|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:58 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
 поставяне на via в KiCad
Здравейте.
Мъча се да поставя виа между две зони - на горен и долен слой, като и двете зони са маса.
Проблема е, че не намирам начин да поставя само виа, без писта. При поставяне на писта и виа, не свръзва пък двете запълнени зони....
Някакви идеи?
|
| Пет Авг 06, 2010 9:59 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ами не го знам тоз кикад, но основната идея е, че трабва да имаш "place via" или нещо сходно по смисъл;
после този проходен отвор му извикваш пропъртитата(в алтиума става с"ТАБ") и му присвояваш съответния нет - било то гнд или друг.
и тогава ще я имаш връзката 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Авг 07, 2010 12:25 am |
|
 |
|
michev
|
Place via - няма (или поне аз не намерих). Има чертане на писта, и чрез допълнителна команда(бутон V) се поставя виа, докато се чертае пистата.
В настройките на дадена виа няма нет име или нещо подобно - има само м/у кои слоеве на платката да бъде.
В моя конкретен случай се мъча да свържа 2 запълнени полигона намиращи се на горен и долен слой (нет GND), тъй като при запълване са се образували изолирани зони, и искам да пусна маса към тях през виа от другия слой.
|
| Съб Авг 07, 2010 12:42 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами тръгни да пускаш писта тогава през полигона и на желаното от теб място просто натисни V, след като няма друг начин в тоя "кад"  .
Хора, защо не ползвате истински кад системи, ами сте тръгнали да експериментирате с разни измислици  ? Рано или късно пак ще опреш до някоя от истинските системи, само дето тогава ще трябва да преначертаеш една камара компоненти, затова колкото по-рано преминеш на истинска кад система, толкова по-добре  .
|
| Съб Авг 07, 2010 1:35 am |
|
 |
|
michev
|
Още в първия пост написах, че не ги свързва, като го правя по този начин - с писти.
"Пари немааа" за истински кад системи  , а и не виждам голям смисъл да си кача Х гигабайтов алтиум например, за да си направя някой друга платчица.
Избягвам да ползвам "лекувани" програми. И не на последно място - линукс потребител съм
Принципно си ползвам ийгъл, но... има неща които още му липсват, а са направени в киКад-а.
|
| Съб Авг 07, 2010 2:07 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
http://kicad.sourceforge.net/wiki/index.php/FAQ
По описания начин не става ли ?
П.П. Сега видях, че KiKad има и 3D-view, много гот станало, в предишните версии го нямаше. Ще взема да направя някоя платка да видя как се държи пущинката, последния път, когато я разглеждах беше още много нестабилна.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Авг 07, 2010 2:19 am |
|
 |
|
michev
|
Е да де.. то това е единствения начин да сложиш виа който знам. Накрая или с "end track" или с двойно кликване.
Та, проблема се оказа в мен - спал съм нещо  . Днес повторих упражнението по поставяне на виа.. и... чудо! Двата ми полигона се свързаха 
|
| Съб Авг 07, 2010 2:04 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|