| Автор |
Съобщение |
|
kalinvd
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Avtomatizaciq
Благодаря ви,много за изчерпателните отговори,ще по мисля дали с релейната схема или с пика,но и двете решения ми харесват,благодаряти Наско!
|
| Чет Фев 02, 2012 1:47 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
Да на 100% си прав в проблемите на схемата и реализацията на платката и на 110% ако е реализирана с atmega Аз е ползувам на няколко места от доста време 1г.+ и нямам никакви проблеми . А има един виц дето свършва така: "А ма ти да не искаш за пет лева калинки "
Последна промяна Наско на Чет Фев 02, 2012 5:39 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Фев 02, 2012 2:29 pm |
|
 |
|
kalinvd
Ранг: Новодошъл
|
Наско, току що симолирах релейно-контакторната схема и работи точно както исках,имаш една черпа от мен, и хиляди благодарности  , мисля нея дая направя тьй като смятам , ще е по надежна и лесно за обслужване!6 си!
|
| Чет Фев 02, 2012 2:37 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Това че след първата закупена платка след като си видял какво дърво е си си купил още не говори добре за теб. Че на всичкото отгоре я препоръчваш на хората  Пък дали ще е PIC AVR или извънземен контролер не е от значение като не се спазват основни правила на ЕМС-то. Резултата е НЕНАДЕЖДЕН хардуер.
|
| Чет Фев 02, 2012 2:38 pm |
|
 |
|
Наско
|
 Изпадаш много в теория 
|
| Чет Фев 02, 2012 5:31 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Наско, не е теория а практика. На Никола малко му е остър езика, ама с неговото мнение винаги бих се съгласил.
При всички положения, ако ще се процедира с такъв тип решения е по добре да се ползва нещо което не е излязло от SiriusPCB. Едно Ардуино ще е сто пъти по-добре. Ако пък ще е PLC - на пазара има бол истински такива, а не имитации. И то каква с - 628-ца. Даже и на часовник не я слагам.
|
| Чет Фев 02, 2012 9:41 pm |
|
 |
|
Наско
|
Моята практика показва че тези платки управляват една 100т. преса и една 10т, за дрехи втора употреба Работят повече от година на смени и не съм имал никакъв проблем Друга платка пуск два 30kW. двигателя звезда триъгълник последователно. Следи електро - контактен термометър и сензор за налягане ON OFF . Тук при развъртане на ел двигателите ко става с захранването не е истина лаптопа забиваше при включен PicKit в платката но 628 дето не става за часовник работи и не и пука. Та това показва моята практика . И за това му е предложих но той реши да е направи с релета А ти кое Ардуино предлагаш да използва дето можеш да го получиш на другия ден с куриер и да му натикаш ладер без да си много много в час с материята . Може нещо да съм пропуснал че и аз да взема да го използувам.
|
| Чет Фев 02, 2012 10:23 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Еййй, колко много неща си направил. Пък моя лаптоп не забива свързан с пиккит-а към контролер дето управлява доста по сложна система от всичкото това взето заедно. То лошо няма в 628-цата. Освен че има примерно 18-ки дето са по-евтини и с доста по-големи възможности. Пък да не говорим за 24-ките. Не се изхвърляй така неподготвен. И ние правим разни работи.
