Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
27C 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 27C
трябва да преправя едно ецу на хонда, за целта ми трябват две 27c512 които да се направят да работи само едното,и само другото но без да се сменят постоянно. тоест да ги направа на платка двете и да се превлючват и към ецу-то да си излизат като 1. даите савет

Съб Юли 03, 2010 12:29 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не мога да си обясня, след като си позволяваш да правиш промени по управление на ДВГ, как не ти идва на ум да свържеш двата /CS последователно през инвертор, и така с едница ще работи единия чип, с нула другия. Или пък да вземеш EPROM с два пъти повече памет и със старшия адрес - A10 май се пада да ги превключваш....

Съб Юли 03, 2010 12:51 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
. Или пък да вземеш EPROM с два пъти повече памет и със старшия адрес - A10 май се пада да ги превключваш....
аз така съм направил, само че с 512 че по големите не ги разпознава. но исках един за бензин и отделен за газ, та да мога да ги презаписвам по отделно.целта беше кат мине колата на газ и се подаде сигнал на релето за клапана да се задеиства и др чип. Правя го за мн добър приятел, и искам вс да е ок. За това питам професионалисти.

Съб Юли 03, 2010 10:31 am
Профил

Мнение 
и аз се интересувах по въпроса и ми мина на ум да ги вържа паралелно и от ънебъл пина да включвам което искам ,но когато колата обръща на газ е в движение и не знам как ще го приеме екуто и за това се отказах

Съб Юли 03, 2010 1:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хора това е опасно!

Представете си че ошашкате ЕКУ то в момент на изпреварване?

Съб Юли 03, 2010 7:12 pm
Профил ICQ

Мнение 
ами точно това ме спря защото и колата ми трябва всеки ден и нямам време за да рискувам да остана без кола

Съб Юли 03, 2010 9:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Хора това е опасно!

Представете си че ошашкате ЕКУ то в момент на изпреварване?

Това с двата епрома се практикува от много време и естетствено, ако не ги превключваш докато еку-то работи няма грижи :) .
Най-лесно става с два пъти по-голяма памет и ключе на най-старшия адрес, с което към маса работи едната половина, а към 5 волта другата половина. Обикновенно хората си слагат в такъв чип оригиналната таблица и тунингованата и си ги превключват в зависимост от ситуацията.
Оставяме на страна момента, че ако колата не е с пипан двигател или с турбо/компресор и тунинга не е правен на диностенд специално за нея няма много смисъл от тия гимнастики :) .

Нед Юли 04, 2010 5:31 am
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Може да се направи и по още един начин двете 512-ки работят в паралел с изключение на OE(output enable pin) крачетата , когато превключваш епромите следиш адреса да е 0x0000 или 0xFFFF . Всъщност ако в епромите има само константи и са еднакви по размер мисля че няма да има никакви проблеми да се разменят по всяко време!

Пон Юли 05, 2010 11:11 pm
Профил YIM

Мнение 
това вече е мнението което исках да чуя,но какво да разбирам еднакви по размер ,защото само стойностите на константите ще е променен и то не на всички

Пон Юли 05, 2010 11:22 pm
Профил

Мнение 
да има разлики в горивните таблици, в запалване и др подобни.., при смяна на чипа ецу-то влиза в авариен режимта мисълта ми беше ако има начин за секунди да се четат и 2 или незнам как да го кажа но както като минеш от газ на бензин има монент в които се подава и от двете така и с чипа да се презастъпват.

Вто Юли 06, 2010 8:37 pm
Профил

Мнение 
това не мисля че ще стане със застъпването,но си мисля нещо друго когато всигнеш крак от педала екуто спира ггоривото,което значи че не чете от горивната карта
и е удачен момент за смяна на чиповете,но дали не чете от картата на запалването или някоя друга?
намерих нещо по темата http://www.nerd-out.com/darrenk/500W/Du ... gyback.htm
а в друг форум прочетох че е най-добре да се превключва когато колата е на минималните си обороти,затова картата там не се променя и е еднаква и в двата чипа

Сря Юли 07, 2010 1:27 am
Профил

Мнение 
това може и да ми свърши работа трябва да го изпитам. Благодаря за съвета

Сря Юли 07, 2010 10:54 pm
Профил

Мнение 
и да не забравиш да се похвалиш че и на мен ми престои след месец