|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Предполагам знаете как са трите марки френски "автомобили" на сръбски - мачка, п*чка и елхичка....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Съб Юли 31, 2010 10:38 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е кажи поне кое кое е де, сега има да ми чопли в главата цял ден, аз не ги знам а е забавно
(то въобще на нас техният език ни звучи много смешно, не знам дали нашият им звучи така
и на тях)  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юли 31, 2010 12:32 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Представи си емблемите на пежо, рено и ситроен и ще се сетиш 
|
| Съб Юли 31, 2010 12:42 pm |
|
 |
|
tgi
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юли 31, 2010 2:28 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И правилото на четирите Ф-та - Фиат, Форд и Фсички Френски
|
| Съб Юли 31, 2010 8:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
В сервиза в БГ, в който си правих колата имаха плакат на стената "Рено, Пежо, Ситроен и свирки не правим"  .
|
| Нед Авг 01, 2010 4:21 am |
|
 |
|
tgi
|
Един приятел дето работеше по сервизи казва, че били много непрактично конструирани,
сравнено с май немските беше било огромен зор да се разглобяват и сглобяват.
Ако дойде скоро насам ще проверя знае ли сръбската версия за емблемите 
|
| Нед Авг 01, 2010 1:48 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не че съм принципен фен на френските коли, но и ако мерцедес опитат да натикат мотор в същото място като примерно някой ван (сценик например), едва ли ще е по-удобно. В единият случай (немските) му е лесно на майстора, в другия (френските) има функционалност -> като се кача в някоя Ц-класа или тройка, почвам да се питам как успяват толкова големи коли отвън да ги направят толкова тесни вътре ...
За момента предпочитам да се мъчи майстора ....
То и при немските има едни решения, дето с конкурс сигурно са ги избирали - дизелите на форд (фиеста/фокус/мондео) ремъка им се сменя като освободиш двигателя от крепежите му ... По принцип е тясно, ама си викаш, то ремък, ще го натикам някак - ама като смъкваш капака му, се оказва че не стига мястото да измъкнеш развитите болтове ... можеха да издънят една дупка насреща срещу тоя болт, ама не са се сетили ...
Всички знаем как се сменя ангренаж на Ауди с надлъжните мотори (и колко струва), или как се "избиват" дизелови дюзи на мерцедес ...
Напоследък всичко е еднодневка - да го харесат журналистите, да изкара някак гаранцията, и ... дотам
Отделно, всички правят бели, ама да дадеш 50+ хил. евро за кола, коята после да ти запали гаража / къщата, си е малко неприемливо ... (справка: мерцедес).
|
| Нед Авг 01, 2010 4:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това с френските коли беше валидно едно време. Съвременните коли са все тая като страна на произход, при всичките ремонта е кошмар. Освен това аз съм пристрастен към старите френски коли, така, че недейте с лошо. Едно 309 с XU мотор вярно е пълен кошмар за ремонт, но пък много малко от колите от онова поколение могат да му се опънат. Серийни 160 коня от 1.9 без турбина за годините започващи с 198 си е сериозно техническо постижение. Само пернишкия дзвер с G60 му е конкуренция в Европа, ама той е компресиран.
Докато сега на която и кола да отвориш капака - вътре си е пълен шит за ремонт. Така че все тая.
Това ме подсеща за оня виц, ако някой не го знае:
"В автосервиз обявили конкурс за автомонтьори. Явили се всякакви, кой работи мърляво, кой бавно - не му се нравят на шефа. Накрая се явил един такъв с чистички дрехи, спретнат. Оня го пита - някакъв опит имате ли?, тоя вика - не генеколог съм. Ама се пробвал. Шефа изкача радостен и вика на секретарката - тоя го назначаваме веднага. -Що бе шефе, толкоз ли е печен? -Незнам, ама тоя е първия който виждам да прави основен ремонт през ауспуха на колата....."
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 02, 2010 11:08 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Като сте почнали на автомобилна тема, ето нещо което не е виц. Незнам дали е за смях или за плач.
Взимам жена ми от работа преди един час и гледам как един швед работник вдига китайското знаме пред централният офис на Волво...
|
| Пон Авг 02, 2010 2:27 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Ученето на китайски език се водеше шега преди време... 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пон Авг 02, 2010 4:20 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Няма се плашиш. Вие там посторихте социализъма, сега почвате да градите комунизъма под вещото ръководство на ККП. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 02, 2010 4:40 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
"КомунизЪма е неизбежен!" - беше казал не помня кой виден другар. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пон Авг 02, 2010 4:44 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Да, хич не е виц...
"Ford официално продаде Volvo на Geely"
http://auto.dir.bg/2010/08/02/news6840238.html
|
| Пон Авг 02, 2010 9:14 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
За размисъл...
Американска и японска фирми си организират състезание по гребане. Японците печелят с преднина от една миля. Американците наемат хора, които да анализират случилото се и да го обяснят. Анализът сочи, че японците имат един управляващ и седем гребци, докато американците имат седем управляващи и един гребец. Американците незабавно преструктурират отбора. Един става главен управляващ, шестима са съветници по управлението и един гребе. Във втората гонка японците печелят с преднина две мили. Американската фирма уволнява гребеца.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Авг 02, 2010 10:40 pm |
|
|