| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: имало едно време...
Митко - носят се слухове че щели да си извадят разрешително за бутилиране на алкохол и щели да пуснат водка с име "Амилум". Шегата настрана - тоя завод само пластмаса още не са почнали да правят от царевица. Продуктите заминават навсякъде в Европа. Единствения отпдаък от царевицата е лека сладникава миризма която се разнася от време на време из града.
|
| Нед Авг 09, 2015 10:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Лошо няма - царевицата е растение чудо. От което могат да се правят много неща и което на всичкото отгоре не може да вирее без човешка намеса  .
|
| Нед Авг 09, 2015 10:48 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не ме разбра, проблема ми не е с полезността, ами с вкуса. И без да чета ми звучи логично тоя сироп да е от растителен произход. Допреди 2-3 години на българската кока-кола пишеше "захар", по спомен беше около 100грама на литър. После почна да пише глюкозо-фруктозен сироп и вкуса се измени. Като ходя по Германско се случва да опитам и тяхната - вкусът е познатият стар, и на етикета до последно си пишеше захар. А къде се прави ми е трудно да преценя - поне според баркода не е в БГ - почва с 544 което излиза да е Белгия и Люксембург, макар да има заводи и тук. Дали означават "последната държава в която е извършен значим технологичен процес" не мога да знам. Дано поне тук не си правят икономии с водата както из Африка.
|
| Пон Авг 10, 2015 12:33 am |
|
 |
|
Edesign
|
 Хич не ме баламосват, както и не е филм за съжаление. Случва се пред очите ми. Както и виждат едно черно магаре и ми викат "See dark horse".... A относно аспартама (nutra sweet) ти прочети в интернета. Дори има закони вече срещу захарта и глюкозо фруктозния сироп в напитки. Дори кока кола излезе на протест в Америка миналата или по-минала година(ти по-трябва да знаеш от нас). Кока кола ZERO е новото което произвеждат и рекламират и то е само с аспартам. А както за всичко друго Китай е основният производител....... на аспартам. Ама нормално е до 1966 година само едрата шарка е убивала по 2 млн. годишно от населението на Земята, а вече се смята за напълно овладяна, явно трябва нова регулация на бройката.
|
| Пон Авг 10, 2015 7:30 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да им го на аспартана .. искам захар, ама истинска захар ... като ще е сладко да ми е сладко а не бозаво ... стига са мислили за чуждото здраве.
|
| Пон Авг 10, 2015 12:28 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами като искаш садиш си тръстика, гледаш, събираш, цедиш и т.н. всички останали операции - както са си правили едно време захар. Баба ми е разправяла ама това е било преди WW2...
|
| Пон Авг 10, 2015 12:46 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе тук половината хора ги гони синдрома 2012... Га ще гасим лампите?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 10, 2015 12:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Викаш Кока Кола излезнала на протест и имало закон срещу аспартама и фруктозния сироп - тоива е много яко, направо не знам какво да кажа и да плача ли или да се смея  .
|
| Пон Авг 10, 2015 2:47 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
А защо според вас криминалетата са толкова популярен жанр. Ето и днешните лауреати: http://dnes.dir.bg/news/protest-petrich-stari-darveta-19744095Пречели им крайпътните дървета, щото се блъскали в тях. 
|
| Пон Авг 10, 2015 3:12 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Сега накарай някой да ти донесе една кола от тук, да речем в кутийка. После го накарай да ти сипе тукашната и немската (пак в кутийка) в 2 еднакви чаши. Току виж се изненадаш от резултата.  Пия кола от много време. Поне тук не съм забелязал прехода, но това че една и съща кола има различен вкус на различни места (включително в България) съм го забелязал отдавна. Zero не пипвам - не ми харесва и оставя лош вкус в устата. Да си я рекламират както им е кеф.
|
| Пон Авг 10, 2015 4:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Най-лесно става като минаваш през Атланта да спреш в музея на Кока кола. Там имат една зала с поне 100 чучура и можеш да опиташ безплатно напитките, които предлагат във всички държави. Можеш и да ги питаш къде ползват сироп и къде захар  .
|
| Пон Авг 10, 2015 4:54 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Поработи върху версията за различния минерален състав на водата в различните държави, където се предлага Кола-та.  Концентратът се разрежда и водата е по-голямата част от двете.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пон Авг 10, 2015 5:21 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Малко е вероятно това да е причината. Сериозните производители използват "осмозна" вода (обратна осмоза). И с морска вода да я правиш, все тая. Само цената ще е по-солена.
|
| Пон Авг 10, 2015 5:28 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Е да, все пак това не е водка за двуцифрена сума, че да я дестилираш намсиколко пъти или каквото там се прави. Наливаш от местната водица и хайде влачи два литра за два и пеесе.  Съмнявам се, че има някаква дебела конспирация у нас да се прави нарочно по-зле (с по-кофти концентрат), отколкото из развитите страни. То може и да има, де, аз само си се съмнявам. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пон Авг 10, 2015 7:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Всички газирани напитке се кустомизират според местният вкус, в индия примерно е доста по сладка и не толкова газирана, в Дубай май пак е по сладка и т.н. Не се прави за икономии а за да е максимално харесвана, но това не значи че 100 % от местните ще я харесат.
|
| Пон Авг 10, 2015 7:57 pm |
|
|