Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Досадно Privoxy 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Досадно Privoxy
Това си е жив вирус, пуска прокси на машината и започва да ти отваря всякакви простотии. Стандартните методи на махане не помагат, явно крие нещо някъде където не го намирам, или е заразило някой специфичен файл. Трия го от всякъде където го намеря, включително трия и сървисите му, както файловете така и от базата данни, също и от регистрите, и мине не миня няколко часа и пак се появява. NOD-а го спира ако писна HIPS режма но не мога да открия кое пуска самата инсталация, а да държа този режим пуснат е мазохизъм.
някой да се е борил с това досадно Privoxy?

Съб Май 21, 2016 5:30 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Досадно Privoxy
Върни датата от преди да се появи това нещо и недей да работиш повече от админски акаунт. Аз от как ползвам обикновен юзерски вече 5-6 години никакви вироси не са ме нападали.

Съб Май 21, 2016 7:02 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Mbam + Jrt + Adwcleaner, ресет на всички браузъри. Работи безотказно.

Съб Май 21, 2016 7:18 pm
Профил

Ами аз не съм имал проблеми от сума и време, това ми се лепна преди 2-3 месеца. За акаунт без админ права да така е, ама глупавите ми аутокад плъгини не щът да пеят, а и аз имам лоши навици.
Имам само антивирус, мразя да ползвам всякакви допълнителни софтове, те са по големи вируси от самите вируси, поне с такова впечатление съм останал. Използвам само хром, и не виждам да се е инсталнало някъде. Много е упорито обаче, някой ден каот ми остане време ще си поиграя да видя кой го пуска, надявах се някой да зане къде с е енабутало и да ми спести мъките .. то аз така ли иначе ще сменям ТВ-то ... може и да изчакам новото.

Нед Май 22, 2016 12:29 am
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Може да се е закачило към задачите (Tasks) на Windows-a и да се самоизтегля през няколко часа. Самата програма за изтеглянето не се счита за вирус, но пък може да изтегли какво ли не- включително и криптовирус...

Вто Май 24, 2016 8:36 am
Профил

не го видях там но спрях няколко таска които изглеждаха подозрително.

Вто Май 24, 2016 11:47 am
Профил
Аватар

Пробвай с Revo Uninstaller, има го и portable: http://www.revouninstaller.com/download ... rtable.php

Edit: free версията лови само 32 битовите. Аз винаги слагам на комповете Comodo Programs Manager, който лови всичко в реално време и досега не ми е правил ядове. Само при инсталацията не трябва да пропускаш едно линкче за къстъм, защото ще ти нашляпа и други Comodo дивотии. Те се премахват и после, де.

Edit2: ТоНи, честити ти буболечки! :(
Privoxy не е лошо нещо, но явно са го хакнали да върши гадории. Без яко чистене няма да минеш, така че за начало зареди Malwarebytes и след обновяване го пусни да сканира в Safe mode.
Два линка за инфо:
http://www.shouldiremoveit.com/Privoxy- ... ogram.aspx
http://www.computerhope.com/forum/index ... c=144659.0

Чет Май 26, 2016 10:30 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

ToHu написа:
Ами аз не съм имал проблеми от сума и време, това ми се лепна преди 2-3 месеца. За акаунт без админ права да така е, ама глупавите ми аутокад плъгини не щът да пеят, а и аз имам лоши навици.

Прокситата на локалното PC имат много неприятнана способност, че могат да събират user/password които въвеждаш по разните сайтове. Твойто най-вероятно това му е основната задача - дано не е така!
След като го изчегърташ сериозно помисли да си смениш паролите които си въвеждал последните 2-3 месеца.

Пет Май 27, 2016 12:31 am
Профил

Хммм да ... за мой късмет не съм въвеждал много, поне не съм се логвал в банкирането, за гугъл акаунтите обаче не съм сигурен. Истината е че то е направено глупаво, като с епусне почва да отваря идиотски линкове и аз го спирам на секундата.

Пет Май 27, 2016 10:02 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
.......... като с епусне почва да отваря идиотски линкове и аз го спирам на секундата.

Виж втория линк от горния ми пост - не е от Privoxy, а че хакери са го включили в заразите си.

Съб Май 28, 2016 11:35 am
Профил

Да аз това го разбрах, остава да разбера кой всъщност го стартира, аз все си мислех че се стартира само и се опитвах да го разкарам, но явно нещо друго го инсталира и стартира и го използва, не с ебях сетил за този вариант, ще видя кой го инсталва това :)

Съб Май 28, 2016 2:08 pm
Профил
Аватар

Malwarebytes и подобните му няма ли да се справят по-добре?

Интересно, но на компа от който пиша преди няколко дена някак си изгубих админските права - уж няма друг user освен мен (тези по подразбиране са забранени) и аз съм баш админа, но програмите изискващи "Run as admin" просто спряха да се стартират. Поровичках се и някои тръгнаха, но не и новоинсталираните Malwarebytes и Wireshark. Преди това COMODO Programs Manager беше почнал да лови новите инсталации само на ужким, че го преинсталирах. Иначе: освен внимателно избирани обновявания и незначителни програми не съм ръгал. Тина беше дни преди това.
Avast антивирус не е ривал за нищо.
Както и да е, бозъта дойде заедно с компа и си е задължително да я преинсталирам, само че сега просто ще мина на линукс.

Съб Май 28, 2016 2:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]