|
| Чет Фев 02, 2012 11:13 pm |
|
 |
|
Konstuktor
Ранг: Минаващ
|
Здравейте на всички, След като видях коментарите не можах да се сдържа и се регистрирах. Това което не ми стана ясно от цялата работа е защо по тепично български след като някой имам някакъв проблем и го споделя защо всички започват да му обясняват колко не знае. Та ако знае ще пита ли във форума? От многото изказвания по темата видях само Наско да е предложил решение на проблема за което естествено бе оплют?!! Господа разбирачи и откриватели позволете да се обърна към Вас със следните препоръки: 1. Моля ако не можете да помогнете не пречете на тия които се опитват да го направят. 2. Относно PLC-то което Наско препоръчва мога смело да заявя, че и аз ползвам такова на въпросната фирма и ми върши работа. Ползвам също и техен програматор от около 4 месеца PicKit2 rev.2 колкото и невероятно да звучи и той работи! 3.Ако имате нещо против някой не мисля че е редно да го правите зад гърба му обадете им се и им обяснете какви са им проблемите. 4. Не пречете на хората които правят нещо или се опитват да помогнат, ако можете помогнете им и Вие може един ден и на вас да се наложи да помогне някой колкото и да сте ненадминати богове в тая област. 5. Относно процесора PIC16F628 имам доста изпълнени проекти и до ден днешен си работят "вярно нямам проект на часовник който колегата споменава за това не-мога да кажа дали става за такъв  " 6. Опитайте се да бъдете по добри и да помагате, смятам че така живота на всички би бил по добър а не да избиваме комплекси с критика. Надявам се ме разбирате правилно и не съм ви засегнал, по принцип не пиша във форуми но това направо ме покърти...... Наско това което мога да кажа на теб е само продължавай все така шапка свалям на такива като теб!
|
| Пет Фев 03, 2012 11:04 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ама вие... май... сериозно? Даже няма да задълбавам. Цитат от сайта: На схемата виждаме изправител (гретц) и 7805. Давам алгоритъма, вие сметнете и ни съобщете резултата. Приемаме, че входното напрежение е 7 волта постоянно напрежение. От него изваждаме пада върху 2 прехода на двата диода от изправителя. 1. Интересува ме текущия резултат калкулациите дотук. Отваряме документацията на 7805. Намираме какво е минималното напрежение на входа за да може да работи като стабилизатор. 2. резултатът от калкулация "1" в рамките на това напрежение ли е? 3. ако не е, от учтивост е редно да ни уведомите за вашата длъжност във въпросната фирма. 
|
| Пет Фев 03, 2012 1:41 pm |
|
 |
|
sthx
|
Aми човекът си го е написал: Констуктор. Че въпросното изделие е проект на ниво ученическа курсова задача, това е ясно. Но и според мене не биваше да се напада Наско. Щом това го задоволява - да продължава да работи - за всеки влак си има пътници. И от нивото на неговата камбанария, може да дава съвети. И без това @kalinvd постави изискване за минимални разходи, а това влече след себе си и негативни последствия. А как ще работи въпросната платка с променливо напрежение без филтров кондензатор? Ще се ресетва на всеки 10 mS и при проста логика ще създава впечатление за работоспособност. Какви ли не чудесии има по тоя свят.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Фев 03, 2012 2:12 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
На бас, че и при 6 волта стабилизирано на входа пак ще работи коректно. Иначе масовите евтини китайски захранвания, като ги нагласиш на 7 волта дават над 9.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Фев 03, 2012 2:30 pm |
|
 |
|
Konstuktor
Ранг: Минаващ
|
Не работя във въпросната фирма малко ми е далече Както ви казах при мене работи. Покажете вие какво сте направили лесно е да се търсят кусурите на готова работа, нека видим и вашата качете един проект който е излязъл от Вас гении. Определено всеки който каже нещо добро за някого отнася плувката сега разбирате ли защо не обичам да пиша по форумите. Погледнете един чужд форум сравнете коментарите с вашите и ако все пак можете открийте основните разлики. Можете да започнете от сега да не губите ценно време.
|
| Пет Фев 03, 2012 2:33 pm |
|
 |
|
sthx
|
Kaто ти гледам граматиката и правописа, мисля, че не си в състояние да прецениш правилно, каквото и да било. Съжалявам. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Фев 03, 2012 2:56 pm |
|
 |
|
Наско
|
Дабе да не са луди последния които направи тази грешка вече не пише в форума и си изтри писанките съжалявам че пропуснах пълната тема било е голям купон
|
| Пет Фев 03, 2012 3:50 pm |
|
|