Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
CYGNAL процесори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
И всяка инструкция един цикъл, 100 мегахерца е максимума но реално на 75 работели стабилно.
Те са 3 чешита за честота 25,50,100 Мhz.
А при толкова евтин развой то направо не е проблем да си го купиш и можеш официално да си имаш компилатов. Има развои и за 100$ на саита но развоината платка е за някой от по малките,но пак ти включва официален компилатор и USB JTAG.
В общи линии от дребните процесори това е наи производителното. Цените им обаче не са особенно приятни,но температурния диапазон -40 +85 и според доста хора супер устоичивоста им изобщо не са за пренебрегване

Съб Ное 05, 2005 11:02 am
Профил

Мнение 
Развойната система за 99 е с лимит на 2к код май за компилатора .... KEIL-ския 2ххх$ ама аз имам точно за 51 лицензен KEIL трябва д видя дали поддържа и тия ако някой се интересува.
За цена не знам ... преди бяха доста скъпи, сега не съм гледал цени, темпераурния диапазон е добър ... а като говорим за устойчивост, абе те май всички с х51 са си устойчиви ... ама те като са измисляни хортаа са ги ползвали за серизни приложения нез амигане на светодиоди ..... виждал съм няколко различни блока на цифрова машина с 51 .. няколко няха :)

Съб Ное 05, 2005 11:08 am
Профил
Аватар

Мнение 
Явно няма по серизен доставчик щом никой не знае.
А някои работил ли е с такива процесори?

Пон Ное 07, 2005 1:29 am
Профил

Мнение 
Хм аз за футурел не бих казал че са несериозни, напротив, от тях съм купувал и нямм оплаквания. А за процесора ... ами не .... ама ... сега ми се върти в главата една идея, и ми трябва USB ... освен това процесорлето не трябва да е много голямо .. а те май имаха такива с вградено USB .....

Пон Ное 07, 2005 4:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не че са несериозни ,ама нямат наличности от тия процесори, само от 2 типа имат.
И аз ги гледах тия с USB, не е зле за някои приложения.

Пон Ное 07, 2005 12:25 pm
Профил

Мнение 
Работи бе, мига дидче :), и бутончето вижда ... даже и вътрешния термодатчик работи, ама него с готов софт го пробвах, от примера. Значи за инструкциите не е баш така има 25 мислиа биаха за по 1 цикъл, 50 за два цикъла, а другите са между 2 и 8, като 8 е само една, така пише в pdf-а. Дебъгера не е лош, аз сега не разбрах дли има разлика в дебъгерите, за тоя дето го взех пише че е С2, от настройките с епревключва м-у С2 и JTAG . ако се окаже че дебугерите са различни съм се прекарал малко .. ама дано да не са направили таква глупост.
Демо борда е доста постен, но пък то какво повече трябва .... взех с 330, има DACи RS. Значи това дето ще го правя ще е с 321 ама ... много пари беше тоя демо борд, ще мъча на това по RS а после само ще прехвърля комуникацията на USB :) Иначе процесорлето е учудващо малко, аз не ся бяхзачел за размерите, ами че т е колкото на Microchip 8 краковите SMD-та, дали не е и по малко, ама е 20 краково.
И друго готино което открих, портовете можеш да си ги конфигурираш почти както си искаш, може да закача периферията почти навсякъде, има матица вътре с която задаваш връзките .. хитро ... на всички им гарантират -55 +125 ... което също е мн добре. Абе общо взето никак не лошо процесорле, трябва да видя с вградения генератор до колко ще държи серийния и кога ще почне да бърка.
Ако не им беше таква цената . малко по височка щях да им стана голям фен :)

последни новини ..... прекъсванията са нещо дръвце .... подкарах си моя програма за RS, всичко е ОК, единствено с прекъсванията има някакво дърво, за разлика от пика и recive и transmit са на едно място, и уж има два флага кой е дал прекъсване ама там нешо се оплита тотално .... а дебъгера има някои недостатъци, имам чуство че се омотква и забива :) ама сутринта на свежа глава ще го мисля .. сега глад ме мори ....иначе ...
работи ..:), много неща са направени мого по добр еот microchip .. все едно 51 бре ...:) .. ама има тук таме недомислици, ли по скоро неща които в пик-а са решени по добре.

едит 2: абе това не е никак лошо процесорче, проблема с RS не съм го орпавил още, но подкарах ADC-то, външните прекъсвания и вс си работи както трябва, малко кофти е организиран pdf че досат ровене пада, но .... след малко ще пробвам и DAC-а ... жалко че нямам осцилоскоп да го пробвам .... но пък имам лаптоп .. може д аго накарма да говори :)

Съб Ное 12, 2005 5:14 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ей тони много весело звучиш :) Направо ми се приисква и аз да си взема по еди комплект - програматор & дебъгер и една бройка CYGNAL MCU :P :)

Keep the good spirit :D

Очакваме още информация

Нед Ное 13, 2005 12:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
И всяка инструкция един цикъл, 100 мегахерца е максимума но реално на 75 работели стабилно.

Туй как да го разбирам? Че PDF -то е предназначено за търговците, а не за девелоперите? Какво значи "работи стабилно". Или по-точно, какво значи да не "работи стабилно". Ако си купиш чин със 100 крака за 100 MHz ще имаш чип, който "работи стабилно" до 75 и има 75 крака ?

Нед Ное 13, 2005 2:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
е, щом е 51-ца няма начин да не са му объркани прекъсванията. особено в оня малоумен режим с "приоритетите"
що безсънни нощи съм имал заради тези прекъсвания и серийната порта 8O
клока за нея пак ли минава през таймера?
не ми се дърпа pdf за още-една-51-ца, па ако ще и на 200MHz да е :wink:

Нед Ное 13, 2005 9:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Казват че имали проблем с ниските температури при честота над 75 Мhz. Голяма част от процесорите просто не тръгвали.
C2 e техен някакъв вариант на JTAG с по малко заети пинове,по малоизводните им корпуси са с c2.
ToHu ти докъде стигна? И аз се оглеждам да си купя развой за тях и се двоумя още. И Futurel не са ми дали нито срок нито цена още.

Нед Ное 13, 2005 9:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз на silabs съм ползвал само сликове. минаха всички изпитания и правеха точно това, което пишеше в документацията. но изискванията беха за 0градуса, не по-ниско

не знам от къде им скимна да правят 51-ци. сигурно са погълнали някой дребен в Долината.
според мен 51-цата е умрял кон, но това е мое мнение. може кейл да наливат пари, за да могат да си продават компилаторите

Нед Ное 13, 2005 10:14 pm
Профил

Мнение 
Ами до къде, отонази вечер не е оставало време да го мъча.
За производителността, в документацията ен виждам подобни писания, но 100 Мхз не са 100 MIPS то там си пише up to 100. Имат операции които са два цикъла, занчи на тоя моя :
1 цикъл - 26 инстр
2 цикъла - 50 инструкции
2/3 цикъла - 5 инструкции
3 цикъла - 14 инструции
3/4 цикъла - 7 инструкции
4 цикъла - 3 инструкции
4/5 цикъла - 1 инструкция
5 цикъла - 2 инструкции
8 цикъла - 1 инструкция
предполагам и на всички останали е така
Отнсно RS да, все още минава през тимер .. което е тъпо но .....

Пон Ное 14, 2005 9:34 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2