Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
имало едно време... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: имало едно време...
Митко - носят се слухове че щели да си извадят разрешително за бутилиране на алкохол и щели да пуснат водка с име "Амилум". Шегата настрана - тоя завод само пластмаса още не са почнали да правят от царевица. Продуктите заминават навсякъде в Европа. Единствения отпдаък от царевицата е лека сладникава миризма която се разнася от време на време из града.

Нед Авг 09, 2015 10:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Лошо няма - царевицата е растение чудо. От което могат да се правят много неща и което на всичкото отгоре не може да вирее без човешка намеса :).

Нед Авг 09, 2015 10:48 pm
Профил

Dimitar написа:
Гичо, знаеш ли въобще какво представлява глюкозния сироп? Съмнява ме, че идея си нямаш. Живеем във века на информацията, затова моля те отдели 10 мин от ценното си време и прочети в интернет какво точно представлява въпросния сироп и каква е разликата му със захарта. Уверявам те, че ще останеш изненадан от това, което ще научиш. Относно аспартама - слагат го само в тъй наречените диетични напитки и в момента Пепси започва да предлага такива без аспартам. Кола засега се въздържа, защото както и вайканията относно фруктозния сироп така и за аспартама не е много сигурно дали и колко е вреден. Пак ви повтарям - много конспиративни филмчета гледате без много много да се замисляте :).
Относно какво е било в Бг с колата - прочети за един мега завод в Разград, който е най-големия куповач на царевица в страната. Кога е построен, какво произвежда и къде се използва продукта му. Гарантирам ти - пак ще останеш много изненадан :)

Не ме разбра, проблема ми не е с полезността, ами с вкуса. И без да чета ми звучи логично тоя сироп да е от растителен произход. Допреди 2-3 години на българската кока-кола пишеше "захар", по спомен беше около 100грама на литър. После почна да пише глюкозо-фруктозен сироп и вкуса се измени. Като ходя по Германско се случва да опитам и тяхната - вкусът е познатият стар, и на етикета до последно си пишеше захар.
А къде се прави ми е трудно да преценя - поне според баркода не е в БГ - почва с 544 което излиза да е Белгия и Люксембург, макар да има заводи и тук. Дали означават "последната държава в която е извършен значим технологичен процес" не мога да знам. Дано поне тук не си правят икономии с водата както из Африка.

Пон Авг 10, 2015 12:33 am
Профил

Dimitar написа:
Ако децата в Канада не знаят от къде идва млякото, то тогава тези от Ню Йорк сигурно мислят, че тече от чешмата :). Като почнете да ги пишете едни такива и или си мислите, че другите пасем трева или пък вас много лесно ви баламосват или пък трето - много конспиративни филми гледате. Май това последното е най-вероятно.

:D Хич не ме баламосват, както и не е филм за съжаление. Случва се пред очите ми. Както и виждат едно черно магаре и ми викат "See dark horse"....

A относно аспартама (nutra sweet) ти прочети в интернета. Дори има закони вече срещу захарта и глюкозо фруктозния сироп в напитки. Дори кока кола излезе на протест в Америка миналата или по-минала година(ти по-трябва да знаеш от нас). Кока кола ZERO е новото което произвеждат и рекламират и то е само с аспартам. А както за всичко друго Китай е основният производител....... на аспартам.
Ама нормално е до 1966 година само едрата шарка е убивала по 2 млн. годишно от населението на Земята, а вече се смята за напълно овладяна, явно трябва нова регулация на бройката.

Пон Авг 10, 2015 7:30 am
Профил WWW

Да им го на аспартана .. искам захар, ама истинска захар ... като ще е сладко да ми е сладко а не бозаво ... стига са мислили за чуждото здраве.

Пон Авг 10, 2015 12:28 pm
Профил
Аватар

Ами като искаш садиш си тръстика, гледаш, събираш, цедиш и т.н. всички останали операции - както са си правили едно време захар. Баба ми е разправяла ама това е било преди WW2...

Пон Авг 10, 2015 12:46 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе тук половината хора ги гони синдрома 2012... Га ще гасим лампите?

Пон Авг 10, 2015 12:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Викаш Кока Кола излезнала на протест и имало закон срещу аспартама и фруктозния сироп - тоива е много яко, направо не знам какво да кажа и да плача ли или да се смея :D .

Пон Авг 10, 2015 2:47 pm
Профил
Аватар

А защо според вас криминалетата са толкова популярен жанр. :D

Ето и днешните лауреати:
http://dnes.dir.bg/news/protest-petrich-stari-darveta-19744095

Пречели им крайпътните дървета, щото се блъскали в тях. :mrgreen: :mrgreen: :D

Пон Авг 10, 2015 3:12 pm
Профил ICQ

gicho написа:
...После почна да пише глюкозо-фруктозен сироп и вкуса се измени. Като ходя по Германско се случва да опитам и тяхната - вкусът е познатият стар, и на етикета до последно си пишеше захар.

Сега накарай някой да ти донесе една кола от тук, да речем в кутийка. После го накарай да ти сипе тукашната и немската (пак в кутийка) в 2 еднакви чаши. Току виж се изненадаш от резултата. :)

Пия кола от много време. Поне тук не съм забелязал прехода, но това че една и съща кола има различен вкус на различни места (включително в България) съм го забелязал отдавна.

Zero не пипвам - не ми харесва и оставя лош вкус в устата. Да си я рекламират както им е кеф.

Пон Авг 10, 2015 4:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Най-лесно става като минаваш през Атланта да спреш в музея на Кока кола. Там имат една зала с поне 100 чучура и можеш да опиташ безплатно напитките, които предлагат във всички държави. Можеш и да ги питаш къде ползват сироп и къде захар :).

Пон Авг 10, 2015 4:54 pm
Профил
Аватар

sparkybg написа:
...една и съща кола има различен вкус на различни места
(включително в България) съм го забелязал отдавна.
Поработи върху версията за различния минерален състав
на водата в различните държави, където се предлага Кола-та. :D
Концентратът се разрежда и водата е по-голямата част от двете.

Пон Авг 10, 2015 5:21 pm
Профил
Аватар

Private написа:
Поработи върху версията за различния минерален състав
на водата в различните държави, където се предлага Кола-та. :D
Концентратът се разрежда и водата е по-голямата част от двете.

Малко е вероятно това да е причината. Сериозните производители използват "осмозна" вода (обратна осмоза). И с морска вода да я правиш, все тая. Само цената ще е по-солена.

Пон Авг 10, 2015 5:28 pm
Профил
Аватар

Е да, все пак това не е водка за двуцифрена сума, че да я дестилираш
намсиколко пъти или каквото там се прави. Наливаш от местната водица
и хайде влачи два литра за два и пеесе. :D Съмнявам се, че има някаква
дебела конспирация у нас да се прави нарочно по-зле (с по-кофти концентрат),
отколкото из развитите страни. То може и да има, де, аз само си се съмнявам. :D

Пон Авг 10, 2015 7:15 pm
Профил

Всички газирани напитке се кустомизират според местният вкус, в индия примерно е доста по сладка и не толкова газирана, в Дубай май пак е по сладка и т.н. Не се прави за икономии а за да е максимално харесвана, но това не значи че 100 % от местните ще я харесат.

Пон Авг 10, 2015 7:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща