Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
неизползвани отпуски .. малко да се възмутя и аз ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение неизползвани отпуски .. малко да се възмутя и аз ...
Абе доста време ме нервят тия с неплатените отпуски и не мога да разбера те ли са идиоти, нас ли ни имат за такива, или всички заедно сме си такива. Говорят за някакви милиарди дни, един ли колко ... аз нещо обае не разбирам, в нашата малка китна страна където имаме 7.1 млн човека, от които 63% в трудоспособна възраст, , т.е. около 4.4 млн човека. Да ама от тия 4.4 млн около 500 млн са до 24, т.е. според мен може изобщо да не ги броим, та остава една хубава цифра от 4 млн. Сега това което не разбирам е как тия 4 млн човека имат 1 млрд дни отпуски ..... това се пада средно по 250 дни на човек, поне доколкото мога да сметна. Сега не съм съвсем наясно с последната мода в законодателството ама да речем че на година се полагат по 20 почивни дни, това означава че никой в България не е изпозлвал отпуска последните 12.5 години ....аз лично не знам за такъв човек, със сигурност знам че тези които са работили преди 90 са си изпозлвали отпуските както си му е реда, а от тия 4 млн не малка част нямат трудов стаж да натрупат тия 250 дни. Та май излиза че дори и никой да не е почивал последните 20 години пак няма как да натрупа толкова отпуски.
Разбира се веднага можем да изключим всички учители, те нямат вариант да не си изпозлват отпуската, което прави картинката още по страшна, а тя е страшна щото някой идиот си мисли че всички са идиоти ... по лошото е че има идиоти и то на върха на държавата които не могат да си направят простата сметка и като лъжат да лъжат по-реалистично.
Аз просто си се възмущавам за момента ... еидн ден като им доиде времето тия дето най много са лъгали първо ще ги бием и чак после ще ги набиваме на кол .... ще взема да организирам някой революционен комитет, като гледам колк оминистри и депутати има за разстрел .....

п.с. а за тия от ДАНС или които други там путки четът форума, и си мислят че това може да се приеме като заговор за преврат ... не е точно така, просто е подкана за едно сранвително малко масово клане на министри, депутати, премиери и др. от сорта, 10-20 хил човека ... поне за сега ;)

Чет Юни 10, 2010 6:49 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Повечето от така наречените държавни служители имат по 50 дни отпуск годишно ... не календарни, работни ... :>

Чет Юни 10, 2010 7:16 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
goose написа:
Повечето от така наречените държавни служители имат по 50 дни отпуск годишно ... не календарни, работни ... :>

Що да не взимат ,нали се уморяват....//!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ тука едни грозни думички....
Колегата добре си е направил труда да сметне.Аз пък гледах на Дяди едно изказване,ще цитирам по памет:
Миналото правителство имало 1,2 милиарда контрабанда ,която се влива в сивата икономика която пък гравитира около тях с обръчи от фирми..
След няма и седмица същия тиквеник :Досега сме заливили контрабанда за около 2 милиарда лева....
Е а тия пари КЪДЕ бе гравитират?

Чет Юни 10, 2010 7:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
goose написа:

стига бе! за к'во им е толкова много? че те и без това работа за четвърт заплата не вършат... по скоро поразия ще ти направят :wink:

Чет Юни 10, 2010 7:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Иронията е, че те както ги имат, така не ги и ползват. Я болничен вземат, я направо се скатават един друг. И понеже не е като частника на норма, няма и кой контрол да му прави. Един такъв скоро ми се хвалеше, че миналата година бил общо месец на морето, а не бил ползвал и ден отпуска за целта :evil:

Идеята е да трупат и после да им ги платят.

Чет Юни 10, 2010 8:23 pm
Профил ICQ

Мнение 
I po 50 da imat wse taia, i 100 da biaha pak, kolko sa durzavnite sluziteli .. ne sa mnogo, na fona na 4 mln za koito prawia smetkata po gore ....

p.s. sory ce e na latinica, nema bateria tupoto apple ta pusnah edno staro ama to taka :)

Чет Юни 10, 2010 8:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]