Отговори на тема  [ 539 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 36  Следваща
Универсална станция за запояване. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Универсална станция за запояване.
Новия или стария вариант?

Нед Апр 13, 2014 9:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Ами стария вариант ще ми отнеме по-малко време за събиране,затова е за предпочитане

Пон Апр 14, 2014 12:34 am
Профил
Аватар

sparkybg написа:
Новия или стария вариант?

Аз предпочитам новия вариант, но ако няма от него и стария става. Нямам проблеми, че е оп-сложен и по-скъп. :)

Сря Апр 16, 2014 11:24 am
Профил ICQ

Еми, до тук сте трима мераклии. Остава да се разберете дали и тримата сте навити за един и същ вариант, и ще го мислим.

Аз ще имам новия работещ след около месец, докато дойдат платките и сглобя първия прототип. Все пак никой не е безгрешен и не мога да съм на 100% сигурен че всичко ще е съвсем наред, макар 2/3 от схемите да са тествани вече в междинния вариант, който търкалям в момента. Реорганизацията на силовата част и входното стъпало на усилвателя са доста сериозни, обаче. Току виж изскочил някой заек от там, за който не съм предполагал къде е е скатавал.

Сря Апр 16, 2014 12:31 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:
Еми, до тук сте трима мераклии. Остава да се разберете дали и тримата сте навити за един и същ вариант, и ще го мислим.

Аз ще имам новия работещ след около месец, докато дойдат платките и сглобя първия прототип. Все пак никой не е безгрешен и не мога да съм на 100% сигурен че всичко ще е съвсем наред, макар 2/3 от схемите да са тествани вече в междинния вариант, който търкалям в момента. Реорганизацията на силовата част и входното стъпало на усилвателя са доста сериозни, обаче. Току виж изскочил някой заек от там, за който не съм предполагал къде е е скатавал.

Ок, аз не бързам. Имам си свестен поялник, но ми се ще и нещо универсално, да става за различни дръжки :D

Сря Апр 16, 2014 9:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Ако я направите да управлява и газов поялник, и аз съм мераклия за една платка... :D

Сря Апр 16, 2014 10:12 pm
Профил

itso.t написа:
Ако я направите да управлява и газов поялник, и аз съм мераклия за една платка... :D

Какъв му е датчика и управляващия елемент? Ако датчика му е термодвойка или резистор, и кранчето му е PWM клапан, като нищо ще го управлява. :mrgreen:

Сря Апр 16, 2014 10:51 pm
Профил ICQ

Аз също съм навит за новият вариант.

Пет Апр 18, 2014 1:15 am
Профил

Аз също се включвам за две стари платки.

Съб Май 03, 2014 11:06 pm
Профил

Значи, до тук:
emilm - 1 комплект стар вариант
bdivi - 2 комплекта стар вариант

icpart, Gogo, georgibg - по един комплект нов вариант

След празниците ще гледам да организирам поръчка от Селектра за 3 комплекта от стария вариант за emilm и bdivi, ако все още сте на опашката.
Оптичен датчик за стойката искате ли, или ще пригаждате нещо с ключе? Оптичния е правен точно за мойта стойка. Не че не става и за други, но платката е рутната и ферзована така, че да става за моите стойки. Безгрижно можете да използвате и SPDT ключе за същото, със същия успех. На мен не ми се занимаваше с механични истории, и затова я правих. Съдържа евтин PIC12, IR диод и приемник за дистанционно управление, всички налични в Комет.

ПП: Скоро ще постна и последните версии на софтуера и схемите. По платките няма промяна. По схемите колега от форума ми подсказа че някъде в процеса на правене и доправяне съм сменил стойностите на някои елементи. Последните неща са в темата на DangerousPrototypes. Това за старата версия.

Желаещите за новата - нека сглобя първия прототип и да тествам дали всичко с платките е наред, и после ще измислим нещо за платките. До няколко дни трябва да са при мен, и ще започна да сглобявам малко по малко.

Последна промяна sparkybg на Съб Май 03, 2014 11:51 pm, променена общо 1 път

Съб Май 03, 2014 11:46 pm
Профил ICQ

Здравей Спарки,

Ние вече си писахме за един комплект, който е наличен при теб - ще го взема след празниците, така че отпадам от поръчката от Селектра.

Поздрави,
Борислав

sparkybg написа:
Значи, до тук:
emilm - 1 комплект стар вариант
bdivi - 2 комплекта стар вариант

icpart, Gogo, georgibg - по един комплект нов вариант

След празниците ще гледам да организирам поръчка от Селектра за 3 комплекта от стария вариант за emilm и bdivi, ако все още сте на опашката.
Оптичен датчик за стойката искате ли, или ще пригаждате нещо с ключе? Оптичния е правен точно за мойта стойка. Не че не става и за други, но платката е рутната и ферзована така, че да става за моите стойки. Безгрижно можете да използвате и SPDT ключе за същото, със същия успех. На мен не ми се занимаваше с механични истории, и затова я правих.

Съб Май 03, 2014 11:50 pm
Профил
Аватар

Не може ли да се мине без датчик, само с мекуер?
Например, когато няма компенсация на температурата на човката за период Х (с изключение на компенсацията от изстиването и при покой), да минава в какъвто трябва режим?

Съб Май 03, 2014 11:53 pm
Профил

В такъв случай варианта е да проверя колко ще е най-евтината поръчка от Селектра и да постна тук цената. После ще го мислим. След празниците ще им звъня да питам конкретно за стария вариант, при положение че вече имат шаблони при тях.

Съб Май 03, 2014 11:56 pm
Профил ICQ

itso.t написа:
Не може ли да се мине без датчик, само с мекуер?
Например, когато няма компенсация на температурата на човката за период Х (с изключение на компенсацията от изстиването и при покой), да минава в какъвто трябва режим?

Засега не съм мислил такова. А и тя лесно ще мине в някакъв режим според статистиката на температурата, но по-интересно е как ще излиза от него. На бързите човки идеята им е докато я извадиш от стойката и се наканиш да запояваш, вече да е загряла от например 200 градуса до 350. То за по-бавните поялници по принцип целия номер се обезсмисля - ако ще трябва да го чакаш няколко десетки секунди да сгрее след всяко вадене от стойката, поне аз на третото вадене ще изключа функцията въобще. С Hakko T12 загряването практически не се усеща, с JBC C245 не само практически не се усеща, ами и като абсолютна стойност температурата стига от 200 до 350 за 2-3 секунди.

Нед Май 04, 2014 12:01 am
Профил ICQ
Аватар

Излизането от режима си го представях така - при започване на работа (запояване) да минава към работна температура. Но като се замисля, едва ли ще е удобно.
Кабелът във стойката не ти ли пречи като я местиш?
Работата отива на аксеремометър в дръжката на поялника... :D

Нед Май 04, 2014 12:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 539 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 36  Следваща