| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе не ви ли писна. Линукса е тегав за краен юзер и то е ясно и на децата. Или трябва да пишеш като гламав под промта, или да ръчкаш някаква извратена графична надстройка тип KDE, която наистина е извратена. Абе не можете да искате от нормален юзер да знае как да прекомпилира код, да зарежда модули и да маа скриптове. А линукса без тия умения просто не върви. За сървърна система, обаче е класи над бозата. И тук спор няма. TCP/IP стека му е достатъчно развит и същевременно достатъчно чист. Контрола върху мрежи и протоколи е значително по пълен и качествен от бозата.
Друг е въпроса ако законодателството се прилага по правилата, колко от нас биха си позволили да маат с пиратска боза (защото голяма част от нас не са home юзер, а ползват компютъра да правят пари). Но както знаем законите са затова, да се обикалят (по възможност отдалеч). Но ако закона се прилага с цялата му сила - ще маате на линукс и ушите ви ще пращят (една боза + ограничен офис е къде 500$).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 01, 2007 10:39 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
точно щото е "малко тегав за крайният потребител" се администрира от някой знайко дето е CPU-Console Power User - тия дето пишат гламави под промта..
и после се правят акаунти на обикновенните MPU-Mouse Power User да кликат на настроена вече CAD система....е и по някой друг шел-скрипт трябва да пишат ама такъв е живота
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Фев 01, 2007 11:31 am |
|
 |
|
gdanailov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Сеп 13, 2009 5:50 pm Мнения: 3 Местоположение: Bulgaria
|
Аз ползвам Linux от 13 години и съм доволен за gEDA има много блиотеки виарно не е толкова мощен като някой програми за Windows но можете да спите спокоино когато се появят тези от НСБОП и няма нужда да удряте с чук по диска. Също и eagle ползвам от него сам много доволен държи се много по добре под Linux. Които иска може да си дръпне от Fedora13 "Fedora Electronic Lab" и да тествате инсталирайте на виртуална машина и много добре се държи. Започнах от RED HAT и после минаха на Fedora 2 и сега съм на 13 версия. Аз от няколко години използвам 64 битовите версии малко някои програми правят проблем докато тръгнат но после се държат доста стабилно. А и можете да си инсталирате и уиндоуска програма под Линукс аз съм инсталирал Аутокад и доста добре се държи правих за работа един проект и се наложи на аутокад. Ако някои иска мога да помагам с някои приложения. Линукс е и по добър има по малко вируси за него.
|
| Съб Сеп 11, 2010 10:43 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Не съм напълно съгласен за падането на производителността под Linux, със wine например, в KDE мога да пусна доста голяма част от приложенията от Windows, не съм пробвал с Altium, но с доста хардуер-изтискващи игри пробвах наскоро и разликата е малка. Мога да се обзаложа, че Altium ще върви също толкова добре, колкото и в бозата. Няма да защитавам Linux в случая, но с малко усилия го докарва доста по-добре от коя да е боза, било визуално и на скорост
|
| Съб Сеп 11, 2010 11:40 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
А дали е стабилно?  Щото дивелъпърите на Вайн май не дават никва гаранция. Да не стане така, че след 2 часа морна работа да ти забие точно преди да си натиснал ctrl-s. 
|
| Пон Сеп 13, 2010 9:30 am |
|
 |
|
relsys
|
Че дивелъпърите на M$ к'ва гаранция дават? Аааа, 90 дена ако не инсталираш друго и не го включваш...
|
| Пон Сеп 13, 2010 9:51 am |
|
|