| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Досадно Privoxy
Това си е жив вирус, пуска прокси на машината и започва да ти отваря всякакви простотии. Стандартните методи на махане не помагат, явно крие нещо някъде където не го намирам, или е заразило някой специфичен файл. Трия го от всякъде където го намеря, включително трия и сървисите му, както файловете така и от базата данни, също и от регистрите, и мине не миня няколко часа и пак се появява. NOD-а го спира ако писна HIPS режма но не мога да открия кое пуска самата инсталация, а да държа този режим пуснат е мазохизъм. някой да се е борил с това досадно Privoxy?
|
| Съб Май 21, 2016 5:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Досадно Privoxy
Върни датата от преди да се появи това нещо и недей да работиш повече от админски акаунт. Аз от как ползвам обикновен юзерски вече 5-6 години никакви вироси не са ме нападали.
|
| Съб Май 21, 2016 7:02 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Mbam + Jrt + Adwcleaner, ресет на всички браузъри. Работи безотказно.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Съб Май 21, 2016 7:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз не съм имал проблеми от сума и време, това ми се лепна преди 2-3 месеца. За акаунт без админ права да така е, ама глупавите ми аутокад плъгини не щът да пеят, а и аз имам лоши навици. Имам само антивирус, мразя да ползвам всякакви допълнителни софтове, те са по големи вируси от самите вируси, поне с такова впечатление съм останал. Използвам само хром, и не виждам да се е инсталнало някъде. Много е упорито обаче, някой ден каот ми остане време ще си поиграя да видя кой го пуска, надявах се някой да зане къде с е енабутало и да ми спести мъките .. то аз така ли иначе ще сменям ТВ-то ... може и да изчакам новото.
|
| Нед Май 22, 2016 12:29 am |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Може да се е закачило към задачите (Tasks) на Windows-a и да се самоизтегля през няколко часа. Самата програма за изтеглянето не се счита за вирус, но пък може да изтегли какво ли не- включително и криптовирус...
|
| Вто Май 24, 2016 8:36 am |
|
 |
|
ToHu
|
не го видях там но спрях няколко таска които изглеждаха подозрително.
|
| Вто Май 24, 2016 11:47 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пробвай с Revo Uninstaller, има го и portable: http://www.revouninstaller.com/download ... rtable.phpEdit: free версията лови само 32 битовите. Аз винаги слагам на комповете Comodo Programs Manager, който лови всичко в реално време и досега не ми е правил ядове. Само при инсталацията не трябва да пропускаш едно линкче за къстъм, защото ще ти нашляпа и други Comodo дивотии. Те се премахват и после, де. Edit2: ТоНи, честити ти буболечки!  Privoxy не е лошо нещо, но явно са го хакнали да върши гадории. Без яко чистене няма да минеш, така че за начало зареди Malwarebytes и след обновяване го пусни да сканира в Safe mode. Два линка за инфо: http://www.shouldiremoveit.com/Privoxy- ... ogram.aspxhttp://www.computerhope.com/forum/index ... c=144659.0
|
| Чет Май 26, 2016 10:30 am |
|
 |
|
speedblue
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 1:41 am Мнения: 276 Местоположение: София
|
Прокситата на локалното PC имат много неприятнана способност, че могат да събират user/password които въвеждаш по разните сайтове. Твойто най-вероятно това му е основната задача - дано не е така! След като го изчегърташ сериозно помисли да си смениш паролите които си въвеждал последните 2-3 месеца.
|
| Пет Май 27, 2016 12:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм да ... за мой късмет не съм въвеждал много, поне не съм се логвал в банкирането, за гугъл акаунтите обаче не съм сигурен. Истината е че то е направено глупаво, като с епусне почва да отваря идиотски линкове и аз го спирам на секундата.
|
| Пет Май 27, 2016 10:02 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Виж втория линк от горния ми пост - не е от Privoxy, а че хакери са го включили в заразите си.
|
| Съб Май 28, 2016 11:35 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да аз това го разбрах, остава да разбера кой всъщност го стартира, аз все си мислех че се стартира само и се опитвах да го разкарам, но явно нещо друго го инсталира и стартира и го използва, не с ебях сетил за този вариант, ще видя кой го инсталва това 
|
| Съб Май 28, 2016 2:08 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Malwarebytes и подобните му няма ли да се справят по-добре? Интересно, но на компа от който пиша преди няколко дена някак си изгубих админските права - уж няма друг user освен мен (тези по подразбиране са забранени) и аз съм баш админа, но програмите изискващи "Run as admin" просто спряха да се стартират. Поровичках се и някои тръгнаха, но не и новоинсталираните Malwarebytes и Wireshark. Преди това COMODO Programs Manager беше почнал да лови новите инсталации само на ужким, че го преинсталирах. Иначе: освен внимателно избирани обновявания и незначителни програми не съм ръгал. Тина беше дни преди това. Avast антивирус не е ривал за нищо. Както и да е, бозъта дойде заедно с компа и си е задължително да я преинсталирам, само че сега просто ще мина на линукс.
|
| Съб Май 28, 2016 2:15 pm |
|
|