Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Чупи - Купи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Чупи - Купи
Леле...
https://www.youtube.com/watch?v=Adw3VHXGIbI
https://www.youtube.com/watch?v=IxHIM7etGGk

Не искам да го поправям, не искам да ми го поправят...

Пон Мар 20, 2017 11:30 pm
Профил

То стана много офф, а и си имаме тема за андроид (дали?), та ще клепам и аз.
Сони - не стават. Първата индикация беше преди няколко години, когато първи (и почти единствени) от по-сой марките клекнаха пред китайщината и почнаха да слагат медиатек. Какво му е на медиатека? шит на квадрат в gps-а. Оттам насетне чувам за доста проблеми с качеството - отлепени дисплеи и подобни.
Фаворит са ми самсунгерите и на мен - физически "home" бутон (е, сега с фингърпринтите не е толкова актуален), но къде по-лесно е да цъкнеш копа отпред вместо да дириш неква цепка отстрани.
Качество - у високия клас. Логично, но някой марки и по тоя параграф се дънят.
Глезотийки (пак във високия клас) - къде използваеми, къде не много, но си се кефя да имам мерене на налягане, температура и влажност вътре. Сега в новите има и heart rate и oxymeter. NFC, безжично пълнене, otg, aptx, ant и т.н. дреболии които от време на време влизат в употреба.
Та Grubi като виден сенсороползовател трябва да ги оцени тия неща :)
Олед-а е готин, но си има и кусури - поне по времето на моя (s4, модела е 2013) отстъпваше по яркост. Контрастът е добър, но може да се оцени само при слаба околно осветеност - иначе отраженията на външна светлина пречат да се види. Има си добри LCD-та - LG, HTC, и разбира се, iPhone - не мисля че отстъпват, или ако е така ще е с малко, но компенсират с яркост.
Камерата ако ти е важна - а вече няма как да не е, забравих откога не съм сменял фотоапарата, че и последния си стои низвергнат в шкафа. Как да не снимаш някоя идиотия край теб, да не говорим едно добро макро колко помага на инженера.
Последният андроид (7.1+) не виждам какво не му харесвате. Вярно, въпрос на вкус, но за мен няма регресия в андроида - от 2.3 го ползвам (сменяйки win mobile 6.5, който смени симбиан) и съм минал през всичките. На телефона ми оригиналния последно е 5.0. За малко минах на 7.1 (custom rom), после се върнах на 5.0 - е не можах да прежаля дреболиите като директното отваряне на нотификациите с double tap, новата система за разрешенията също ми харесва - преди нещо китайско (апп) каже - ама аз искам да мога и да телефонирам, и .... - и като кажеш "клъц" не знаеш кога ще му хрумне да те изобли. Сега се слага и като реши да достъпва реално API-тата идва питане - е тогава аз мога да кажа "deinstall". Та затова пак на 7.1.1 и усмивката ми е до ушите.
При мен конкретно тича по-бързо от официалната 5-ца. Вярно, с custom rom-овете си е до късмет, но поне виждам че го може.

Вто Мар 21, 2017 12:03 am
Профил
Аватар

ако имаше физически бутони, нямаше да ме е толкова яд.
а така нищо не мога да направя - даже и да го изключа.
преди ъпдейта не ме питаше за разни трансфери и т.н.
- а сега всеки път реве какво точно съм искал.

както и да е - ще видя какво ще сънувам, благодаря за
пространните отговори и предложения

Вто Мар 21, 2017 12:18 am
Профил
Аватар

Що не му включиш една мишка? Има голяма вероятност да успееш да направиш нещо...

А в такива случаи облака е много полезно нещо - поне снимките се спасяват. В зависимост от настройките и всичко останало, включително контактите и подобни щуротии...

Вто Мар 21, 2017 9:17 am
Профил ICQ
Аватар

Това с мишката е гениално, само преходник ще взема и ще пробвам.
Телефона е служебен, на година и половина - и предпочитам да им купя нов
за същите пари, вместо да го поправят този.

Вто Мар 21, 2017 9:34 am
Профил
Аватар

@Cekins - дължа ти каса бира най-малкото. С мишката няма проблеми, може и клавиатура да си закача даже :)
Ще си дръпна каквото ми трябва и ще отиде в коша или ще го оставя като постоянно интернет радио.

