Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
некоректни търговци 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение некоректни търговци
Вчера ходих до един магазин да си купувам елементи за 15 кинта(резистори,кондензатори,ИС,транзистори)и още в магазина забелязах че вместо 3 броя LM311 са ми дали 2 броя 555;освен 20 броя BC557 са ми сали 20 2Т3511 и като казах,на продавачката че са ми дали други чаркове тя започна да апори че това което ми е дала е това което съм казал :!: :evil: интересно ми беше че като и казах половината даташит на 557 и 311 веднага реши че не може да ме преметне и се извини :twisted: след това се наложи да премери един по един всички 50 резистора(цветен код)и се оказа че от тях само 18 отговарят на това което съм и пойскал :!: дали това има връзка че след като съм на 17 и може да ме излъже като си мисли че не знам какво купувам :roll: :evil: вие имате ли такива проблеми :?: на мене щото ми писна всеки път да се връщам и да се разправям :!: :evil:

Съб Мар 25, 2006 12:40 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Има такива места, където мотото е "Да се вземат парите на този, който влезе в магазина!" Не се учудвай. Но аз мисля, че е редно в такива случаи мястото да не се пази в тайна. Нали в края на краищата форумът е за това: да обменяме информация. Съгласи се, че съобщение от вида: "Някой някого някога накъде с нещо преметнал" носи 0 ( нула ) байта полезна информация.

Съб Мар 25, 2006 1:18 pm
Профил ICQ

Мнение 
Бате, тя темата направо си е за "Важна тема" в "Пазар"
Успех :)

Съб Мар 25, 2006 1:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
съгласен съм с тебе бате :D просто съм пропуснал да го напиша-магазина е на ''Петров електроника'' и е един от най-големия и скъп в града :evil: :( собсвеника се казва ''Тодор Петров''!аз там вече ще стъпя само ако съм отчаян от някои елемент :) при вас в София как е?

Съб Мар 25, 2006 1:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Големите магазини - Комет, Електронинвест, Футурел са коректни. Пазарувал съм много и не съм имал случай да заподозра някое момиче зад щанда в некоректност. Понякога стават и грешки - поръчаш едно, дават ти съвсем друго ( във фактурата пише това, което си си поискал ). Но това го отдавам на случайни фактори, разсеяност и т.н. Така де, някой път погледна момичето, и то се обърка и шашне тотално :wink: Еле пък ако и кажа нещо встрани от ценовата листа. :heart:

В по-малките магазини обаче нещата не са така розови. Там си е практика да ти пробутат нещо старо ( напр. ползван 5 години акумулатор, чип, свалян от цокъл, даже понякога разпояван ) с твърди гаранции, че са нови (магазинчето до женския пазар, на улицата с трамвая). Някъде цените са според клиента. Масовата практика е да не ти приемат обратно боклука, с който са те набутали (същото магазинче). Обикновено не знаят какво имат и трябва ти да си го посочиш. Те такива ми ти работи.

П.С Най-добре е в Електронинвест. :lol:

Съб Мар 25, 2006 1:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
П.С Най-добре е в Електронинвест. :lol:
ми прав си :lol: пазарил съм от футурел и комет и електронинвест и от електронинвест съм най-доволен 8) имах поръчка за 140 лева и ми я изпълниха без нито един сгрешен чарк 8) а сега можеш да ме заведеш в склада да си харесам нещо заради добрите думи :lol: :lol: :lol: :D :wink: :P

Съб Мар 25, 2006 1:42 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Здравеите,абе те В доста градове цените са според клиента :lol: ,в Варна има два мазгазина на Конрат в единия всичко е както трябва цените не са надути коректно обслужване,обаче в другия като те видят че отиваш за първи път ти отрязват главата ама направо през кръста :lol: :lol: последния път за един транзистор IRF540 пича ми каза с доставката 2.60лв :roll: ебахти и транзистора :twisted: после го намерих за 1лв

Съб Мар 25, 2006 2:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Как така с доставката, че ти на магазина и доставката ли трябва да му плашаш? Като няма нещо на склад е дльжен да го осигури ако иска да ти го продаде. По тази логика утре ще ти кажат да си порьчаш чарка от производителя и после да се отбиеш да им oставиш пари за услугата, че са магазин :roll:

Съб Мар 25, 2006 3:09 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами да така излиза :lol: :lol:

Съб Мар 25, 2006 3:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
HCL написа:
Как така с доставката, че ти на магазина и доставката ли трябва да му плашаш?

