Ама аз сравнявам XP със седмица, Vista-та кой я брои за боза
Иначе драйвъри дал Господ (засега).
То за мен е решено, де, за жИлязото най-новите драйвъри са за XP а скоро няма да се сменя с по-модерно. Освен това на "Квота 0" седмицата ми изяждаше над половин гига RAM а XP-то по-малко от 200 мега. Цялата памет е 2 гига и що да я вдигам заради "излекувана" седмица след като XP-то е чисто като изворна вода?
P.S.: Основната програма на компа (плюс желязото, не че не работи и без него, ама...) е за обработка на видео в реално време и си хапва доста RAM. Иска се и надеждност, а XP-то бе пробвано цели 5 години и бе ОК.
Друго двайсе: К'во ви е мнението за марката OCZ? Във форумите на овърклокерите от години я имат за номер 1 и затова се подлъгах да купя RAM и PSU. До скоро не бе достъпна тук и затова нямам впечатления. Не, че ще овърклоквам нещо, за стабилност я избрах.
RAM-а (DDR3) е бърз и работи безотказно - изтрая на 8 часа Memtest86+. Само дето работи на 1.8 волта вместо стандартните 1.5V и ми се струва предварително овърклокнат.
Реших да сменя захранването OCZ 500 вата за да съм сигурен, че проблемът не е в него. Изкопах чисто нов 380W Tagan и... той дава много повече ампери. После погледнах к'во пише на еФтинджос 500 ватово и пак повече ампери. Амперите на OCZ-то бяха за като 300 и нещо ватово
Както и да е, дънната Asus се оказа твърде проблематична и върнах за ремонт ЦЕЛИЯ комп., в кутията, при положение че съм го купил на части. Ама готин ми е e-shop-а, а?