| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Чупи - Купи
|
| Пон Мар 20, 2017 11:30 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
То стана много офф, а и си имаме тема за андроид (дали?), та ще клепам и аз. Сони - не стават. Първата индикация беше преди няколко години, когато първи (и почти единствени) от по-сой марките клекнаха пред китайщината и почнаха да слагат медиатек. Какво му е на медиатека? шит на квадрат в gps-а. Оттам насетне чувам за доста проблеми с качеството - отлепени дисплеи и подобни. Фаворит са ми самсунгерите и на мен - физически "home" бутон (е, сега с фингърпринтите не е толкова актуален), но къде по-лесно е да цъкнеш копа отпред вместо да дириш неква цепка отстрани. Качество - у високия клас. Логично, но някой марки и по тоя параграф се дънят. Глезотийки (пак във високия клас) - къде използваеми, къде не много, но си се кефя да имам мерене на налягане, температура и влажност вътре. Сега в новите има и heart rate и oxymeter. NFC, безжично пълнене, otg, aptx, ant и т.н. дреболии които от време на време влизат в употреба. Та Grubi като виден сенсороползовател трябва да ги оцени тия неща Олед-а е готин, но си има и кусури - поне по времето на моя (s4, модела е 2013) отстъпваше по яркост. Контрастът е добър, но може да се оцени само при слаба околно осветеност - иначе отраженията на външна светлина пречат да се види. Има си добри LCD-та - LG, HTC, и разбира се, iPhone - не мисля че отстъпват, или ако е така ще е с малко, но компенсират с яркост. Камерата ако ти е важна - а вече няма как да не е, забравих откога не съм сменял фотоапарата, че и последния си стои низвергнат в шкафа. Как да не снимаш някоя идиотия край теб, да не говорим едно добро макро колко помага на инженера. Последният андроид (7.1+) не виждам какво не му харесвате. Вярно, въпрос на вкус, но за мен няма регресия в андроида - от 2.3 го ползвам (сменяйки win mobile 6.5, който смени симбиан) и съм минал през всичките. На телефона ми оригиналния последно е 5.0. За малко минах на 7.1 (custom rom), после се върнах на 5.0 - е не можах да прежаля дреболиите като директното отваряне на нотификациите с double tap, новата система за разрешенията също ми харесва - преди нещо китайско (апп) каже - ама аз искам да мога и да телефонирам, и .... - и като кажеш "клъц" не знаеш кога ще му хрумне да те изобли. Сега се слага и като реши да достъпва реално API-тата идва питане - е тогава аз мога да кажа "deinstall". Та затова пак на 7.1.1 и усмивката ми е до ушите. При мен конкретно тича по-бързо от официалната 5-ца. Вярно, с custom rom-овете си е до късмет, но поне виждам че го може.
|
| Вто Мар 21, 2017 12:03 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ако имаше физически бутони, нямаше да ме е толкова яд. а така нищо не мога да направя - даже и да го изключа. преди ъпдейта не ме питаше за разни трансфери и т.н. - а сега всеки път реве какво точно съм искал.
както и да е - ще видя какво ще сънувам, благодаря за пространните отговори и предложения
|
| Вто Мар 21, 2017 12:18 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Що не му включиш една мишка? Има голяма вероятност да успееш да направиш нещо...
А в такива случаи облака е много полезно нещо - поне снимките се спасяват. В зависимост от настройките и всичко останало, включително контактите и подобни щуротии...
|
| Вто Мар 21, 2017 9:17 am |
|
 |
|
Grubi
|
Това с мишката е гениално, само преходник ще взема и ще пробвам. Телефона е служебен, на година и половина - и предпочитам да им купя нов за същите пари, вместо да го поправят този.
|
| Вто Мар 21, 2017 9:34 am |
|
 |
|
Grubi
|
@Cekins - дължа ти каса бира най-малкото. С мишката няма проблеми, може и клавиатура да си закача даже  Ще си дръпна каквото ми трябва и ще отиде в коша или ще го оставя като постоянно интернет радио.
