Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Лекарство, троянци или световна конспирация на антивируснит? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
dark аvenger така и не стана ясно кой е, според викито съмненията са върху тодор тодоров. ако не ме лъже паметта в един брой на кв имаше някакво обвинение на веселин бончев към някого, вероятно въпросния тодоров. хм, дали няма кв онлайн сканирано?

Сря Юли 28, 2010 7:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
дир2 е писан във ТУ Варна. Във самия университет. И май е писан от трима човека. Даже съм седял на компютъра на който се предполага че е писан :)

Сря Юли 28, 2010 8:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
писан е в мегето във варна, от двама ученика :)

Сря Юли 28, 2010 8:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми то тогава се носеха сякви слухове :)

Сря Юли 28, 2010 8:34 pm
Профил ICQ

Мнение 
zaphod написа:
dark аvenger така и не стана ясно кой е, според викито съмненията са върху тодор тодоров. ако не ме лъже паметта в един брой на кв имаше някакво обвинение на веселин бончев към някого, вероятно въпросния тодоров. хм, дали няма кв онлайн сканирано?

Имам го в оригинал :D , някъде по тавана. Доколкото си спомням в някой от следващите броеве, се оказа, че не въпросният Тодор Тодоров е Dark Avenger - мисля имаше и извинения.

Сря Юли 28, 2010 8:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
и аз го имам в оригинал, ама щеше да е яко да го има онлайн някъде.

Сря Юли 28, 2010 9:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Имаше. Ама почти никой не го държеше на компютъра си тоя тул, щото не знаеха как да го ползват. Нали ти казвам - тогава 90% от юзерите знаеха да форматират дискета, да отворят/изтрият папка, да копират/трият файлове и да ги пускат (файловете). Толкоз.

В ония години нямаше папки. Имаше само гадни директории. :D

Чет Юли 29, 2010 2:13 am
Профил

Мнение 
цитат от сайта на ESET:
Цитат:
Dir-II is a stealth virus attacking COM and EXE type files. This virus coming from Bulgaria introduced a completely new technology of attacking files.... (и т.н.)

Бре ще ни запомнят по света с добро :D

Чет Юли 29, 2010 11:31 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А бе то доброто старо време никога няма да се върне. За съжаление, де, щото светът масово затъпя и дори вече се гордее с това...
Между другото вируси май отдавна вече няма, антивирусните компании си приписват заслугата пък вие разбрахте защо.

Обаче и вие не се гордейте с неползването на анти-програми (нарочно не казах "антивирус") щото не вярвам някой от вас да засече "дървеницата" в момента на влизането и. След някой ден повечето може да забележат нещо и после ще загубят сума ти време в отстраняването и. За мен обаче моето време е хиляди пъти по-ценно от това на компа/овете.
Ся знам, че повечето ще кажете: "аз не лепя бубулечки". Докато четеш този форум или щтракаш код за пикльо направо няма начин да ги лепнеш ама това означава, че почти не ползваш компа. А комповете от няколко години станаха най-евтината машина за всичко. Е там е проблемът!

Ся, тази вечер случайно намерих, че Pure Codec Pack е единственият използващ хардуера на графичната карта при възпризвеждане на HD видео. Добичето се оказа 100% китайско и трудно намираемо, ама аз нали не съм бягал от час по китайски си заредих последната версия от оригиналната му страница. Вярно, че е по-леко, но не забелязах да ми ползва графичната карта. Утре ще пробвам по-старата версия която рекламираха. Ха сега ми обяснете как бих направил подобна лудост без сериозна антивирусна защита?! Или това, че вече ловя сателитите на който ми кефне комп? Или че съм изтискал интернет ТВ-то? Или че се разхождам из нета без притеснения? Или че не съм давал пари за програма?

Последното ме подсети да се върна към първоначалната тема: доколко може да се вярва на новите антивируси за лекарствата?

P.S. Съвет: сложете си приставката WOT на лисицата поне да не ходите по фалшиви страници докато питате гугъла! Не хаби ресурси, просто ти дава зелена, жълта или червена светлина на базата на вота на опарилите се.

P.S.2: А аз в МЕИ Варна познавах един голям доктор по вируси който със сигурност не бе автор щото ги дизасемблираше. Лекуваше махалата ама не беше по писането в списания. Пък ако толкова ви е интересно: дръннете телефон на тогавашните писачи и редактори, то вече има давност. Че и някой лев може да се изкара...

Edit по темата доколко да се вярва: сетих се, че имам линуксчийския антивирус за боза ClamWin. Не съм го обновявал отдавна и въпреки това и той ми откри бубулечка. Пак няма 100% гаранция ама предпочитам да не си играя повече.