Вто Мар 21, 2017 8:48 pm
Профил
Аватар

Хм, може би ще се уредя с CAT S60 с FLIR, шефа беше в добро настроение (или по скоро влизам в бюджета за телефон).
Някакъв друг с повечко сензори - FLIR не ми е чак толкова важен, гледам че SAMSUNG S7 има също доста сензори и
е малко по-евтин. А FLIR има и като приставка, която някой ден ще поевтинее...

Чет Мар 23, 2017 11:09 am
Профил

Взимай С7-цата. Много хубав телефон. Само не взимай едж вариянта.
ФЛИР-а е 220 евро във фарнел. Взех го преди седмица. Много приятна играчка. Има разни гадости като автоматично въртене на екрана дори да ти е забранено от телефона и автоматично сменяне на цветовете но може и да има опция за фиксирани температури към фиксирани цветове която към момента не съм открил. Струва си парите.

Чет Мар 23, 2017 5:55 pm
Профил
Аватар

Късно, поръчах CAT-a - утре трябва да ми е ръчичките, ще видим колко е добър.

Чет Мар 23, 2017 7:41 pm
Профил
Аватар

И аз мислех да си направя устата за един Flir One ама телефона ми е HTC и нямам намерение засега да го сменям със Samsung. Проблема е че на HTC буксите им са на обратно и няма да знам какво точно снимам а доколкото разбрах флир не искат да я правят да се върти. Другия проблем е че другия дето може да я ползва е шефа и той е с айфон та си имаме и хардуерен спор за модела на камерата...

Пет Мар 24, 2017 10:17 pm
Профил ICQ

Нама значение- темата е телефонна :)
Познат си купи преди година Samsung S7. - Камерата му е с близко качество до ДСЛР. Надали има нещо извън добрите такива, което да му се опре, поне до снимки при лошо осветление. Нощни със звезди не сме пробвали- сега е сетих :) . Тия дни ще минава на S8. Дават го с новият процесор Cortex A-73, към 3ГХц. Теоретически трябва да е с близка производителност до топ моделите компютри, при доста по-ниска консумация.
За Медиатек- Преди им бяха слаби GPS-ите. Сега по мои наблюдения е сред най-добрите. Имам Lenovo Tab2 таблет и без интернет се задейства почти веднага, като точността и чувствителността е удивителна. Не го държа непрекъснато включен и го задействам само при нужда за пестене на батерията. Която държи доста дълго- явно е с ниска консумация. Хваща ми позицията в стаята, като нормално определя точно позицията перпендикулярно на прозореца, а в другата е чертаняколко метра, което е нормално според мен. Гарминът изобщо не зацепваше. Сега пуснаха и те А-73 Хелио-Х35. Би трябвало да е с висока производителност, въпреки че до скоро ги даваха с по-ниска спрямо Qualcomm и други топ модели. Но забелязах, че до голяма степен скоростта зависи от програмната флаш памет. А обикновено ги слагат на ценово ориентирани модели, където е вероятно да е доста по-бавна?

Пет Мар 24, 2017 11:33 pm
Профил WWW

Ми самсунг и ах, после взех сони и то снима по-добре и не се пали ;) но то сонито вече 4 годишно май та ....

Пет Мар 24, 2017 11:38 pm
Профил

Пробвай Mediatek MT6592 да видиш на кое му се вика дървен GPS.. Направо да го бяха писали че няма такава екстра.
А относно камерата на S7 - казват по разни ревюта че LG G6 (или G5.. не помня) го разминава.

Пет Мар 24, 2017 11:40 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

След дъжд качулка, но все пак : http://www.kyoceramobilephone.com/en/s701/ - грозен си е, но има и аура на нещо защитено ...

П.п. моя личен е Xiaomi Mi3 , служебния : BlackView 6 .... разликата е повече от две светлинни ...

Последна промяна sides на Пет Мар 24, 2017 11:59 pm, променена общо 1 път

Пет Мар 24, 2017 11:49 pm
Профил
Аватар

Щом Kyocera взеха да си правят телефони.... но на мен ми хареса SOS и програмируемия бутон при CAT-a. Ще видим

Пет Мар 24, 2017 11:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща