| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ако имаш нерви сам да се бориш с подкарването на Keil+Jlink мога да ти пратя един на заем за проби. После ако става (или по принцип ти си прииска) ще си събереш сам един. Като пари се връзва - платка, един атмел арм и едни буфери. Абе от Farnell да ги вземеш, едва ли е повече от 20$ за чаркове. Но аз нямам време и желание да пробвам с Keil. Мързи ме
Това дето ти го разправям със Cypress-а не го приемай за чиста монета. Говоря по спомени и то за пиратски клонинг. Може и да ме лъжат спомените.
Всъщност ето какво казва гугълот.
http://www.edaboard.com/thread92200.html
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 20, 2010 8:54 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
благодаря, може и да се наложи - ще го уточном на лс-та какво и как ако се стигне до там  на самоделката най-скъпото ще дойде платката освен ако атмела не е в ДИП корпус, тогава си е без пари направо. само дето се разминах с човека тоя викенд... обаче ми стана интересно, че за ~120 лв (с митническата секачка) направо ти пристига един тайландски ulink, което си е доста по евтино от crossworks-a!
|
| Пон Сеп 20, 2010 9:48 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Платката е с TQFP ама едва ли излиза повече от няколко лева да си я извади човек. Преди време с колеги бяхме направил платки, ама съм ги изпораздал, май не ми останаха вече. Ще погледна.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 20, 2010 11:16 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Няколко поста по-нагоре ти казах  Подкарвал съм го с h-jtag през паралеления порт. Няма проблем. Лошото е 4е в по-новите версии на h-jtag са махнали поддръжката на LPT. Виж дали процесора ти се поддържа ot H-JTAG V0.9.2. Ако да, нямаш проблем. Ако не.... :-S
|
| Пон Сеп 20, 2010 11:22 am |
|
 |
|
head_up
|
setoy, няколко поста по нагоре ти ми каза, че може да се ползва, но аз попитах дали някой го е пускал работещо , щото от опит си знам че от "може" до "работи" има една тухлена стена дето трябва да я счупиш с глава
Почвам да си мисля, че най-добре да се ръснат едни пари за тайванското произведение на изкуството и да е мирна главата. ама ме чепка от вътре не мога ли да сглобя jlink-a, по предложение на Цецо  проклето желание, пак ще последват псувни в изобилие 
|
| Пон Сеп 20, 2010 12:22 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Извинявам се.за неточността  Да, пускал съм го и работи. Иначе нямаще да го твърдя
P.S. С паралелния кабел на олимекс и процесор на Луминари
|
| Пон Сеп 20, 2010 12:34 pm |
|
 |
|
fan
|
Здравейте! Не знам що чоплите още по темата (може би за спорта)? Разбра се , че може да се работи и с друго, различно от u-link2.
А на Цецо, ако му е останала платка може да прати една на "head_up". Ако не е, тогава ще му пратя аз. На Кейла J-Link-a му върви като роден дебъгер. Пускай го с него щом може да не е лицензен и не му мисли повече.
|
| Пон Сеп 20, 2010 8:48 pm |
|
 |
|
head_up
|
в момента се объсжда възможността да се купи онзи ulink от ебай-а за под 60$ е. с фрее шипинга ще излез доста евтино за човека и на мен ще ми спести гадаенето кое и защо не тръгва. но ако наистина ви се намира изостанала платка (явно и fan и Цецо имат опит със самоделката) - може ли да споделите една бройка и схема + сорс-а/хекса за проца на нея? все някой ден и на мен ще ми се трясне на главата тоя проблем, а тогава пак ще го дъвча това - поне сега яваш-яваш мога да го сглобя из между другото. то поне за лична употреба ще му се радвам. а ако имате път насам - ще се отблагодаря в бира (универсалното платежно средсто)
ЕДИТ: абе лицензен си е както споменах, лицензен е... ама то не пречи де, ако работи 
|
| Пон Сеп 20, 2010 9:37 pm |
|
 |
|
fan
|
Е, тогава като ти дотрябва ми се обади на лично. Да не се окаже, че ще залежи при теб.
|
| Пон Сеп 20, 2010 10:38 pm |
|
 |
|
head_up
|
ok, благодаря, ще го имам на предвид.
макар да е ясно, че опре ли ножа до кокала - пари се дават без много увъртане и търсене на евтини варианти, това си беше превантивна мярка с колнинга на jlink  за момента имам на разположение crossconnect-a, така че не приритвам - ама и това време ще дойде
както и да е, ако не се спаси ситуацията с ебай поръчката на ulink и в другя случай с wiggler-а - пак ще го дъвчем.
|
| Пон Сеп 20, 2010 11:56 pm |
|
|