Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Банкрут на физическо лице в БГ..... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Соф май на никой не му харесва - голяма мръсотия, задръствания, шум, всеки иска някъде в провинцията (или да се върне по родните места) ама там работа няма. Дори и да си намери човек в нашата сфера работа макса ще е под 800 лв. Може би по-големи заплати има във Варна или Пловдив но там разходите са като в София.......
А за човек който няма жилище ако си направи сметка каква заплата ще взема в София и каква в провинцията и плаща ипотека 100% съм сигурен че въпреки всичко Соф ще излезе по-добър вариант.

Пон Юли 12, 2010 11:00 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Соф май на никой не му харесва - голяма мръсотия, задръствания, шум, всеки иска някъде в провинцията

абе то и виталакт уж на никой не му харесва, ама как става така че е най-купуваното мляко? :D

Пон Юли 12, 2010 11:37 am
Профил

Мнение 
Ами спорен въпрос дали в София е по добре, много зависи какво се разбира под одбра заплата. Според мен всеки със заплата м-у 1200-2000 лв трябва да е доволен, и е доста над средното. Та ако си с 2000 лв може да сметнеш колко ще ти останат особенно ако имаш ипотека .. а сметни колк още ти останат в Добрич примерно ако вземаш 1000, щото аз имам човек в Шумен на 1300 и ми се струва че е доста доволен. Предлагах му 2000 за да дойде в софия но никакъв шанс, въпреки че и в Шумен е на квартира.

Аз ако сметна тука какви разходи имам, с тия 2000 лв. не знам дали ще успея да платя консумативи и храна, да не говорим за ипотека, при все че у нас основно аз изядам повечетохрана а аз пък у нас ям най-много веднъж на ден.

п.с. е в момента сигурно бебока изяжда повче като пари, ама то това за всеки важи.

Пон Юли 12, 2010 3:56 pm
Профил

Мнение 
хора опомнете се малко ..... Тони казваш че имаш в Шумен човек на 1300лв.... ама това са единици. Имам фирми с които работя в доста градове и там масовата заплата е между 450 и 800 лв.
А представи си например жена ти каква работа би си намерила в малък град. Например ако има икономическо образование...... По принцип най-добре платената работа би била в Банка или голяма фирма, но в малките градове всеки знае че тези позиции никога не се печелят с конкурс от външен човек.
За съжаление ми се струва че провинцията е изгубена за много години напред и народът или ще емигрира или ще се "гърчи" в големите градове София, Варна, Пловдив, Бургас.......

Пон Юли 12, 2010 8:13 pm
Профил WWW

Мнение 
Edesign написа:
хора опомнете се малко ..... Тони казваш че имаш в Шумен човек на 1300лв.... ама това са единици. Имам фирми с които работя в доста градове и там масовата заплата е между 450 и 800 лв.
А представи си например жена ти каква работа би си намерила в малък град. Например ако има икономическо образование...... По принцип най-добре платената работа би била в Банка или голяма фирма, но в малките градове всеки знае че тези позиции никога не се печелят с конкурс от външен човек.
За съжаление ми се струва че провинцията е изгубена за много години напред и народът или ще емигрира или ще се "гърчи" в големите градове София, Варна, Пловдив, Бургас.......

Ами и за 800 на месец не е токова зле, сравнено с 1500 в София според мен, иначе по малките градове има и доста по ниски, въпроса е не акъв е живота на повечето хора там, а това че ако даваш добра заплата хората биха стояли и не биха бягали в големия град.

Пон Юли 12, 2010 9:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
мисля че генерално по въпроса за урбанизацията се впряга каруцата пред коня. по-скоро в малките градове няма работа, понеже хората се тъпчат в софия, отколкото да се тъпчат в софия, понеже в малките градове няма работа. тъпченето в софия е причина, а не следствие. самото то струва ми се има два отделни корена, единия е безспорната българска гъзария и желанието "да си в играта", втория е концентрацията на университети в софия.

Вто Юли 13, 2010 7:24 am
Профил

Мнение 
и забравяш най-важното - в София има магазини. В поне 80% от случаите фирми, търговци зареждат от София и околовръс стоката, която продават в своите градове.
Представи си сега правиш електроника - седмично имаш 2,3 пратки от Комет към теб по 7, 8 лева. Също правиш и платки които също се изпращат към теб с куриер да не говорим за насищане. А и освен комет има още десетки други търговци с които работим. Ако го правим от провинцията то заплатата на един човек би се превърнала в пратки, а да не говорим и за разхода на време....

