|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:05 pm
Силикон за заливане на платки и проблем с него...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Силикон за заливане на платки и проблем с него...
Аз мисля да наддавам, мога да го докарам, но го го нямам бурето .. и ракията ....на това може и филми да гледаш.
|
| Пон Юни 19, 2017 4:33 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Това е тежко бре. Да не ти се счупи етажерката. При мен има повечко място... 
|
| Пон Юни 19, 2017 6:00 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Чакайте да ми го дадат, или да ходя да си го взема, да се опитам да го оправя, да се откажат тотално и чак тогава, евентуално....
|
| Пон Юни 19, 2017 6:20 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мисля, че новата етажерка ще издържи и 50" таблет конзолно  нещо като на филип, ама неговия не е тъч... вчера с Тони обсъждахме дали за двойния ми под ще е достатъчно с 850 кила/м2 товароносимост. гледах чертежите и сметката за плочата - няма грижи. то и сега имам няколко уредчета, с жълта лепенка 'two persons lift'. хамалите питаха 'дей лифта?' лебедката я помниш, нали? днес изхвърлям разни стари кутии от компоти. стари, маркови, тежки, само ламарината. свалям 2, след малко - още 2. първите са се изпарили вече. на третия път - паркирана каруца с конь: бате, има ли йоще? та ги организирах римляните, за 5 минути извлачиха джилезо, дето щех да се потя половин ден сигурно. като се замисля, можеше да ги закарам на вторични, ама надали и за 3 SMS-а за паркиране щех да изкарам кинти. пък и не съм конкурентен, друго си е екологичния транспорт - зареждаш го на ливадата, пие вода от локвите, а накрая може и на кюфтета да го утилизираш. --- груби, като стимул и утеха за чакането, почваме да пием по малко от бурето. не че сме кой знае какви пиячи, или се събираме всяка седмица, но все пак е заплаха!
|
| Пон Юни 19, 2017 6:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Значи, при мен май има най-много място, отделно имам и много здрави етажерки, в допълнение имам и лебедка да го кача, и като за капак нямам ни буре ни ракия.... Днес покрай писанията на Ицо ме прихвана да пусна лекроя дето го взех от Горан, веднъж го бях пускал и ми се стори че има приблеми с фокуса. Пуснах я гадината и бачка и пее. То lecroy само му е името, иначе iwatsu 8500, джелезно, само дето сонди нямам читави за него. Имам един пулс генератор с 2369 /avalanche/ сигурно не е пврфектния но с тоя скоп е като на забавен каданс, HP-то дето е 2 GSPS хваща тул таме по някоя точка, а с това добиче имаш перфектна графика
|
| Пон Юни 19, 2017 11:07 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Смених изветрелите резистори. Засега резултатът е 2:2. Американската тоалетна бачка. Уж. Тъй като проблемът беше спорадичен, не бързам да се радвам на успех. Ще отнеме известно време за да се види какъв е крайният резултат. Слагам и фото на проблемната част, ако някой някога се сблъска с подобна тъпня, да знае къде и какво да копа.
|
| Вто Юни 20, 2017 1:45 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Качвам една страница от сервизното на някакъв техен скоп, за да е ясно за какво става въпрос. С което смятам въпроса за изчерпан. 
|
| Вто Юни 20, 2017 7:00 pm |
|
 |
|
nik
|
има логика в това.... най-вероятно точно това е станало.... което ще рече, че същата партида цялата е дефектирала.... ако ти паднат такива без пари знаеш къде е проблема и как се ремонтира 
|
| Чет Юни 22, 2017 6:03 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Да използвам за да обадя - бачка гадината. На последната снимка е показан канал на който няма проблем. На куците, силиконът се е разтекъл върху оградените резистори. Забелязвам че и друг ефект е изчезнал. Преди намесата, ако е включена периодичната авто-калибрация, на моменти изпадаше в дълбок размисъл. Тъй като нямаше с какво да го сравня, го отдавах на античния му хардуер (дърта сметалка) и това че е Лекрой. При тях всичко се случва бавно и славно. В момента липсва подобен ефект. Лекрой...  Накрая ще му тегля един шут в дебелите меки части, и ще си взема нещо което ми пасва като ергономия...
|
| Чет Юни 22, 2017 7:54 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ааа, ще ме накараш да го отворя онзи waverunner 6030a - точно така го помня да се автокалибрира по едно кафе време. Може би логиката за калибриране подавайки там сигнали да е била повлияна от дефектите.
|
| Чет Юни 22, 2017 9:07 pm |
|
 |
|
itso.t
|
По-вероятно е авто-калибрацията да не може да компенсира офсета и да започва едно почесване и чудене как да се оправи работата. Все пак, би трябвало да е предвидена да може да компенсира нормални за работата му офсети, а не такива при някаква авария. При мен офсетът беше такъв, че нямаше начин с неговите контроли "лъча" да бъде вкаран в дисплея. Вероятно и авто-калибрацията не се е справяла, и от това е идвало замислянето. В крайна сметка, не е ясно. Само може да се гадае по какъв алгоритъм бачкат тия джаджи...
|
| Пет Юни 23, 2017 3:06 pm |
|
 |
|
itso.t
|
За статистиката - тия дни пусках кокошарникът  описан в темата. Още работи, та може да се приеме че лечението му е било успешно...
|
| Нед Юли 30, 2017 10:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Те ги на, по 7 на вход, две големи и 5 малки. Релетата са от долната страна. Твоето е по-новичко с по-бързи АЦП-та, оглеждам и за нещо такова и още се чудя на тека. Голямото е RK1-12V , малкото RP1-12V на матсушита, Панасоник явно са ги спрели.
|
| Сря Ное 08, 2023 10:25 pm |
|
 |
|
itso.t
|
А, тоя скоп не е мой от няколко години. Не е лоша машинка, но не можах да му свикна, и го шитнах. А и за ежедневна непретенциозна работа не ми беше удобен. Отделно, че е обемист. Явно Йокогавата ме е разглезила... Когато го купувах се продаваше и "братчето му", което беше същия скоп, но надписан като "диск драйв аналайзер" или нещо подобно. Било имало нещо допълнително във фърмуера, но съм забравил подробности. Тогава народа още не се беше светнал и "дискоскопите" бяха по-евтини от осцилоскопите. След време се светнаха, и цените се поизравниха. Но не пречи да потърсиш и такъв чарк.
|
| Сря Ное 08, 2023 11:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами чат чат излизат, трябва да се дебне, гледам да не се оливам, миналия месец взех едно VNA, и бая други дреболии, този почивам, въпреки че оня ден купих един изгоден сейфти тестер, Hipot и заземяване , да го видим що за животно е. Аз съм му свикнал и ми е удобен, имам и други но с тоя работя основно, иначе за мястото да ....
|
| Чет Ное 09, 2023 12:06 am |
|
|