Точно затова постъпих така, имах достатъчно примери около себе си. Най-срещаният резултат от паралелното учене е тоталното объркване на детето докато не тръгне на училище и мине изцяло на туземски, понякога (макар и рядко) дори "забравя" майчиния си език. Е, на моя все пак винаги сме казвали как е съответната туземска думичка но не сме го зорили преди да проговори добре българския. При мен трудното бе, че вкъщи се говори изключително на български, гледа се БГ ТВ, а през лятната ваканция в БГ положението с туземския съвсем се смарангясва и затова тази година ще я пропуснем. Иначе малкия като проходи на детска градина се справи достатъчно бързо с езика - за половин година от която половината бяха болнични и ваканции вече го говори по-свободно от нас.
Edit: Идва ред на английския малко по малко. Там ще е още по-трудно защото аз само го чета, майка му "но хабер", в училище йок а за частни уроци е рано. Иначе малкият зацепва думички, понякога цяла песничка наизустява. Някой срещал ли е някакъв интересен за децата метод/помагало?
Уф, аз се сетих един който помогна на баща му: компютъра, ама и за това още му е рано. Въпреки че му сглобявам такъв той ще се ползва предимно за мултимедия. Прекият достъп засега е ограничен до един-два дни в месеца и това се оказва ефикасно - още не го е хванала крастата но се оправя далеч по-добре от майка си