървеш от тях. Спазвай стриктно инструкциите на отровата, че усетят ли се няма да се докоснат до такова нещо а и до каквото и да е поставено на това място.
А ултразвука няма да помогне особено защото плъховете свикват с него за ден-два и след това не им прави впечатление.
|
| Съб Юни 05, 2010 12:29 am |
|
 |
|
plameniv
|
И ако склада им е под мивката и умре там, познай колко време ще ти понамирисва на мършичка докато го намериш 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Юни 05, 2010 4:08 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Това може да се случи ако ползваш рецептата "брашно-пудра захар-гипс". Ако ползваш истинска отрова за плъхове това няма са стане. Химичната структура на отровата е насочена към кръвоснабдяването и достъпа на кислород в организма. Поради бавното действие на отровата, животното усеща липсата на кислород и затруднено дишане доста преди да умре. Инстинктивно започва да търси открити пространства опитвайки се да диша и по тоя начин се отдалечава доста от мястото с отровата преди да настъпи пълният и ефект. Ако наблизо има поле след около седмица там ще бъка от загинали плъхове. Нито един няма да остане в двора/къщата/под мивката.
|
| Съб Юни 05, 2010 8:39 am |
|
 |
|
plameniv
|
Бе то и аз скоро трових един с бавна отрова, не стига че изяде всичката а после като ходил да търси още и се спънал в капана, та в крайна сметка капана му видя сметката а не отровата 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Юни 05, 2010 11:19 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Важното е, че си му видял сметката. То нали това е целта. Какво значение има дали се е отровил или се е хванал в капан или е умрял от депресия 
|
| Съб Юни 05, 2010 11:44 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
има значение ако си дал парите за отровата, а пък плъхът се е самозаколил. тогава определено ще се замислиш дали не е по-добре да го депресираш с приказки за кризата в страната и той сам да потърси капана-гилотина 
|
| Съб Юни 05, 2010 11:59 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Първият ден пищялките помогнаха - примамката до прозореца на кухнята дори не бе помръдната. Аз обаче си заредих едно торентче: Norwegian black metal pack. Със сигурност ще е по-ефикасно щото едва ли ще свикнат с него, освен това ще им навее достатъчно черни мисли за да отидат да се топнат в морето напр. Бонус ефекта е, че комшиите цяла нощ ще пушат и псуват по двора, може и полицаи да повикат а те имат кучета и пищови - не си играят на фунийки.
Късен едит: А бе дебне си животното. Вече е тъмно, излизам отвреме навреме с тръбата под мишница и по стената от която влиза се посипват дребни камъчета (тя къщата е в издълбана дупка на баир, тук грундът е като във варовикова кариера). Обрасло е с ква ли не екзотична растителност, все гледам да ми блеснат две очички за да се прицеля с гвоздея ама ядец. Като нищо моят нахален познат вече диша някъде наволя а това да са приятелите му.
Последна промяна bongo_x2 на Съб Юни 05, 2010 11:37 pm, променена общо 2 пъти
|
| Съб Юни 05, 2010 8:31 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бонго, да не ги свариш във вихъра на купона следващия път като се прибереш бе.
Току виж решили, че си им построил дискотека 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юни 05, 2010 8:49 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
При тази музика само дъскотека ще да е - яко пърхот  !
|
| Съб Юни 05, 2010 8:53 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Може пък да им хареса музиката. По дискавъри доказаха, че растенията се развиват по-бързо под звуците на музика.
Плъхове металисти ... якоо 
|
| Съб Юни 05, 2010 9:24 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
недей - току виж им харесало - ще си пуснат дълъг перчем, ще ти налазят бирата, ще ти изпушат цигарите, ще питат няма ли да засадиш пак от онзи готин бурен в задната градина и ще почнат да пощипват жената с цинични подмятания... ай да не, а? направи ги чалгари - по-лесни са за управление 
|
| Съб Юни 05, 2010 10:38 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Нед Юни 06, 2010 9:03 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мии, zaphod-е, нищо чудно че си в категорията "Откачалки" на форума - с такива познати... Нищо лошо, де, и аз съм в кюпа. Ама то един живот имаш и ако го прекараш по правилата означава цяла вечност да искаш да пукнеш от скука в Рая, ама няма да можеш
Освен това намекни внимателно на твоите познати, че животните които ядем нямат нищо общо с природата за съжаление. И им препоръчай да прочетат "Робинзон Крузо" - минава за детска литература.
А аз днес по настояване на малкия Бонго правих барбекю на двора. Представям си как са текли слюнките на някои комшии - довечера очаквам масова офанзива. Обаче ми останаха само 2-е примамки пък е неделя... Май ще поддържам бойната готовност цяла нощ и алармата да ми е на помощ!
А за майтапа ще изключа пищялките и ще пусна тихичко норвежкия метъл, утре вечер ще докладвам 
|
| Нед Юни 06, 2010 5:03 pm |
|
|