Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Сензори с едновременно цифров и аналогов изход 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Сензори с едновременно цифров и аналогов изход
Кажи какво стана с цитата? Да не би да се получи неловко, и да се оказа че се опитваш да ми приписваш неща които не съм твърдял? :D
Или според теб, така затвърждаваш тезата си? :D

Пон Яну 30, 2017 9:00 pm
Профил
Аватар

Ае пак зехте да се джафкате. :D Нема оправия.
Тоя чип на Бош изглежа некво като светия граал, евтин и с малко външни елементи. :) Чак не ми се вярва наистина толкова лесно да е решението. Тия тъпаци що взимат стотици долари за контролер, след като наистина частите са 10-тина $$?
Все пак, имам бая въпроси, ако имате нерви, ще ви питам. :)

Пон Яну 30, 2017 9:25 pm
Профил
Аватар

Ами хората вземат стотици долари, защото за повечето хора е по-лесно да им ги дадат и да не се занимават. Ти ако си също като тях и ти ги дай доларите и да не ти пука. Ако обаче искаш да се човъркаш, тогава си го направи сам. Ето тук има малко по-истински дейташит и примери за въпросния чип:
https://svn.code.sf.net/p/rusefi/code/t ... 125_board/

Пон Яну 30, 2017 9:35 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

чак пък стотици долари не са. ЛЦ2 е УСД150 доставено, като махнеш 50 за сенсора и излизат УСД100 за кутийката с кабелите. Това нещо на бош е интересно и виждам смисъл да се занимава човек с разработка единствено на 4 канален вариант. Като чета даташита на швабите е ясно къде вкарваш салама, но откъде излиза телето и колко е голямо никой не ти казва. Цялата им електроника е такава

Пон Яну 30, 2017 11:23 pm
Профил
Аватар

Да, и аз точно това си мислех. При положение, че е SPI, предполагам няма проблем да се навържат няколко?

Пон Яну 30, 2017 11:48 pm
Профил

Всичко немско е така, и да ти кажат от къде е телето, не е яснодали ще е теле и дали изобщо ще излиза или ще влиза. Аз лично не искам нищо немско да видя, като почнеш от коли и стигнеш до жени...

Вто Яну 31, 2017 1:23 am
Профил
Аватар

сега погледнах какво точно е цифровият контролер с който се хвалят онези от иновейт
http://www.innovatemotorsports.com/reso ... 19_1.2.pdf
ето това е патента:
https://docs.google.com/viewer?url=pate ... 978655.pdf

Става ясно че няма сложни аналоговщини и директно мерят AFR от PWM-а много подобно на VFC
Гледам че CJ125 има два аналогови изхода, и това не ми вдъхва много доверие на първо четене. За OEM приложение бавен сенсор не е проблем. За сериозна работа трудно ще настроиш двигателя ако няма добра корелация между АФР и обороти
Възможно е Бош да са се изхитрили и не са извели цифров изход за да избегнат патента.
Някой има ли наблюдения това CJ125 как се държи на практика? Ако няма бързодейстие става малко безмислено да се използва, освен ако ще настройваш газово на празен ход
Едит
Direct Digital technology is fast enough to enable a single sensor to detect individual-cylinder lambda as the “slugs” of exhaust pass the sensor.
Ще трябва да намеря къде по платката излиза този PWM и да го проверя а лог аналозатор. дали наистина е толкова бърз. Баланс на цилиндрите ще е супер нещо и ако това което си мисля наистина е така може да не се наложи 4канален WB контролер, а само средна стойност и някаква информация за флуктуация на AFR между отделните цилиндри

Вто Яну 31, 2017 6:59 pm
Профил
Аватар

Хм, CJ125 аутпута му е по SPI. Тези UR и UA пинове не знам за какво са точно, но ме съмнява да са аналогова стойност каквато е по SPI. И друго, не знам защо реши, че CJ125 е бавен, аз поне никъде не му видях риспонс тайма. Колкото до иновейта, дават му риспонс <25 ms. При 4 цил. мотор на 6000 оборота един горивен цикъл ти е 5 ms (при повече цилиндри по-малко). Тоест, ми се струва доста пресилена тезата, че може да се мери ламбдата на всеки цил. поотделно.

Чет Фев 02, 2017 1:39 pm
Профил
Аватар

Гледам тук и предположих, че щом хората са отделили време за симулинк значи са наясно какво правят
http://pi-innovo.com/lambda-measurement ... d-lsu-4-9/
SPI изглежда да е за конфиругиране и четене на грешките само.
Точно защото не са споменали риспонса си мисля че е бавен. Бош правят всичко необходимо за системата: LSU 4.2 и CJ125. Някак не ми се връзва да пропуснат да споменат какви резултати дава тази комбинация.
за баланса на цилиндрите: е няма как да стане на 6000, но на празен ход се забелязва. Разбира се това зависи и от колектора

Чет Фев 02, 2017 9:43 pm
Профил
Аватар

LSU 4.9 от Китай за без пари, дали е добра идея? :)

Сря Мар 08, 2017 12:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3