|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:50 am
Ша го има .. няма да го има ...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Ша го има .. няма да го има ...
Нема строим нефтопровод, скъпо, мръсно ала бала ... а а не съм кзал няма да строим, оценка чакаме ....
Те ти булко спасов ден дет се вика, тоя министър само де си отваря устата не знам, бате казал няма да има той ша обеснява какво бло решило правителството, ми то всички наят че не решава правителството а бате .... хубво е и избирателите дето гласуваха за герб да не го забравят, за 20 години може да са ни крали ебали и били, ама никога е нямало правителство с еднолично управление, та поздравления за тия дето гласуваха за герб, аз лично предпочитам мнозинството да беше на доган, та дори и на болен, те сега веч си имаме цар без корона.
|
| Пет Юни 11, 2010 11:18 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Споко бе , трайте още една година и вече нема да е ББ премиер - ще го напраим Презиент.  А дотогава ще са готови магистралите, ще сме в еврозоната, ще сме усвоили всички еврофондове, ще,ще, ще ,ще....., ще ни се. 
|
| Съб Юни 12, 2010 12:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ако стане президен няма да е лошо, у нас президента нищо не може да прави, безгласна буква, а този който ще стане премиер може бързо бързо да забрави за ББ, лошото е че той не е толкова глупав според мен, и няма да стане президент, така 100% ще излезе от властта, и ако не веднага до няколко месеца новия премиер ще го отсвири, без значение кой е той, няма ни един човек в кабинета му дето да не го предаде.
|
| Съб Юни 12, 2010 3:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ако го отебат тоя нефтопровод, това ще е едно много смислено решение. След това трябва да отебат и Белене и мисля, че Гойко ще е свършил достатъчно полезни неща при това без да иска и без да го разбира. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юни 12, 2010 10:24 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
не че разбирам много от толкова дебела иконимика, но... айде за тръбата ще се съглася, че не й е мястото по-скоро от други причини, отколкото от икономически/политически. ама защо и против Белене? 
|
| Нед Юни 13, 2010 12:26 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Изграждането на хиляди мегавати ВЕИ без паралелно изграждане на "заместваща мощност" е пълно безумие!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Юни 13, 2010 8:46 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами мен ако питаш не е точно така. Нефтопровода не е за отебаване, там опасноста по скоро идва о това че ще се построи както всичко друго в тая държава, и именно там е опасността от проблем. По света има къде къде по сериозни петролопроводи, през по тежки терени и повредите са доста малко.
Относно Белене ако го мислят и отлагат още 5-6 години, ще изхарчат повече при от колкото струва самата централа. Изобщо поведението на бойко последната година според мен може да се класифицира като държавна измяна, а за това все още присъдта е разстрел.
|
| Нед Юни 13, 2010 9:00 am |
|
 |
|
Цецо
|
За разстрел беше Станишев/Първанов които подписа тоя малоумен договор при това с ебати неустойките. При все че по онова време Путкин беше решил да прави проектите на всяка цена, можеха да договорят 10 пъти по изгодни условия. А те ги направиха така, че за Руснаците гео-далаверата, за гърците паричната изгода. За нас оставаха само рисковете. Пълен идиот или корумпиран до червата човек може да подпише подбно нещо. То бива да се гъзиш с разтворен задник, ама това с петролопровода си беше пълно слагачество.
Петролопровода просто е икономически неизгоден и екологично опасен. Годишната печалба от него е колкото от 10 хотела на морето. Абсолютна дивотия е да подпишат подобна сделка при все че целия риск от замърсяване е при нас.
Белене също е икономически неизгоден проект, при това преливащ от корупция. Нищо против АЕЦ по принцип. Против съм конкретно тоя проект. Ама това сме го пощили вече....
Както казах и тогава - добре че има икономически кризи, та да спрат поне някой малоумия на предишното правителство.
Тони,що толкова се пениш? Не ти ли е ясно що спират проектите? Това че са неизгодни и корпуционни няма особенно значение, ако Боко можеше да облажи щеше да го направи.Няма пари бе пич. Просто няма пари. Ние нямаме, руснацие нямат, а тия дето имат не искат да ги дават за подобни рискови проекти. Преди много месеци ти казах, че нито един от тия проекти няма шанс да се случи и причините са чисто икономически. Тогава не ми вярвахте. Няма да ги има, не и в тоя формат!