в БГ Конрад не е като в Германия бре :) тук няма ли нещо на склад и си поръчаш в каталога ти слагат и доставка че и чакаш 4 седмици

Съб Мар 25, 2006 5:52 pm
Профил

Мнение 
И аз мисля, че няма некоректно поведение.
Каката на щанда не може да е Форумен Бог :))
А ако нещо няма на склад - как да ти поръчат 1-2 бройки (при надценка 10% и транспорт - 500%)
Нормално си е това.

Съб Мар 25, 2006 6:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Заек, има разлика, ако им е в каталога и почнат да ти увьртат за още пари, защото видиш ли в момента не било на склад и за един клиент така и така, каталога се завива на фуниика и мацето зад щанда да му се радва. Така де, щом имаш каталог и трьбиш, че си голяма фирма (Конрад не е малко име) водиш подобаваща фирмена политика.
Инак стоят нещата ако им го няма в ценоразписа или си го видял в нечий друг каталог и искаш от сьответната фирма да ти го доставят, тогава ти се вьрши услуга и си плащаш за нея. Обаче намирам за страшно курвенско някои фирми да пускат няколко стотин страници каталог и като си харесаш нещо, ама вижте сега, ние това го нямаме, или ще почакате месец два да се сьберат повече хора или поемате пьтните разноски. Шматки, като го нямат в наличност (ако вьобще някога са го имали) какво им се кипри в каталога.
По сьщия начин се дразня като идеш в някой магазин, купиш техника и се опитат да ти пробутат тази от витрината, нямали друга... простащини. Както и да е, лично си мое мнение.

Едит: а големите фирми на запад са известни с това, че дьржат по-високи цени, за сметка на факта, че имат огромен асортимент и всичко в наличност. Без такива пазарльци. Пак повтарям, че инак са нещата когато тьрсиш услуга от някоя фирма да ти внесе нещо, което тя по принцип не продава.

Съб Мар 25, 2006 6:33 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
HCL написа:
Така де, щом имаш каталог и трьбиш, че си голяма фирма (Конрад не е малко име) водиш подобаваща фирмена политика.

по принцип си прав, но пропускаш че в България Конрад не е същия Конрад дето е в Германия, тук е ЕТ Щайнбергер - Стефан Дервишев (ако не ме лъже паметта ) :) и просто ползва името на Конрад и каталога, веднъж месечно товари на ТИР-а залежалия склад на Конрад в Германия и Wise дълбоко се бърка за отстъпките, няма да се учудя ако купува залежалия склад на 20-30% от каталожната цена и си слага надценка на всичко което поръчаш от Конрад и трябва да достави, Конрад вообще не знаят или не им пука какво прави г-н Дервишев в България нито ги е грижа да поддържат фирмена политика, то май освен в Германия където са наистина големи май ги няма никъде другаде, нещо като Farnel и RS за Англия - големи локални играчи със скромно глобално присъствие.

Съб Мар 25, 2006 7:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Виж ти каква била работата :) Обаче за Фарнел грешиш, далеч не са локални играчи, цените им са невероятно завишени, но имат ОГРОМЕН асортимен и в Германия са известно име.

Съб Мар 25, 2006 7:34 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Нормално е всеки търговец който доставя нещо извънскладово да начислява такси. Не разбирам какво ви смущава. Друг е въпроса, че не трябва да се начислява пълния път на един клиент, защото те обединяват поръчки. А не като един псевдо дистрибутор на Digikey в БГ (няма да споменавам имена), който на чипове за 10$ искаше да ми начисли 15$ транспорт в USA + 30$ DHL + ДДС. И на резонния въпрос - че вие само мойте чипове ли ще доставите - последва кратко мълчание и отговор - "това е".

Съб Мар 25, 2006 8:48 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща