|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:16 am
Индийска IT фирма в БГ???
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Индийска IT фирма в БГ???
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=328839
Незнаех за такова животно??? Какви са тия и за какво се борят???
Иначе решението с парче лед и сладолед....  честно казано, ако мен някой индийски мангал ми пробута подобно охлаждане.... едва ли бих реагирал толкоз меко. По скоро ще му помогна да се охлади анално с предоставения от него материал. Ама то като си се хванал да работиш за тия мангали, трябва да очакваш подобни цигански работи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 16, 2010 9:05 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Цецо, всеки чужденец като дойде в бг и решава че тук е раят на белите (и не само) роби и може да експлоатира човешките ресурси "до припадък". И ето ти още едно доказателство. Някой от тях (шефове-чужденци) дори се заявяват че са тук защото сме "евтина, леснозаменима работна ръка". И какво очакваш да бъде отношението към собствебите им хора? Ние сме втора/трета и т.н. ръка хора, значи може да се къпем в собствената си пот.
|
| Сря Юни 16, 2010 9:37 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе да ти кажа, не е баш така. Я иди виж условията в Джонсън, САП или в кол центъра на HP ако щеш. Европейските и американските фирми рядко си позвляват такива волности в условията на труд. Тук си се касае за някакви мангали, пишман бизнесмени. И пишман работници  :):)
То на балъците дето им работят - не им бера грижата. Въобще не ми е проблем това, пак казвам - ако на мен мангала ми даде лед и сладолед да се охлаждам ще му го завра в задника. Щом предпочитат да се оплакват по вестниците - хубаво, нека се потят над клавиатурата. То щом има балъци, ще има и такива мангали тарикати.
По ми е интересно какъв им е бизнеса на тия. Ако се вярва на статията - плащат що годе прилични заплати като за бранша - 1000-1500лв. Какво дялкат тия се чудя. Java драскачи ли са, що ли? То за да е индийска фирмата вероятно иде реч за драскачи, ама що не си драскат в Индия, няма да им е по скъпо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 16, 2010 9:48 am |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
Тука отдавна е по-евтино от мИндия.
Доколкото знам, мангала е обещал такива суми в евро... в светлото бъдеще. Сигурно затова потърпевшите седят там и махат с опашка.
Но, както е казано - "Докато има овце, ще има мляко и вълна".
П.П. Колко време още 1000-1500 лв. ще са прилична заплата за бранша?
|
| Сря Юни 16, 2010 10:08 am |
|
 |
|
Цецо
|
Още дълго. Просто, защото ако това наистина са драскачи или телефонисти заплатите са си съвсем нормални, даже завишени предвид конюктурата на пазара.
П.С. Сега питах гуглето ,какви са тия.... Бах мама му и модерна терминология, нищо не разбрах.  Ебати предмета на дейност, ебати чудото.
|
| Сря Юни 16, 2010 10:58 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе свободни са да напуснат. Както и работодателят да ги уволни, ако го дразнят.
Явно или са некадърни, или пазарът е много стегнат, след като бачкат за такава заплата при такива условия.
|
| Чет Юни 17, 2010 12:02 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Хайде още масло в огъня:
Готвим с Индия “екшън план“ за хай-тек паркове
http://it.dir.bg/2010/06/16/news6577243.html
|
| Чет Юни 17, 2010 9:19 am |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Като ги знам колко са некадърни и нагли мръсните цигани, очевидно е че искат да ни използват. Нашия труд е доста по евтин и несравнимо по-качествен. НЕ мога да се сетя къде е нашата изгода от това, но като се има в предвид какво е управлението на страната си давам отговори на много въпроси...
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Чет Юни 17, 2010 12:00 pm |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
Голям екшън ще е
Най-големия парк ще се казва "Сач Мангал" 
|
| Чет Юни 17, 2010 12:54 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И като дойдат индийците трябва да се омешат с бай мангау, та като се запътят обратно да си тръгнат заедно. Въобще никой няма да разбере че не са индийци. Само езика ще понаучат и са готови.
|
| Чет Юни 17, 2010 1:36 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
... няма нужда да се мешат... те са си едно. Нали от Индия са дошли наш'те сигани. Само където сме ги повъзпитали малко. Индийците са доста по-гадни...
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Чет Юни 17, 2010 1:51 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе, fan, нямаш ли си работа та наливаш масло в огъня - че и моя червен бутон нацели.
Мангалите от Индия или тукашните са ни проблем, но несъпоставимо по-малък от проблема,
който са ни тия по кабинетите, дето ще правят "паркове" и каквато там дума е модерна.
Единствената истинска цел на начинанията им е да осуетят появата на реално функционираща
икономика, за да могат да останат отгоре - и по кабинетите.
Това е и фундаменталната разлика между цивилизованите страни и такива като БГ.
Тук върхушката - държавата - всячески саботира развитието на обществото с едната цел
да не допусне появата на немизерстваща класа, която да ги изрита от кабинетите и
да ги прати да метат улиците (ако им стига акълът и за това).
В цивилизованите страни за да влезе някой в полезрението на ония отгоре за спиране
трябва да стане потенциална военна заплаха. Инак го оставят да си печели и го доят
според възможностите - неговите да дава и техните да взимат.
Тия тук ги е страх и от сянката им - и не напразно, като ги знаем какви елементарни селяндуршери
са - и съответно първият им приоритет в битката за оцеляване е да не вземе някой
да надигне глава и да поеме въздух. Единственото, което имат, са пушките, дето са техни
откак съветската армия им ги е раздала и ги е иззела от всички останали - и ги ползват
по предназначение, току сменяйки песента, която пеят през медиите. Не че много
голяма част от публиката им вярва на песните, ама при липса на опции освен голи срещу
милицията много и не е нужно, хората кретат някак си, кво да правят.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 17, 2010 3:27 pm |
|
 |
|
fan
|
Аз работа си имам, за това само паля фитила и го оставям да гори!  Не се занимавам с разтягане на локуми! 
|
| Чет Юни 17, 2010 4:37 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Хммм, и от гледане на сеира на такива като мене дето имат червени бутони за натискане
остава ли ти време
То и аз днес трябва вече да почвам да копая, вече близо 3 часа откак съм си изпил сутрешното
кафе и ако още малко се замотая с отиде ми денят.
Поне ще има кой да ми е виновен де 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 17, 2010 4:47 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
ок, всички хвърлят пяна, че мангалите дошли тука, че ни екслоатират за жълти стотники, че мизерничат с техните/наш'те хора, че ние си имаме достатъчно техни братовчеди, та да търпим и тях ... и т.н.
Ми добре, щом сме по-прекрасни от тях, по-работливи, по-умни всичко по-[....], хората с фирми - ще не се организирате - тъй де, явно сме по-добри и като мениджъри, значи можем - отивате в тъмната Индия, правите една инвестиция от някой и друг милион, ще ги натикате в едно хале без климатици и ще им дадете по торбичка лед да се охлаждат и евтин сладолед да са им заети устата, пък те ще пишат за вас софтуер (или каквито са другите чудеса дето ги правят) и инвестицията ще се върне ехеее... може чак и техно парк да се направи? "Да възродим Правец" примерно да е слоган-а?
Истината е, че българите сме си мрънкачи и отдавна не сме на онова ниво, на което са ни писали някога. И политиците дето ни натискат по главите не идват сами на власт - някой им я дава, не им хвърляйте вината, те си гледат интереса и го правят добре. Ако на някой не му харесва тази истина - историята е показала как се сваля от васт някой, който прекали, така че - моля, да направи каквото е необходимо 
|
| Чет Юни 17, 2010 4:57 pm |
|
|