Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ULINK2 ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
head_up написа:
Цецо, благодаря за предложението за Jlink-a, ако може да се мине без да тормозя хората за хардуер - най-добре ще е :)

Ако имаш нерви сам да се бориш с подкарването на Keil+Jlink мога да ти пратя един на заем за проби. После ако става (или по принцип ти си прииска) ще си събереш сам един. Като пари се връзва - платка, един атмел арм и едни буфери. Абе от Farnell да ги вземеш, едва ли е повече от 20$ за чаркове.

Но аз нямам време и желание да пробвам с Keil. Мързи ме :)

RM написа:
Моя ULINK2 е с LPC на NXP.Ползвал съм го с mVision 4.03 -C51.EXE v9. Обаче съм го ползвал само за P89LPC...
Притеснително ми звучи (предполагам че като по нов модел ще бачка по добре) ... изръсих се с пари за него.

Това дето ти го разправям със Cypress-а не го приемай за чиста монета. Говоря по спомени и то за пиратски клонинг. Може и да ме лъжат спомените.
Всъщност ето какво казва гугълот.

http://www.edaboard.com/thread92200.html

Пон Сеп 20, 2010 8:54 am
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Ако имаш нерви сам да се бориш с подкарването на Keil+Jlink мога да ти пратя един на заем за проби. После ако става (или по принцип ти си прииска) ще си събереш сам един. Като пари се връзва - платка, един атмел арм и едни буфери. Абе от Farnell да ги вземеш, едва ли е повече от 20$ за чаркове.

благодаря, може и да се наложи - ще го уточном на лс-та какво и как ако се стигне до там :) на самоделката най-скъпото ще дойде платката освен ако атмела не е в ДИП корпус, тогава си е без пари направо. само дето се разминах с човека тоя викенд... обаче ми стана интересно, че за ~120 лв (с митническата секачка) направо ти пристига един тайландски ulink, което си е доста по евтино от crossworks-a!

Пон Сеп 20, 2010 9:48 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Платката е с TQFP ама едва ли излиза повече от няколко лева да си я извади човек. Преди време с колеги бяхме направил платки, ама съм ги изпораздал, май не ми останаха вече. Ще погледна.

Пон Сеп 20, 2010 11:16 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
head_up написа:
та някой от вас подкарвал ли е wiggler с кейла? гледам ползват h-jtag за тая работа, ама много пищят, че не ставало добре - чета из нет-я, не се е стигнало до реална проба де.

А и някой има ли впечатления от олимекския wiggler? че на заем ще взема за опита, ама все за 30 лв си не струва да тормозя хората - по-добре да го купя, само не знам до колко е читав - да не стане много разлини възможности - накрая нищо? та какви отзиви има за него?

Няколко поста по-нагоре ти казах :D Подкарвал съм го с h-jtag през паралеления порт. Няма проблем. Лошото е 4е в по-новите версии на h-jtag са махнали поддръжката на LPT. Виж дали процесора ти се поддържа ot H-JTAG V0.9.2. Ако да, нямаш проблем. Ако не.... :-S

Пон Сеп 20, 2010 11:22 am
Профил ICQ

Мнение 
setoy, няколко поста по нагоре ти ми каза, че може да се ползва, но аз попитах дали някой го е пускал работещо , щото от опит си знам че от "може" до "работи" има една тухлена стена дето трябва да я счупиш с глава :D
Почвам да си мисля, че най-добре да се ръснат едни пари за тайванското произведение на изкуството и да е мирна главата. ама ме чепка от вътре не мога ли да сглобя jlink-a, по предложение на Цецо :P проклето желание, пак ще последват псувни в изобилие :lol:

Пон Сеп 20, 2010 12:22 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Извинявам се.за неточността ;) Да, пускал съм го и работи. Иначе нямаще да го твърдя :D

P.S. С паралелния кабел на олимекс и процесор на Луминари

Пон Сеп 20, 2010 12:34 pm
Профил ICQ

Мнение 
Здравейте! Не знам що чоплите още по темата (може би за спорта)? Разбра се , че може да се работи и с друго, различно от u-link2.
А на Цецо, ако му е останала платка може да прати една на "head_up". Ако не е, тогава ще му пратя аз. На Кейла J-Link-a му върви като роден дебъгер. Пускай го с него щом може да не е лицензен и не му мисли повече.

Пон Сеп 20, 2010 8:48 pm
Профил

Мнение 
в момента се объсжда възможността да се купи онзи ulink от ебай-а за под 60$ е. с фрее шипинга ще излез доста евтино за човека и на мен ще ми спести гадаенето кое и защо не тръгва. но ако наистина ви се намира изостанала платка (явно и fan и Цецо имат опит със самоделката) - може ли да споделите една бройка и схема + сорс-а/хекса за проца на нея? все някой ден и на мен ще ми се трясне на главата тоя проблем, а тогава пак ще го дъвча това - поне сега яваш-яваш мога да го сглобя из между другото. то поне за лична употреба ще му се радвам. а ако имате път насам - ще се отблагодаря в бира (универсалното платежно средсто) :D

ЕДИТ: абе лицензен си е както споменах, лицензен е... ама то не пречи де, ако работи :)

Пон Сеп 20, 2010 9:37 pm
Профил WWW

Мнение 
Е, тогава като ти дотрябва ми се обади на лично. Да не се окаже, че ще залежи при теб.

Пон Сеп 20, 2010 10:38 pm
Профил

Мнение 
fan написа:
Е, тогава като ти дотрябва ми се обади на лично. Да не се окаже, че ще залежи при теб.

ok, благодаря, ще го имам на предвид.
макар да е ясно, че опре ли ножа до кокала - пари се дават без много увъртане и търсене на евтини варианти, това си беше превантивна мярка с колнинга на jlink :) за момента имам на разположение crossconnect-a, така че не приритвам - ама и това време ще дойде :-k
както и да е, ако не се спаси ситуацията с ебай поръчката на ulink и в другя случай с wiggler-а - пак ще го дъвчем.

Пон Сеп 20, 2010 11:56 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2