| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: И отново...
Що бре - има сервизи който за да ти извършат услуга трябва много да им се молиш  Става въпрос за такива дето внасят втора употреба ноутбуци, лаптопи и подобни. Купуват го като боклук, сменя му един чип дето си имат канали за доставка на прилична цена и после продава нещенцето като съвсем редовно. Е верно че няма как да те излъжат че е ново, ама и няма нужда да ти казват че е било брикнато преди да стигне до теб. Ето един такъв пример : http://www.retropcmania.com/2012/07/lap ... epair.htmlИма и едно клипче дето ремонтира един MacBook. И много други...
|
| Чет Май 15, 2014 9:53 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
До старини, ама ще може да запоява 01005. 
|
| Чет Май 15, 2014 11:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е ако я вземе да се обади, сигурно всеки ще му намери някаква работа.
|
| Пет Май 16, 2014 12:03 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Вие сега на подстрекатели ли го играете - ясно е, че нямам от къде да извадя 100 бона за това за съжаление (и не само за това де), а като си помисля, че има такива дето дават двойно повече за лъскаво возило та кифлата да си вози пърдялника и направо ми иде да се застрелям и след това за по-сигурно да си прережа вените  Незнам... Ще посмятам, ако успея да го докарам до нещо смислено може и да дръпна един кредит. Ако стане ще се похваля....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Май 16, 2014 12:20 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
То тая работа като шиенето на балтон по копче .... да си вземеш едно пък после и да измислиш какво да го правиш  , това си е не малка инвестиция.
|
| Пет Май 16, 2014 12:22 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ако само ще ремонтираш, защо не си направиш нещо. След известно време ще го докараш до работещо решение - гаранция. Тоя дето го гледаш там на ония клипчета си е направил за себе си станцийка от подръчни материали. Тая която се вижда на клипчетата са му я купили собствениците на фирмата, ама той и часпромчета разни си прави когато има време. Даже и цената ми бяха казали каква е, ама съм позабравил вече - обаче определено не беше толкова голяма цифрата.
|
| Пет Май 16, 2014 9:38 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не се занимавай с глупости, за да я избиеш тая машина трябва да имаш някакво производство с ултра скъпи железа (например ASIC). Затова платките в кофата и газ напред.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 16, 2014 10:00 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
колето, аз, като непоправим хейтър, в никакъв случай НЕ ти препоръчвам да си купуваш такава станция. дори и да ги имаш кинтите, камо ли да дърпаш кредит. няма разумен бизнес-план, с който да излезеш в зелената зона.
|
| Пет Май 16, 2014 10:01 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Е то е ясно, че идеята е и да се ползва за насищане на голи платки - я ми кажете, къде си насищате BGA-тата и колко ви дерат за монтажа? Брака колко е? А за станция с подръчни средства - принципно може да се направи, но резултатите едва ли ще са по-различни от тия на ретропецемайна... Само като го гледам как лепи с алуминиево тиксо и ръчка там с пинсетите да види откачил ли се е чипа направо ми се повръща. Не съм чул някой да е останал хипер доволен от място в БГ където предлатат насищане/ремонт на BGA... @Дедо - знам.. така е - няма читав бизнес план за тука... Но това не ми пречи да се нервя за скапания факт - купуват се на курви коли за по два пъти по-големи цифри само и само да и пълнят дупките, а за нещо такова нормален човек да не може да си реализира идеята... скапана работа 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Май 16, 2014 11:04 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Както по-горе написах BGA-то е сравнително безпроблемен корпус за запояване. Последно от около 400 платки с BGA-та всичко друго видях, но не и кофти запоено BGA. 
|
| Пет Май 16, 2014 9:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
От сабахлъм исках да го напиша: тези 200к за кола на кифлата не са спечелени от спойки а от спойкаджии и затова лесно се дават  Мии стойте си аполитични до дупка - това се иска от вас... Edit: пуснал съм си ТВ-то за фонов шум и тъкмо Стефан Данаилов (баш бизнесменът) подари на непълнолетния си внук 50% от холдинга. Хлапето погледа умно хартийката и искрено се зарадва: "Благодаря ти, дядо!". На теория от това пичлеме трябва да стане велик бизнесмен, но в българската практика, където дядо му може да е само едно рядко, то ще стане още по-рядко. Търпете ги, бе!
|
| Пет Май 16, 2014 11:30 pm |
|
|