Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Атмел data flash липса 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Атмел data flash липса
Понеже мисля тука по един нов проект и се чудех каква серийна памет да сложа, не ми трябва голяма, няколко кила. И се чудех между Микрочип 25 серия и атмел дата флашовете. Та викам чакай да видя какви са наличностите. И какво видях - Digikey, Farnell и Mouser нямат нищо налично по складовете от никой 45DBXXXX! Айде да няма конкртен тип съм виждал, ама да е тотално изпразнено....

Което е меко казано притеснително. Аз в момента нямам конкретни нужди, но ако ми се наложи да пускам серии от стари устройства :? :? :? :?

Просто така го съобщавам, да си имате едно на ум.

Чет Авг 05, 2010 2:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Че те много неща ги няма по складовете, ама не е щото ще ги спират, а защото ситуацията на пазара е такава. Казват, че догодина ще се оправят нещата :) . А иначе дейта флаша на Амел е уникален продукт и не вярвам толкова лесно и скоро да го спрат. Даже миналата година като се заговори майкрочепа да купуват Атмел и аз си мислех, че е точно заради тая технология :) .

Чет Авг 05, 2010 2:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Имаме си вече едно на ум.

Затова новите продукти вече са с 25-та серия... Поне производители там бол... е поне повече от 1, пък и пин-аута е стандартен.

Чет Авг 05, 2010 3:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Че те много неща ги няма по складовете.

Абе то хубаво и други липси сме виждали. Ама такова чудо -в нито един от големите търговци да няма абсолютно никакви без значение на корпус и обем на флеша.... Това си е тотално опразване на складовете откъм тоя продукт. Не е на добре.

Чет Авг 05, 2010 6:25 pm
Профил ICQ

Мнение 
Мда... а аз пък преди няколко месеца замених 25-ца с 45-ца в единия проект но тогава имаше наличности :D

Чет Авг 05, 2010 8:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
няма абсолютно никакви без значение на корпус и обем на флеша....

Накара ме сега да потърся и Фарнел имат и Маузер и Диджикий :D .
Напиши на www.findchips.com да търси AT45DB и ще видиш :D . Та не е да няма баш пък нищо :) .

Чет Авг 05, 2010 11:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами точно на тоя сайт хич му нямам вяра. Директно проверявам с Mouser. На findchips казват че има 45DB081. Да ама на сайта на маузер всичко е Stock 0.

Незнам какви бази данни ползват тия от финдчипс, но преди така ме израдваха фалшиво и с едни чипове в дигито. И оттогава не ги ползвам.

Както и да е, просто отбелязвам, важното е да има информацията, всеки си я интерпретира на собствена отговорност. :)

Пет Авг 06, 2010 11:43 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
findchips показва каквото му подадат от сайтовете, т.е. той също показва дали има налични количества и понеже за at45db011 ми показа, че има налични количества, та затова и ти го казах. Вярно, че са все в bga корпуси ама щото ти каза, че нямало никакви в никакви корпуси та затова се включих - иначе наистина други налични няма :D . Ето това е от линковете на findchips:
http://www.findchips.com/cgi-bin/nph-re ... 011B-CC-ND

http://www.findchips.com/cgi-bin/nph-re ... wjmw%3d%3d

http://www.findchips.com/cgi-bin/nph-re ... 32364N3744

http://www.findchips.com/cgi-bin/nph-re ... PS-1000082

http://www.findchips.com/cgi-bin/nph-re ... eId=500201

Показва че има и при други доставчици, ама те за тук са екзотични, пък какво остава да доставят за БГ :).
Аз винаги ползвам тоя сайт да търся във всички доставчици и до сега нямам спомени да ме е подвел някога :) .

Пет Авг 06, 2010 4:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Във Футурел имаха AT45DB321D-SU. Поне преди седмица имаха. Друг въпрос е колко са истински, аз вече от тях и резистори да взема си ги меря един по един.
Ако не си намериш от друго място, купи си от Футурлелките. ама задължително преди това си вземи 1-2 и ги мерни, преди да се набуташ с една ролка.
И пиши какво е станало.

Нед Авг 08, 2010 5:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
На мен сега не ми трябват. Просто предупреждавам :)

Пон Авг 09, 2010 8:52 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Като предупреди и аз взех да гледам, ми те Атмел са закрили паралелните флашове, само
тия серийните правят. Сума ти продукти я живели 10 години я не просто ги зачеркват - не мисля,
че бих заложил нещо от такава фирма в продукт.

Гледам във Farnell има бая гама от паралелни флашове на някакви AMIC май бяха, предстои
да ги видя как работят.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Авг 09, 2010 10:12 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]