Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
И отново... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: И отново...
Що бре - има сервизи който за да ти извършат услуга трябва много да им се молиш :) Става въпрос за такива дето внасят втора употреба ноутбуци, лаптопи и подобни. Купуват го като боклук, сменя му един чип дето си имат канали за доставка на прилична цена и после продава нещенцето като съвсем редовно. Е верно че няма как да те излъжат че е ново, ама и няма нужда да ти казват че е било брикнато преди да стигне до теб.

Ето един такъв пример : http://www.retropcmania.com/2012/07/lap ... epair.html

Има и едно клипче дето ремонтира един MacBook. И много други...

Чет Май 15, 2014 9:53 am
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
Да бре ... има да реболва до старини. А за колегата който разказа за реболвания чип, то много зависи кой, къде с какво е реболвал .. дали изобщо е, или само са я опекли ...аз нямам никак вярва, особенно на компютърните сервизи.

До старини, ама ще може да запоява 01005. :D

Чет Май 15, 2014 11:54 pm
Профил ICQ

Е ако я вземе да се обади, сигурно всеки ще му намери някаква работа.

Пет Май 16, 2014 12:03 am
Профил

Вие сега на подстрекатели ли го играете - ясно е, че нямам от къде да извадя 100 бона за това за съжаление (и не само за това де), а като си помисля, че има такива дето дават двойно повече за лъскаво возило та кифлата да си вози пърдялника и направо ми иде да се застрелям и след това за по-сигурно да си прережа вените :-( Незнам... Ще посмятам, ако успея да го докарам до нещо смислено може и да дръпна един кредит. Ако стане ще се похваля....

Пет Май 16, 2014 12:20 am
Профил ICQ

То тая работа като шиенето на балтон по копче .... да си вземеш едно пък после и да измислиш какво да го правиш ;), това си е не малка инвестиция.

Пет Май 16, 2014 12:22 am
Профил
Аватар

Ако само ще ремонтираш, защо не си направиш нещо. След известно време ще го докараш до работещо решение - гаранция. Тоя дето го гледаш там на ония клипчета си е направил за себе си станцийка от подръчни материали. Тая която се вижда на клипчетата са му я купили собствениците на фирмата, ама той и часпромчета разни си прави когато има време. Даже и цената ми бяха казали каква е, ама съм позабравил вече - обаче определено не беше толкова голяма цифрата.

Пет Май 16, 2014 9:38 am
Профил ICQ
Аватар

Не се занимавай с глупости, за да я избиеш тая машина трябва да имаш някакво производство с ултра скъпи железа (например ASIC). Затова платките в кофата и газ напред.

Пет Май 16, 2014 10:00 am
Профил ICQ
Аватар

колето,
аз, като непоправим хейтър, в никакъв случай НЕ ти препоръчвам да си купуваш такава станция.
дори и да ги имаш кинтите, камо ли да дърпаш кредит.
няма разумен бизнес-план, с който да излезеш в зелената зона.

Пет Май 16, 2014 10:01 am
Профил

Cekins написа:
Ако само ще ремонтираш, защо не си направиш нещо. След известно време ще го докараш до работещо решение - гаранция. Тоя дето го гледаш там на ония клипчета си е направил за себе си станцийка от подръчни материали.
Е то е ясно, че идеята е и да се ползва за насищане на голи платки - я ми кажете, къде си насищате BGA-тата и колко ви дерат за монтажа? Брака колко е? А за станция с подръчни средства - принципно може да се направи, но резултатите едва ли ще са по-различни от тия на ретропецемайна... Само като го гледам как лепи с алуминиево тиксо и ръчка там с пинсетите да види откачил ли се е чипа направо ми се повръща. Не съм чул някой да е останал хипер доволен от място в БГ където предлатат насищане/ремонт на BGA...
@Дедо - знам.. така е - няма читав бизнес план за тука... Но това не ми пречи да се нервя за скапания факт - купуват се на курви коли за по два пъти по-големи цифри само и само да и пълнят дупките, а за нещо такова нормален човек да не може да си реализира идеята... скапана работа :cry:

Пет Май 16, 2014 11:04 am
Профил ICQ
Аватар

Koleto написа:
Е то е ясно, че идеята е и да се ползва за насищане на голи платки - я ми кажете, къде си насищате BGA-тата и колко ви дерат за монтажа? Брака колко е? А за станция с подръчни средства - принципно може да се направи, но резултатите едва ли ще са по-различни от тия на ретропецемайна... Само като го гледам как лепи с алуминиево тиксо и ръчка там с пинсетите да види откачил ли се е чипа направо ми се повръща. Не съм чул някой да е останал хипер доволен от място в БГ където предлатат насищане/ремонт на BGA...
@Дедо - знам.. така е - няма читав бизнес план за тука... Но това не ми пречи да се нервя за скапания факт - купуват се на курви коли за по два пъти по-големи цифри само и само да и пълнят дупките, а за нещо такова нормален човек да не може да си реализира идеята... скапана работа :cry:

Както по-горе написах BGA-то е сравнително безпроблемен корпус за запояване.
Последно от около 400 платки с BGA-та всичко друго видях, но не и кофти запоено BGA. :)

Пет Май 16, 2014 9:42 pm
Профил ICQ
Аватар

От сабахлъм исках да го напиша: тези 200к за кола на кифлата не са спечелени от спойки а от спойкаджии и затова лесно се дават :)
Мии стойте си аполитични до дупка - това се иска от вас...

Edit: пуснал съм си ТВ-то за фонов шум и тъкмо Стефан Данаилов (баш бизнесменът) подари на непълнолетния си внук 50% от холдинга. Хлапето погледа умно хартийката и искрено се зарадва: "Благодаря ти, дядо!".
На теория от това пичлеме трябва да стане велик бизнесмен, но в българската практика, където дядо му може да е само едно рядко, то ще стане още по-рядко.
Търпете ги, бе!

Пет Май 16, 2014 11:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4