Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Футурел... Начини за поръчка и отношение към клиентите... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Футурел... Начини за поръчка и отношение към клиентите...
Харесвам си аз едни неща от MOUSER питам футурел дали поръчват оттам казват ми да.
След което казвам какво искам и че ми трябват 2бр.
След няма и час и ми звъни телефона да ме уведомят, че от 2 евро на страницата на MOUSER, футурел щели да ми го дадат за 7 защото трябвало като пристигне да се преопакова фактурира и т.н.
Като ги попитах защо цената се вдига повече от 3 пъти, ми се повиши тон и ми беше обяснено, че те не се интересували от такива поръчки, ако съм искал и т.н. Накрая въпросната госпожа като си изпя репертоара най културно трясна телефона, оставяйки ме да се чудя дали случайно не съм направил поръчката на някой клиент на психиятрия...

Чет Юли 15, 2010 1:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Хм, странно. Аз не съм имал ядове с лошо отношение от тяхна страна. Но ако на мен ми демонстрират така, лично ще се занеса в офиса и ще ги направя сами да си говорят (щото ми е относително близо). Да ти тресне телефона... си е ебати отношението и заслужава ебати реакцията.

Иначе обяснението за високата цена е прозаично - те нямат постоянен канал за доставки от MOUSER. И поради тази причина, дребните неща излизат на космически цени. Те са си го казали - това не им е бизнеса.

Обади се в Акерман. Мисля, че срещу 30-тина процента отгоре ще си получиш нещата. Въпроса е че Mouser не е толкова използван като Digikey например и може да се наложи да поизчакаш докато се сформира по сериозна пратка. Но от тях съм взимал Mouser позиции.

Чет Юли 15, 2010 1:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Като им правих поръчката си бях с ясното съзнание, че най вероятно ще платя двойно спрямо цената от сайта на MOUSER. Казаха ми че днес щели да поръчат нещата, защото имали и други неща като пратка оттам.

За реакция...
Нямам излишни нерви за губене с тях и не мисля повече да им се обаждам, безмисленно е. :) И без това ги отбягвам като поръчвам големи количества части. :-) Сега вече хептен ще забравя къде им е офиса и какви са им телефонните номера...

Чет Юли 15, 2010 1:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе и аз редовно си поръчвам от тях неща.. Предимно от digikey и от Distrelec... Работя със Снежа, тя е доста разбран човек, за съжаление обаче има една друга дама там, дето по принцип си гледа лошо и й е крив света... Миналата седмица и на мен ми се развика, че се обадих да питам що се бавят едни неща... Ама аз нея си я знам и не й се връзвам, което естествено не я оправдава... Явно си налетял на нея... Иначе, както каза Цецо за дребна поръчка товарят здраво, защото транспорта им излиза дебел...

Чет Юли 15, 2010 1:58 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
От Футурел пазаря само неща, които са отбелязани в сайта им, че са налични. Не ги занимавам с поръчки. И така ми е мирна главата. ;)

Пет Юли 16, 2010 1:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]