|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:22 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тия отвъд функционерското си мислене от 1917 и сантиметър напред не могат да мръднат, ей.
Ще създават "структури", али-бали...
С една дума планират по-усърдно да почнат да дишат праха на тия, дето правят нещо.
Тъпи ченгета като имат властта това е резултатът, те за 100 години власт още не са и почнали
да схващат, че не организациите правят неща, а тия, дето направят нещо евентуално може и
да създадат организация - като им писне да работят.
За жалост и в БГ все същите тъпаци докарани от руснаците са на власт (сега в най-тъпия
си вариант от всички досега видени май) и саботират всякакво развитие (къде съзнателно,
къде и без да им трябва да го съзнават).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юли 25, 2010 5:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това по принцип не е лоша идея. Проблема е в неграмотността на опериращите с компютри в администрацията.
Навремето оня Никито Василев се беше изцепил, че няма проблем да вкарат Линукс, ама пробвали някъде пилотно и резултата бил пълен блокаж. Бюроподпирачите гледали като телета и отказвали да научат каквото и да е различно от "пасианса"  За да ги обучат щяло да отидат много повече пари и време от колкото да накупят лицензна боза.
Бе то и ние псуваме бозата ама я ползваме всекидневно, при все, че нямаме особен проблем да минем на Лайнукс, какво остава за една лелка дето няма ни умствения капацитет, ни желанието да го прави.
От друга страна плюс на лайнукса ще е и това, че бюроподпирачите няма да могат да си свалят филми, да играят игрички и пр. или поне ще им се наложи да си напънат мозъците да го направят, което си е голям напредък  :):)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юли 25, 2010 8:21 pm |
|
 |
|
Цецо
|
http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/07/25 ... _rekordno/
Абе тия кога надуха предишния балон, кога нов почнаха да пълнят? 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юли 25, 2010 8:21 pm |
|
 |
|
tgi
|
 |  |  |  | Цецо написа: Това по принцип не е лоша идея. Проблема е в неграмотността на опериращите с компютри в администрацията. Навремето оня Никито Василев се беше изцепил, че няма проблем да вкарат Линукс, ама пробвали някъде пилотно и резултата бил пълен блокаж. Бюроподпирачите гледали като телета и отказвали да научат каквото и да е различно от "пасианса"  За да ги обучат щяло да отидат много повече пари и време от колкото да накупят лицензна боза. Бе то и ние псуваме бозата ама я ползваме всекидневно, при все, че нямаме особен проблем да минем на Лайнукс, какво остава за една лелка дето няма ни умствения капацитет, ни желанието да го прави. От друга страна плюс на лайнукса ще е и това, че бюроподпирачите няма да могат да си свалят филми, да играят игрички и пр. или поне ще им се наложи да си напънат мозъците да го направят, което си е голям напредък  :):) |  |  |  |  |
А, с това съм съгласен, червеният ми бутон е във връзка с това, че щели да правят "разработки"
и т.н. по описания начин, като че пирамиди ще строят и могат с камшика да подкарат двуногия материал
в желаната посока, което о тГутенберг насам става все по-неработещо - и това е очевидно за всички
освен за тия тъпанари.
За свалянето на филми не си прав, дори е по-лесно отколкото в бозите (не се налага да търсиш
торент клиенти и т.н., има ги вградени).
А за работа също може и да е по-удобно, Open Office е далееч пред MS office - като за начало отваря
файловете от всяка версия на последния автоматично...
