пирев, революцията никога, ама никога в историята не е носила нищо добро за народа освен глад, кръв и мизерия, облагодетелствани от революцията са били само тези които водят баламите по площадите
демокрацията е лоша форма на управление но по-добра просто няма, навсякъде политиците лъжат но поне пазят някакво приличие (много ме изкефи Клинтън като каза че да му духат не го считал за секс и затова казал че не е имал секс с Моника и всъщност не лъжел пред сенатската комисия)
аз лично вярвам че в рамките на 20-30 години като се сменят поколенията нещата ще се уталожат и тук в България и професионализма ще навлезе и в политиката, дотогава просто ще изразявам мълчалив протест като не позволявам да ме правят на маймуна и не гласувам просто за спорта а само когато реша че наистина си струва.
В това отношение много ме изкефиха последните избори за кмет на София.
Направих си една много проста сметка за това какво става сега при избори: един кмет взема 1500 лв. заплата да кажем, за 4 години това прави към 60 000 лв., защо тогава тези пичове плащат по 2 000 000 лв за кметска кампания (грубо съм ги смятал на база рекламни клипове в най-гледано време, пари за печатане на брошури, организация на хиляди хора да обикалят и агитират)? кой им дава тези пари, и как ще му ги върнат след като спечелят изборите?
И докато се сменят една с друга партия нищо не се изнесе за засекретените договори за води, чистота и прочее.
Сега Бат Бойко показа че в калкулацията за себестойноста на водата влизали и заплати по 40 000 GBP на месец на тези от борда на директорите, а онзи пич от чистотата купил на гаджето си манекенката кола за 1 000 000 лв. Май излиза правилна приказката "сливи за смет"