Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Регулатор на осветление 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Регулатор на осветление
Проблемът е, че за новото студио се изцепваме доста, а готовите разработки или не покриват всички капризи, или са на цени, които в пъти превишават разумното(например, електроинсталация с елементи на Legrand излиза около 40000 евро! Същото нещо, но с претенцията, че е по-ефектно, направихме за около 20% от тази сума).
Предложената схема с Arduino е достатъчно елементарна и съм сигурен, че ще свърши работа.

Чет Апр 26, 2012 8:10 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог

Това за кое студио ? Да не си в някоя TV, и ако си от къде са ви дали цени че е излязло толквоа скъпо.

Пет Апр 27, 2012 2:56 am
Профил

Представителят на Legrand за Сърбия ги дава. Но и в България не е много по-ефтино - проверявах. 12-канален димер за Home automation пък е на цена около 400-500 евро.

Пет Апр 27, 2012 12:05 pm
Профил WWW

А проверява ли сценичното оборудване каква му е цената, ако не ти е спешно другата седмица съм в БГ и мога да проверя, ако ти е спешно виж в протехника .. тъй де дина корд, там имат доста варианти,освен такъв за сценично те имат и хом аутомейшън решение което може да е по-евтино.

Пет Апр 27, 2012 3:46 pm
Профил

Сценично оборудване може да свърши работа, доколкото е на цена под 400 евро и може да управлява 12 линии с неголяма мощност (до 600W). Другото оборудване го имаме и си е точно сценично.

Нед Апр 29, 2012 10:40 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

За сценично управление на осветлението по-разпространено е DMX512, а за сградна автоматизация DALI интерфейс. Не стана ясно дали ще димирате или просто ще включвате и изключвате освеителите (предполагам прожектори наричани най-често PAR и цифра за диаметъра след него) ? АКО само ще се включват и изключват без димиране .. евтини решения има тук - www.srtatuslight.com
Ако са светодиодни прожекторите или телата за сценично или ефектно осветление .. вече е по-просто .. има си една дузина и наши и китайски контролери по DMX . Управление през софт за PC или стандартан DJ-конзола.
Има също и управляеми баласти за флуорисцентни лампи пак по DALI, DALI-touch и DALI 1-10V. Имам някъде проектче за конзола и контролер-димер за 8 канала с фазово рехулиране и триаци точно за целта .. ама трябва да поровя. Бе дипломна работа на някаква мацка. Дано и кодът за мицроконтролера да е читав и работи.

Нед Авг 19, 2012 11:12 pm
Профил
Аватар

E1 , реши ли си проблема? Добре, че tera_s е бавноразвиващ се като мен да ме подсети:
От години съм забърсал една конзола SGM Studio 24 Scan Control - ако става да я оправя, че в дискотеката я заляли с пиене. Скоро я изрових, захранването сгоряло, приспособих универсално за лаптоп и лампичките взеха да светят. Много се чудех дали да не я пусна с камиона за БГ но не го направих щото не ми беше ясно къде ще си я навра :)

Ся: до месец се прибирам с колата в БГ. Конзолата си работи (поне според лампичките), ще иска някакво чистене но аз съм цар на тези неща. Да я мъкна ли (огромна е) или да я дам на собственика срещу някой пробит долар?

Чет Авг 23, 2012 11:13 pm
Профил
Аватар

Носи носи, не му мисли :D . Не знам какво е това дето да го носиш ли не ли ама е
добре, че още мърдаш и се обади. Тука преди време се питахме кво стана с тебе,
на островчето си ли си или къде.
Явно си тръгваш, ми като е свършил там поминъкът другаде ще е. То май е и време,
от новините последните ден-два изглежда, че ще дадат Гърция на кучетата за назидание
и усмирение на останалите (демек ще ги изритат от афрозоната).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Авг 23, 2012 11:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мии нали се местих - останах без интернет а на работата на върха на сезона не остава време за занимавки.
Гърчулята ще се оправят заради ред причини ама това което чувам от жената за БГ...
Иначе напролет пак съм островитянин :)

Пет Авг 24, 2012 11:02 pm
Профил

bongo_x2 написа:
E1 , реши ли си проблема?...

Проблемът е решен... Т.е. очаквам да ми донесе допълнителни проблеми. Типично в наш стил - започнахме като "спешен", управлението е поръчано, но междувременно се превърнахме в постоянно присъствие по пътищата: Осло, Загреб, Подгорица и не успявам да направя моята част, за да тествам какво е станало. Уж излязохме "във ваканция" до началото на септември, що се отнася до местните проекти, което означава, че в един момент проектът ще се окаже, че е бил "за вчера" и ще минем на денонощен автопилот, докато включим всичко. Поседния път, когато имах подобен сценарий, изкарах няколко седмици във Виена, без да успея да видя дори един магазин - денонощно висях на едно скеле. И тогава се мотахме половин година с оформено задание и спецификации, докато не дойде момент, в който се оказа, че всичко трябва да се сглоби за две седмици. И като почна един екшън...
Нормално явление за нас, между другото...

Вто Сеп 25, 2012 11:58 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2