Ако сте следили хронологията, щяхте да знаете, че петролопровода беше дефакто блокиран от руснаците. Нашите еко оценки са само предлог. Руснаците нямат достатъчно мощности да го напълнят, нито свободни пари да строят.  Гледайте картинката по отдалеч и ще видите. Сега руснаците хем няма да се набутат със тоя малоумен проект, хем ние ще платим неустойките. Както казах за разстрел са тия дето са се подписали под тоя договор.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юни 13, 2010 10:56 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Картинката е до болка позната - ЦРУ стиснаха на ББ топките и той запя с американски фалцет. А риска от замърсяване винаги ще го има, тия танкери на път за Босфора откъде мислите ,че минават? Разликата е че вместо ние да вземаме някакви такси от тях, ще продължат да си ги вземат турците. А бургазлии като не щат да се занимават с петролен бизнес, ще правят бизнес с варена царевица , но само тези които си имат хотели , другите ще лапат мухи. Големи сме тарикати, все да не се прекараме, малко ни плащали, мръсна била работата... Ми хайде да видим с НУЛА приходи и без работа дали ще е по-добре? Целия свят залят с петрол , само ние сме най-големите чистофайници. А петрола си е природен продукт, кво толкоз не го харесват еколозите? 
|
| Нед Юни 13, 2010 3:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Айде сега да поровиш, да видиш колко е вноската на България в проекта (едва ли ще намериш информация но едва ли е под 300-400млн. суха пара). След това да провериш прогнозируемите транзитни такси при пълно натоварване. По мои спомени бяха в най, ама най натоварения вариант около 30млн. годишно. Тъй като е известно че руснаците нямат достатъчно петрол за тръбата, едва ли ще минат 10млн. годишно .Само да те открехна, че една евентуална екокатастрофа, недай си боже, лесно ще мине разходи от 1 млрд. лева. За контраст от туризъма в БГ, колкото и пиклив и смрадлив да е, се завърта към 1 млрд. лева годишно, при това отчетни пари, а колко още минават на сиво..... И ти ми ги сравняваш с някакви идиостски 10-20млн. които евентуално може да получим от транзит на петрол?
А сега направи си сметката и ми покажи, къде мама му стара е икономическата ползва от това начинание. Щото на мен ми е писнало да ме правят на идиот на тема гол като пушка патриотизъм. Същата песен като с АЕЦ-а. Не знаем колко струва, колко ще печелим, на кой ще го продаваме. Важното е да строим. То АЕЦ-а е голема работа, трябва да имаме повечко. Ама като гледам, то на българина не му трябва много убеждаване, затова и толкова елементарно го убедиха навремето, че трябва да строи социализЪма. Докато поляци и чехи се чудеха що за идиоти сме, ние тука възторжено градихме Кремиковци. И после що сме бедни, що сме голи. Щото сме прости, ей затова. Мразим да мислим. Просто искаме да сме дъФърст.
|
| Нед Юни 13, 2010 7:02 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Съвсем лесно, да. Със съветската армия и избиване на целия потенциално непослушен елит.
Ето от такива празни приказки е обезценен инак хубавият ни език.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юни 13, 2010 7:46 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Ей, най-после интелекта ти да надделее над идеологията!
|
| Нед Юни 13, 2010 9:34 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не ми е ясно къде виждаш интелекти и идеологии в цитирането на голи
факти, нито знам със или без ирония го казваш. Ако е без ирония ще ми е
много любопитно кога и как съм те накарал да помислиш, че съм приемал
някога съветския вариант (на времето "бягах" от него, това белким е достатъчно
доказателство за отношението ми).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юни 13, 2010 10:54 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Няма ирония tgi! Просто за пръв път чета, че признаваш че избора не е зависел от нас или родителите ни, а е наложен.
|
| Нед Юни 13, 2010 11:43 pm |
|
 |
|
tgi
|
Нищо не признавам без да съм виновен  .
И в спор с фактите не влизам - на човек за това ако не му стига акълът не знам за какво
въобще би му стигнал
По него време минавах за откачалка, дето не я е страх да псува комунистите. Правех го,
докато имаше стойност, преди 89-а. След това минавам пак за откачалка, щото ги виждам
същите (КГБ и слугите им) да имат контрол над всичко тук и понеже медиите масово бият в друга
посока (нали са техни, къде да бият) пак минавам ако не за откачалка, за "краен".
(То така ми викаха приятелите и на времето, дето ме знаеха прекалено добре та да
ме смятат за обикновено куку).
Де да можех да променя нещо.
|
| Пон Юни 14, 2010 12:19 am |
|
|