|
| Вто Мар 21, 2017 8:48 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Хм, може би ще се уредя с CAT S60 с FLIR, шефа беше в добро настроение (или по скоро влизам в бюджета за телефон). Някакъв друг с повечко сензори - FLIR не ми е чак толкова важен, гледам че SAMSUNG S7 има също доста сензори и е малко по-евтин. А FLIR има и като приставка, която някой ден ще поевтинее...
|
| Чет Мар 23, 2017 11:09 am |
|
 |
|
Pif
|
Взимай С7-цата. Много хубав телефон. Само не взимай едж вариянта. ФЛИР-а е 220 евро във фарнел. Взех го преди седмица. Много приятна играчка. Има разни гадости като автоматично въртене на екрана дори да ти е забранено от телефона и автоматично сменяне на цветовете но може и да има опция за фиксирани температури към фиксирани цветове която към момента не съм открил. Струва си парите.
|
| Чет Мар 23, 2017 5:55 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Късно, поръчах CAT-a - утре трябва да ми е ръчичките, ще видим колко е добър.
|
| Чет Мар 23, 2017 7:41 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И аз мислех да си направя устата за един Flir One ама телефона ми е HTC и нямам намерение засега да го сменям със Samsung. Проблема е че на HTC буксите им са на обратно и няма да знам какво точно снимам а доколкото разбрах флир не искат да я правят да се върти. Другия проблем е че другия дето може да я ползва е шефа и той е с айфон та си имаме и хардуерен спор за модела на камерата...
|
| Пет Мар 24, 2017 10:17 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Нама значение- темата е телефонна  Познат си купи преди година Samsung S7. - Камерата му е с близко качество до ДСЛР. Надали има нещо извън добрите такива, което да му се опре, поне до снимки при лошо осветление. Нощни със звезди не сме пробвали- сега е сетих  . Тия дни ще минава на S8. Дават го с новият процесор Cortex A-73, към 3ГХц. Теоретически трябва да е с близка производителност до топ моделите компютри, при доста по-ниска консумация. За Медиатек- Преди им бяха слаби GPS-ите. Сега по мои наблюдения е сред най-добрите. Имам Lenovo Tab2 таблет и без интернет се задейства почти веднага, като точността и чувствителността е удивителна. Не го държа непрекъснато включен и го задействам само при нужда за пестене на батерията. Която държи доста дълго- явно е с ниска консумация. Хваща ми позицията в стаята, като нормално определя точно позицията перпендикулярно на прозореца, а в другата е чертаняколко метра, което е нормално според мен. Гарминът изобщо не зацепваше. Сега пуснаха и те А-73 Хелио-Х35. Би трябвало да е с висока производителност, въпреки че до скоро ги даваха с по-ниска спрямо Qualcomm и други топ модели. Но забелязах, че до голяма степен скоростта зависи от програмната флаш памет. А обикновено ги слагат на ценово ориентирани модели, където е вероятно да е доста по-бавна?
|
| Пет Мар 24, 2017 11:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ми самсунг и ах, после взех сони и то снима по-добре и не се пали  но то сонито вече 4 годишно май та ....
|
| Пет Мар 24, 2017 11:38 pm |
|
 |
|
michev
|
Пробвай Mediatek MT6592 да видиш на кое му се вика дървен GPS.. Направо да го бяха писали че няма такава екстра. А относно камерата на S7 - казват по разни ревюта че LG G6 (или G5.. не помня) го разминава.
|
| Пет Мар 24, 2017 11:40 pm |
|
 |
|
sides
Ранг: Минаващ
|
След дъжд качулка, но все пак : http://www.kyoceramobilephone.com/en/s701/ - грозен си е, но има и аура на нещо защитено ... П.п. моя личен е Xiaomi Mi3 , служебния : BlackView 6 .... разликата е повече от две светлинни ...
Последна промяна sides на Пет Мар 24, 2017 11:59 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 24, 2017 11:49 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Щом Kyocera взеха да си правят телефони.... но на мен ми хареса SOS и програмируемия бутон при CAT-a. Ще видим
|
| Пет Мар 24, 2017 11:58 pm |
|
|