Вто Юли 13, 2010 10:40 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ако 7-8 лева за пратка те събарят, търси си друго препитание :)
не, това не е проблем, пратките даже излизат по-евтино, отколкото ще дадеш за такси ако отидеш лично да ги вземеш и са ти във града.

Вто Юли 13, 2010 11:04 am
Профил

Мнение 
тук не говорим тази цена дали ти събаря бизнеса или не. просто казвам че поради това че не си в софия, транспортните разходи изядат едно работно място.
А ако правиш бизнес возейки се на такси :D сигурно скъпичко ще излезе, защото за под 150 лв за дизел в софия се кара на тумбак цял месец, с такси де да знам ама сигурно ще похарчиш повеч отколкото ти е заплатата в момента

Вто Юли 13, 2010 11:17 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
заеби ти тая работа, точно обратното е - ако ходиш да си вземаш платките или частите на ръка, губиш 2 човекочаса, което е доста повече от десетина лева, освен разбира се ако фирмата не плаче за евтаназия.
а между другото, точно за дребни развойни нещица малкия град е доста по-удобен от софия, понеже има бързодостъпни магазинчета продаващи на дребно, с продавач който може да те консултира. у варна брадван е добър консултант, у разград е анатоли.
извън кадровите въпроси, много по-сериозен плюс на софия е летището с редовни полети. няма какво да си говорим, сериозна работа в българия е работата за износ. това ще рече командировки в чужбина и посрещане на чужденци. варненското летище е ташак, понеже повечето полети са разни сезонни и няма добри връзки.

Вто Юли 13, 2010 11:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
Лелей, то това да разчиташ на търговец да те консултира е като да разчиташ на аптекар да те лекува. :)

Не се излагай, търговеца работата му е да си пробута стоката, хич не му пука за твоя развой :)

Вто Юли 13, 2010 12:19 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Лелей, то това да разчиташ на търговец да те консултира е като да разчиташ на аптекар да те лекува. :)

Не се излагай, търговеца работата му е да си пробута стоката, хич не му пука за твоя развой :)

Абе Цецо, значи за някои неща има логика, примерно от бестимекс пазрувам отдавна, вземал съм макетни силикони, и сега искам да взема нещо и вече 2 седмици не мога щото в епо телефона и майла се пробвам, ако отида до там със сигурност ще си тръъгна с каквото ми трябва, та и това донякъде е актуално. Има и друго, някои неща като не се видят не става, а да не говорим че някой път пък изкачат неща непредвидени, които в София със зор намирам а предтавям си ако съм другаде. Пак ще ти дам пример, работят хорта в сливен, и свършвам монтажна лента, еидн човек обикаля цял сливен и дърво, ако с ебеше върнал до София щеше да е по бързо, и не е само това. Някакви скоби ми трябваха, пак дърво, и аккво ли не още. Та от тая гледна точка София има предимства, но както и преди пиах вече има доста добре развити спедиторски услуги, много фирми имат електронни каталози и нещата са доста по добре.

Иначе не знам дали повечето иват в София просто да са в София, или зради по добрите условие. Всъщност повечето от хората които познавам идват заради работата, и доколкото съм наблюдавал им трябват по 1-2 години за да се адаптират и през цялото време споменават колко им е гадно в София ... то реално и аз не и се радвам многно, но аз съм от хората които могат да живеят навсякъде, може да е с чукчите на аляска или със стадо зулуси, бързо привиквам и не ми рави впечетление нищо.

Вто Юли 13, 2010 7:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Зейфоде, ти Анатоли от де го знаеш :) ?
Обикновенно по завъртяните консултации ги праща при мене ...
Иначе е добър търговец. Заради мене доста си пообогати асортимента. Намирал ми е доста засукани неща.

А като цяло и в провинцията сме хора. Ако имат стимул търговците ще се наежат.

Вто Юли 13, 2010 8:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
е аз съм разградлия бе джанъм, как от къде :)

Вто Юли 13, 2010 8:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не знаех бре чоджум :)

Вто Юли 13, 2010 8:19 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща