|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:09 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Пазаруване от МicrochipDIRECT ?
| Автор |
Съобщение |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
 Пазаруване от МicrochipDIRECT ?
Има ли смисъл да се поръчва директно от микрочипдирект? Интересуват ме какви са транспортните разходи и има ли митнически проблеми. Става въпрос за покупки, а не за сампли. Комета казват ,че доставят и от там но дали цените са същите. Гледам ,че в магазина на комет и в микрочипдирект цените са 1:1 , за разлика от асортимента и наличностите.
|
| Пон Юли 12, 2010 2:34 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ако това, което поръчваш го има в каталога на Комет, по-добре го поръчай чрез тях. Те ти го доставят на цената на която са го обявили. Иначе се начислява и транспорт. Ако цената надвиши 150 евра ще ходиш и на митницата да си освобождаваш стоката и да плащаш мито. А ако поръчваш нещо което не им е в каталога слагат 20% от цената отгоре. Аз както и да го смятам от тях ми е по-изгодно. Единствения проблем е, че се чака повече отколкото ако поръчката си е само твоя.
|
| Пон Юли 12, 2010 2:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Защо ти е да се мъчиш? Просто отиваш в Комет и им казваш какво ти трябва. Те поръчват през директа и ще ти спестят митницата. Ще си сложат някой и друг процент, но иначе ще трябва да ги дадеш на митническия агент. А ако си такъв мазохист да ги освобождаваш сам - евала 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 12, 2010 3:00 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Microchip ne prashtat li ot evropeiskite si ofisi, sushto?
|
| Пон Юли 12, 2010 11:08 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
На мен ми ги изпращат от Азия, и си мисля, че щом тук нямат склад, и в Европа също нямат.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юли 13, 2010 1:53 am |
|
 |
|
Edesign
|
прави ли сме го.
Изпращат ти ги от америка, поради тази причина се занимаваш и малко с митнически дела.
Плащаш транспорт. Горе долу доставка струва около 50$
|
| Вто Юли 13, 2010 6:24 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Бе то за чиповете май митото е 0% , и теглото им е нищожно, само куриера е неизвестното. Това откъде се праща го пишат още при поръчката, като повечето е от Тайланд. Ама и тия от комет са егати дистрибутора - едните части така, другите иначе ,третите намкакси. В листите им са не повече от 20% от това което предлага Микрочип (на крайни клиенти!) , а повечето позиции са на нула от година-две. Излиза така ,сякаш не зареждат директно от микрочип ,а от друг доставчик. Ама те ако слагат 20% отгоре , за поръчка над 100$ вече става по-изгодно директно.
|
| Вто Юли 13, 2010 2:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Митото е 0%(стига на фактурата да пише електронни компоненти), дължиш си 20% ДДС, както и като пазаруваш от Комет.
Не съм адвокат на Комет. Ама са си съвсем нормален дистрибутор. На склад се държи само това което се харчи редовно  Другото се чака. До преди кризата се чакаше малко, сега е въпрос на късмет. Ако си мислиш че при дистрибуторите на краварите, фрискеил или NXP е по различно - лъжеш се жестоко.
20% надценка за да донесат нещо отвън си е нормална комисионна. При другите БГ дистрибутори процента често е 25-30.
На 100$, 20% са 20$. Колет от сериозен куриер (нещо което да е проследимо) от Тайланд за по малко от 50$ няма как да получиш, като силно вероятно е сумата да набъбне и над това. Според мен границата "на сметка" в случая е при поръчка над 500$, а при такива суми, предполагам и Комет ще ти направят отстъпка. И въобще "печалбата" ти ще е под 20$ в крайна сметка  Като цяло аз не бих се хванал с подобни еквилибристики ако се касае за по малко от 1000$ поръчка.
Ако имаш фирма и си проиграл вноса на компоненти - действай директно. Обаче ако говорим за частно лице или малка фирма (нерегистрирана по ДДС), не си слагай тоя таралеж в гащите. Ще спестиш 10-20$ и ще побелееш от ядове.
Имай предвид, че lead-time на Микрочип също нарастна на няколко седмици. Е не е колкото на краварите, но пак има чипове които за по малко от 6 седмици не можеш да видиш. И много често това дето го виждаш на МикрочипДирект не е 100% истина. Имал съм случаи, когато на директа ги няма чиповете, обаче кометаджиите ги домъкват отнякъде на съпоставима цена. Всичко е въпрос на преговори и досаждане 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 13, 2010 3:08 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Microchip sa mi prashtali bozi ot Ireland, ta zatova se zachudih "Direct"-a im dali niama sushto klonove po EU.
|
| Вто Юли 13, 2010 6:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Директа на Майкрочип е там, където трябва да бъде, т.е. според конкретните пазари, продукти и чипове имат складове на различни места.Тъпо е да имат един глобален склад и да шипват в целия свят само от него  . А относно това, че Комет нямали всичко от Майкрочип - ами супер нормално си е. Няма каталожен търговец и/или дистрибутор в момента, който да има всичко от каталога си на склад, Ситуацията е такава, че майка плаче и най-вероятно ще трябва да минат 1-1.5 години поне, за да се оправи  .
|
| Вто Юли 13, 2010 7:08 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|