Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Магнетизатори ? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Магнетизатори ?
http://www.metaltec-bg.com/expander_dvg.html

Как мислите, дали има нещо вярно в това или ще да е като "уредите" за икономия на ток с по 50-60% :D ?

Нед Юни 20, 2010 1:46 am
Профил ICQ

Мнение 
Аз имам подобно на това ама купено от Ebay вече 5 години на едната от колите. Мисля че помага в известен смисъл. Не знам дали е помогнало много но поне не е попречило :)

Нед Юни 20, 2010 2:12 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
пълен ташак са всякакви подобни устройства.

Нед Юни 20, 2010 8:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Как мислите, дали има нещо вярно в това или ще да е като "уредите" за икономия на ток с по 50-60% ?

Ами прочети обяснението и ще ти стане ясно.

Нед Юни 20, 2010 9:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Кво да чете обяснението, то един ред от него стига.
Зареждал с "магнитен заряд" - че и отрицателен такъв - някакви си неща....

То май с измами само пълни неграмотници се хващат.
За да са истински успешни трябва да се целят в сектори, където грамотността
не е нужна или разпространена, като Мадоф примерно.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Юни 20, 2010 10:12 am
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Е, как ще намагнитиш въздух, не ми е ясно - той дори няма магнитни свойства!!! Май и с горивата е същото...
Абе я не се ловете, това е въдица за балами. Според мен - една добре приготвена измама.
Не видях написани цени, ама в статията има в едно изречение "няколко десетки лева". Като толкова искате, мога да ви дам координати на фирма, която произвежда магнити в каквато искате форма и излизат стотинки до левчета. Просто да се пробвате. ;)

Нед Юни 20, 2010 10:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
Подобно " приспособление" навремето беше придобило популярност в бившата СССР. Популярността беше такава, че редакцията на списание "За рулем" съвместно с автомобилни НИ бяха направили тестове. Естествено никакъв положителен ефект и това се и очакваше, но целта беше да се помогне на наивниците да не си харчат парите за глупости.

Нед Юни 20, 2010 1:58 pm
Профил

Мнение 
скука, господа, скука... все същите "невероятни" открития, които ще направят живота по-лесен/евтин/хубав и ще ви оттърват от тлъстините около кръста, само за 20 мин на ден седене пред телевизора, докато гледате следващата реклама с Хорст Фукс... мда, ще продължават да ги продават докато има кой да ги купува, ще има кой да ги купува, 'щото народа става все по-необразован. ми... честито на закупилите =D>

Нед Юни 20, 2010 2:10 pm
Профил WWW

Мнение 
Код:
3. Усилване на ускорението на всяка предавка с 15%.

4. Увеличаване на мощността на двигателя - 16%.

7. Увеличаване на максималната скорост с ок. 14%.

Брейй със тия магнити ще фалират чип тунинг фирмите :lol:
Те за една атмосферка предлагат 6-7 % увеличаване на мощността и то само във високите обороти , а тук .... брейййй :mrgreen: :mrgreen:

Нед Юни 20, 2010 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Той д-р Ливайн не се е усетил да прави магнитни наколенки и за горивото :D

Нед Юни 20, 2010 8:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не ми се вижда сериозно. Дори и обясненето за принципа на работа е смешно. Това може да мине в някой офис с мадами които грам не разбират от такива неща.

Пише, че повишава компресията... смях :lol:
Колкото и да се подреждат молекулите(не ми е ясно как точко ги подреждат) изгарянето си е едно и също. Непълно изгаряне се наблюдава при двутактовите двигатели и това е заради липсата на клапани.
Еластичността на сегментите не се определя от качеството или типа на горивото. Също смазването с горивото е характерно за двутактовите двигатели, но тук пишат и за клапани и разпръсквачи, т.е. става дума за четиритактови двигатели. Лично за мен това е написано ако мине номера. Естествено, че няма да навреди на двигателя. Все едно да навиеш на маркуча, по който идва горивото, една лепенка и да твърдиш, че намалява разхода ако е синя или повишава мощността ако е червена. В едно интервю Астор казваше, че ако каже в предаване по ТВ, че ако се остави чаша с вода върху телевизора докато трае предаването и след това водата лекува, ще има хора, които ще кажат, че наистина са им изчезнали болежките.

Нед Юни 20, 2010 11:06 pm
Профил

Мнение 
Дай на някоя бабичка учебник по вътрешни болести и да видиш как докато чете книгата състоянието й все повече ще се влошава.
Та относно магнита в резервоара. Наистина повишава самочувствието на глупака, който го е сложил и той натиска педала на гаста с 15-20% повече. От там се и вдига мощността.

Пон Юни 21, 2010 12:26 am
Профил

Мнение 
Добре де, как да имам доверие на човек, който се казва Харалампи и ми предлага магнитни наколенки за автомобил?!? 8O

ПП ей, някой да не се засегне заради майтапа :) ама ако дойде някой маг.инж. и ми каже "казвам се Харалампи и предлагам магнитен тунинг за вашият автомобил дето ще пренареди горивото и въздуха така, че да ви вдигне мощността на двигателя с ХХ % и разхода да падне с още толкова!" вероятно ще се превивам на пода от смях...

Пон Юни 21, 2010 12:29 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А бе магнитът се смята за жива магия от векове, а вие сте седнали в 21-и век да го развенчавате :x

Нали работя в сервиз за професионални машини в ресторантско/хотелиерската сфера. Когато дойде миячка за чинии с подхвърлен зелен гумен тороид вътре (с надпис "Made in Germany") не само, че не го вадим, ами рисуваме голям кръст на капака защото има дявол вътре!
Предназначението на тороида е да омекотява водата, ама ако е надянат на маркуча. Като магнит е смешно слаб а доколко е немски се досещате.

Теоритично можеш да промениш някои "фини" параметри на водата прекарвайки я през СИЛНО магнитно поле малко преди разклонението на потока, ама и това е от зоната на здрача.

Пон Юни 21, 2010 12:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе някой има ли връзки в някоя болница с ЯМР? Да занеса една туба бензин да я облъчим, и глей кво стаа после с голфу на Божурище.

Пон Юни 21, 2010 8:32 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща