Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Май ще е Linux 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Абе не ви ли писна. Линукса е тегав за краен юзер и то е ясно и на децата. Или трябва да пишеш като гламав под промта, или да ръчкаш някаква извратена графична надстройка тип KDE, която наистина е извратена. Абе не можете да искате от нормален юзер да знае как да прекомпилира код, да зарежда модули и да маа скриптове. А линукса без тия умения просто не върви. За сървърна система, обаче е класи над бозата. И тук спор няма. TCP/IP стека му е достатъчно развит и същевременно достатъчно чист. Контрола върху мрежи и протоколи е значително по пълен и качествен от бозата.

Друг е въпроса ако законодателството се прилага по правилата, колко от нас биха си позволили да маат с пиратска боза (защото голяма част от нас не са home юзер, а ползват компютъра да правят пари). Но както знаем законите са затова, да се обикалят (по възможност отдалеч). Но ако закона се прилага с цялата му сила - ще маате на линукс и ушите ви ще пращят (една боза + ограничен офис е къде 500$).

Чет Фев 01, 2007 10:39 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
точно щото е "малко тегав за крайният потребител" се администрира от някой знайко дето е CPU-Console Power User - тия дето пишат гламави под промта..
и после се правят акаунти на обикновенните MPU-Mouse Power User да кликат на настроена вече CAD система....е и по някой друг шел-скрипт трябва да пишат ама такъв е живота

Чет Фев 01, 2007 11:31 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Аз ползвам Linux от 13 години и съм доволен за gEDA има много блиотеки виарно не е толкова мощен като някой програми за Windows но можете да спите спокоино когато се появят тези от НСБОП и няма нужда да удряте с чук по диска. Също и eagle ползвам от него сам много доволен държи се много по добре под Linux. Които иска може да си дръпне от Fedora13 "Fedora Electronic Lab" и да тествате инсталирайте на виртуална машина и много добре се държи. Започнах от RED HAT и после минаха на Fedora 2 и сега съм на 13 версия. Аз от няколко години използвам 64 битовите версии малко някои програми правят проблем докато тръгнат но после се държат доста стабилно. А и можете да си инсталирате и уиндоуска програма под Линукс аз съм инсталирал Аутокад и доста добре се държи правих за работа един проект и се наложи на аутокад. Ако някои иска мога да помагам с някои приложения. Линукс е и по добър има по малко вируси за него.

Съб Сеп 11, 2010 10:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не съм напълно съгласен за падането на производителността под Linux, със wine например, в KDE мога да пусна доста голяма част от приложенията от Windows, не съм пробвал с Altium, но с доста хардуер-изтискващи игри пробвах наскоро и разликата е малка. Мога да се обзаложа, че Altium ще върви също толкова добре, колкото и в бозата. Няма да защитавам Linux в случая, но с малко усилия го докарва доста по-добре от коя да е боза, било визуално и на скорост

Съб Сеп 11, 2010 11:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
А дали е стабилно? :) Щото дивелъпърите на Вайн май не дават никва гаранция. Да не стане така, че след 2 часа морна работа да ти забие точно преди да си натиснал ctrl-s. :D

Пон Сеп 13, 2010 9:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
А дали е стабилно? :) Щото дивелъпърите на Вайн май не дават никва гаранция. Да не стане така, че след 2 часа морна работа да ти забие точно преди да си натиснал ctrl-s. :D

Че дивелъпърите на M$ к'ва гаранция дават? Аааа, 90 дена ако не инсталираш друго и не го включваш...

Пон Сеп 13, 2010 9:51 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2