Чет Юли 29, 2010 11:26 pm
Профил

Мнение 
Та казваш, че като влезне нова буболечка за която няма дефиниции анти-едикавоси ще те предпази?
Преди 10-тина годинки се забавлявах да правя скриншоти на екрана на един приятел. Разбираше компютрите повече от мен и имаше най-добрата товава антивирусна, това го подведе. От както му снимках десктопа без негово позволение и долу в дясно си седеше иконката на антивирусната програма, от тогава за моя компютъра антивируси не ползвам. Иначе на секретарки и мутри задължително им качвам антивирусна и като си тръгна те си качват още 2-3 ... за по сигурно... Нямам антивирусна. Качвам сякакви глупости от интернет, но проявявам елементарен комон сенс. Ако случайно мине вирус си го чистя на ръка. Наистина губиш няколко часа, но това което го научаваш за това време не може да го научиш, ако ще и 4 години да ходиш на лекции в ФМИ.

Пет Юли 30, 2010 3:05 am
Профил

Мнение 
ike написа:
Та казваш, че като влезне нова буболечка за която няма дефиниции анти-едикавоси ще те предпази?
Преди 10-тина годинки се забавлявах да правя скриншоти на екрана на един приятел. Разбираше компютрите повече от мен и имаше най-добрата товава антивирусна, това го подведе. От както му снимках десктопа без негово позволение и долу в дясно си седеше иконката на антивирусната програма, от тогава за моя компютъра антивируси не ползвам. Иначе на секретарки и мутри задължително им качвам антивирусна и като си тръгна те си качват още 2-3 ... за по сигурно... Нямам антивирусна. Качвам сякакви глупости от интернет, но проявявам елементарен комон сенс. Ако случайно мине вирус си го чистя на ръка. Наистина губиш няколко часа, но това което го научаваш за това време не може да го научиш, ако ще и 4 години да ходиш на лекции в ФМИ.

Бе тъй , тъй, зависи какво правиш, има такива които никога няма да усетиш, ама те си седят и ти точат инфо. Ако си в компютърния бранш ОК, ама ако правиш нещо свързано с пари или сигурност е неприятно. Аз в момента съм с Авира, иначе касперски е по ефективен при прочистване. Скоро ни беше лепнало нещо доста досадно, на една две машини авирата не с еоправи, касперския го разкара.
Верно че винаги може да се преинсталира, ама това е нещото което най-много ме дразни, отнема 3-4 часа самата преинсталация, а докато всичко се намести както трябва минават дни.
А предпочитам да имам някаква антивирусна и като квикне за вирус да трия квото е намерила, може и да лъже, аз го трия, въпреки че пак няма гаранция че е чист боза, но правя каквото мога.

Пет Юли 30, 2010 9:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе много е лесно когато сме на нашия си компютър. Кеф ти ползваш, кеф ти не ползваш, кеф ти касперски, кеф авира.

Ама лошото е че нали имаме име сред родата и познатите, че "разбираме от компютри". Обикновенно ние им качваме системата. Аз непрекъснато се боря с това. Особенно ако дитето е малко по отракано от родителите и рови нета като къртица :) После идва таткото и вика компютъра забива, вади някакви джамци... Викам имаш вируси. Не един, тамън 10-тина. Е нали има антивирусна бе. Е върви му обясни ако можеш. Почва се едно чистене, често ръчно. След 2 такива случая, системата е така осрана, че не става за нищо. Аре преинсталация, аре 2-3 часа. Добре че вадят ракия и салата.

Иначе въпроса е принципен. На служебния комюпютър се работи. Внимавам къде влизам и какво правя. И не ми трябва антивируса, само една стена съм сложил да следя кой влиза и излиза. На домашния - там е студио за забавление. Мине се, не мине - Format. :) Ако трябва да се работи и в къщи - трета машина (лаптоп) дето също е със статут на служебна. И нещата заспиват.

Пет Юли 30, 2010 10:55 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
....
+++ !!!
То и аз затова се занимавам с глупости. Ако беше само за моя употреба и през DOS прозорче щях да го прекарвам въпреки досадата.

Детето на шефа само за 2-е седмици след сервиза на нетбука успя да събере 2500 проблема според PC Tools Spyware Doctor. Беше на Vista и му разясних, че ще ми отнеме вреееме да го пусна на XP. Междувременно пичлемето изрови много дърто PC на което не достигаше RAM, оправих му го и когато след няколко дни ми го върна да му сложа RAMа от логовете разбрах, че първото му действие е било да изключи защитите щото са му пречели...
Обещах му повече да не ме интересуват компютрите му.

Пет Юли 30, 2010 10:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
само аз ли съм се спасил от тая чума "ще ми видиш ли компютъра"? за последните не знам колко години само два пъти съм инсталирал компютър на приятел. едни приятели само за това си отвориха фирма, за да им стане ясно на хората че трябва да си плащат преинсталациите :)

Съб Юли 31, 2010 7:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
И аз, и аз.
"Ее там в Доминанта цецо ша та упрай" :)

Съб Юли 31, 2010 9:25 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2