| Автор |
Съобщение |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
 Re: Регулатор на осветление
Проблемът е, че за новото студио се изцепваме доста, а готовите разработки или не покриват всички капризи, или са на цени, които в пъти превишават разумното(например, електроинсталация с елементи на Legrand излиза около 40000 евро! Същото нещо, но с претенцията, че е по-ефектно, направихме за около 20% от тази сума). Предложената схема с Arduino е достатъчно елементарна и съм сигурен, че ще свърши работа.
|
| Чет Апр 26, 2012 8:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Това за кое студио ? Да не си в някоя TV, и ако си от къде са ви дали цени че е излязло толквоа скъпо.
|
| Пет Апр 27, 2012 2:56 am |
|
 |
|
E1
|
Представителят на Legrand за Сърбия ги дава. Но и в България не е много по-ефтино - проверявах. 12-канален димер за Home automation пък е на цена около 400-500 евро.
|
| Пет Апр 27, 2012 12:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
А проверява ли сценичното оборудване каква му е цената, ако не ти е спешно другата седмица съм в БГ и мога да проверя, ако ти е спешно виж в протехника .. тъй де дина корд, там имат доста варианти,освен такъв за сценично те имат и хом аутомейшън решение което може да е по-евтино.
|
| Пет Апр 27, 2012 3:46 pm |
|
 |
|
E1
|
Сценично оборудване може да свърши работа, доколкото е на цена под 400 евро и може да управлява 12 линии с неголяма мощност (до 600W). Другото оборудване го имаме и си е точно сценично.
|
| Нед Апр 29, 2012 10:40 am |
|
 |
|
tera_s
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Юни 11, 2012 7:01 pm Мнения: 2 Местоположение: Русе
|
За сценично управление на осветлението по-разпространено е DMX512, а за сградна автоматизация DALI интерфейс. Не стана ясно дали ще димирате или просто ще включвате и изключвате освеителите (предполагам прожектори наричани най-често PAR и цифра за диаметъра след него) ? АКО само ще се включват и изключват без димиране .. евтини решения има тук - www.srtatuslight.com Ако са светодиодни прожекторите или телата за сценично или ефектно осветление .. вече е по-просто .. има си една дузина и наши и китайски контролери по DMX . Управление през софт за PC или стандартан DJ-конзола. Има също и управляеми баласти за флуорисцентни лампи пак по DALI, DALI-touch и DALI 1-10V. Имам някъде проектче за конзола и контролер-димер за 8 канала с фазово рехулиране и триаци точно за целта .. ама трябва да поровя. Бе дипломна работа на някаква мацка. Дано и кодът за мицроконтролера да е читав и работи.
|
| Нед Авг 19, 2012 11:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
E1 , реши ли си проблема? Добре, че tera_s е бавноразвиващ се като мен да ме подсети: От години съм забърсал една конзола SGM Studio 24 Scan Control - ако става да я оправя, че в дискотеката я заляли с пиене. Скоро я изрових, захранването сгоряло, приспособих универсално за лаптоп и лампичките взеха да светят. Много се чудех дали да не я пусна с камиона за БГ но не го направих щото не ми беше ясно къде ще си я навра  Ся: до месец се прибирам с колата в БГ. Конзолата си работи (поне според лампичките), ще иска някакво чистене но аз съм цар на тези неща. Да я мъкна ли (огромна е) или да я дам на собственика срещу някой пробит долар?
|
| Чет Авг 23, 2012 11:13 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Носи носи, не му мисли  . Не знам какво е това дето да го носиш ли не ли ама е добре, че още мърдаш и се обади. Тука преди време се питахме кво стана с тебе, на островчето си ли си или къде. Явно си тръгваш, ми като е свършил там поминъкът другаде ще е. То май е и време, от новините последните ден-два изглежда, че ще дадат Гърция на кучетата за назидание и усмирение на останалите (демек ще ги изритат от афрозоната).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Авг 23, 2012 11:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии нали се местих - останах без интернет а на работата на върха на сезона не остава време за занимавки. Гърчулята ще се оправят заради ред причини ама това което чувам от жената за БГ... Иначе напролет пак съм островитянин 
|
| Пет Авг 24, 2012 11:02 pm |
|
 |
|
E1
|
Проблемът е решен... Т.е. очаквам да ми донесе допълнителни проблеми. Типично в наш стил - започнахме като "спешен", управлението е поръчано, но междувременно се превърнахме в постоянно присъствие по пътищата: Осло, Загреб, Подгорица и не успявам да направя моята част, за да тествам какво е станало. Уж излязохме "във ваканция" до началото на септември, що се отнася до местните проекти, което означава, че в един момент проектът ще се окаже, че е бил "за вчера" и ще минем на денонощен автопилот, докато включим всичко. Поседния път, когато имах подобен сценарий, изкарах няколко седмици във Виена, без да успея да видя дори един магазин - денонощно висях на едно скеле. И тогава се мотахме половин година с оформено задание и спецификации, докато не дойде момент, в който се оказа, че всичко трябва да се сглоби за две седмици. И като почна един екшън... Нормално явление за нас, между другото...
|
| Вто Сеп 25, 2012 11:58 pm |
|
|