За игрите, виж, не знам. Ако са само под MS, това би било сериозна спирачка.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юли 25, 2010 11:32 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
tgi, честно да си кажа не разбирам защо палиш моторетката, не пише че ще създават "структури", а че ОС-то ще се използва от ( съществуващите ) правителствените структури, което може да значи от парламента до кметство. Ще има сформирани екипи от руски специалисти, които ще осигуряват поддръжката, което е някак си съвсем естествено. Хайде, да зарежем факта, че ще е Linux, много страни по света отдавна са преминали на собствено програмно осигуряване, след като в края на миналия век френските военни засякоха, че Microsoft са изпращали директно на Пентагона френски военни разработки, мисля дори ги осъдиха. Руснаците имат ресурс за собствена поддръжка на такава една система, няма какво да ги мислим, ще се справят със сигурност. Чудя се, кога на нашите управници ще им светне лампата, че и Вуля Пена ще се научи да работи с Linux, стига да се задължи по подходящия начин, а то няма и какво да се учи, всяка една служба си има поддръжка, просто Вуля Пена ще се научи да работи само с нужната й програма, нищо повече не й трябва. Отделно няма да зависиш от мошеници като MS, ще се спестяват и не малко грешни пари, които могат да отиват примерно за образованието. А и не на последно място ще се отворят ( може би ) добре платени работни места за български програмисти. Казваш, че и ти използваш Open Office, аз също съм му голям фен, и на всяка машина си го слагам, дори го бях сложил преди години на жена ми на машината в прокуратурата, техния програмист вдигна голяма патърдия тогава, обаче компютъра си беше лично наш, а не държавен, така че не му обърнах особено внимание и го оставих да се пени. След 2г. ги оборудваха с държавни компютри и онова мекере още на другия ден отиде да затрие Open Office, сякаш Бил Гейтс му дава заплатата.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Юли 26, 2010 5:47 am |
|
 |
|
tgi
|
" Правителството на Русия планира да ускори разработката на национална операционна система. Linux-проектът ще се финансира с 600 милиона рубли, съобщи rbc.ru. В края на тази година ще бъде обявен търг за създаване на операционна система, която след това ще се използва от правителствените структури. Тестов вариант на системата може да се появи още през 2011 г., а финалната версия се очаква към 2013 г."
Ми аз това така го разбирам, ще пишат наново сега и те линукс или някаква подобна тъпотия ще е.
Но както и да е де, ако имам кахъри в тая посока те са как по-малко да чувам оттам.
За мекерето, дето е махнало OO при първа възможност може и да не дооценяваш ситуацията.
MS може и да не му плащат директно, но като нищо може нещичко да му капва по някаква линия
и затова да работи за тях. Това си им е стгратегия на гадините открай време, нали не мислиш,
че са станали това, което са на базата на боклучавата си продукция. Е, може и да е просто
кретен, разбира се, ама повечето кретени и те знаят как с лъжицата да си намерят устата.
|
| Пон Юли 26, 2010 6:23 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И като заговорихте за опен офис, оправиха ли го да отваря 'ВСИЧКИ' простотии на МС офис-а. Щото аз преди две-три години така направих на едни новозакупени служебни машини на работата на жена ми и се оказа че отваря файла(от НОИ, НАП и др. подобни абревиатури), ама ВБ бозите (разни таблици-сметки) не ще и се наложи да сложа МС офис.
|
| Пон Юли 26, 2010 9:24 am |
|
 |
|
Цецо
|
И сега е така. Отваря, отваря, па току си е.е майкта  Нормално, според мен Микрософт специално си правят документите по трудно отваряеми 
|
| Пон Юли 26, 2010 10:42 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
tgi, най-вероятно журналистите са подменили Linux дистрибуция с ОС 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Юли 26, 2010 2:40 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми именно, те "журналистите" (всъщност би трябвало да ги наричаме агитатори) не е да не
знаят каква е разликата между ОС и обикновена полюция на нещо готово ама "грешат" и те
накъдето трябва, та да има после многоетажни институти с народ из тях дето да се водят
"програмисти" и т.н., филма сме го гледали май повече от веднъж вече и тук.
|
| Пон Юли 26, 2010 6:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Бе линук хубу нещо, ама както и друг път съм казвал не става за всички .... дет се вика се ля ви, не е за мен, ако имаш сървър става, ама да рбаотиш под него зор работа.
|
| Пон Юли 26, 2010 6:43 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Е не само за сървър става, аз лично си счупих нервите с софтуери за управление на CNC фреза под Вин докато не пробвах такъв под Linux - EMC2. Еми не е шарен и с хиляда бутончета като виндоските но за разлика от тях работи като хората - бързо и стабилно.
|
| Пон Юли 26, 2010 10:12 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
А какво ти е мнението за Mach 3?
_________________ Хайде де!
|
| Вто Юли 27, 2010 11:13 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 haide malko drugi nowini :)
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Юли 27, 2010 11:23 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Много извън темата стана но да ти отговоря - версията за която има крак в нета работи но понякога започва да прави яки номер, например отмества едната ос с 50% от заданието, изпитвал съм го многократно  И понеже нямам излишни кинти за лъскави екрани и копчета с неясно предназначение /BTW така и не успях да настроя в този софт крайните изключватели/ си минах на Linux&EMC2. Не че няма трески за дялане но поне бачка като хората и прави това което му кажеш.
|
| Вто Юли 27, 2010 10:59 pm |
|
|