Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Хумор
Има едно дърво (ябълка) под балкона и дворните котки се катерят по него и се приютяват. Та понеже по този способ котешкото ни семейство се разрастна доста, умувам, какво приспособление да направя за да ги възпрепятствам. Мисля си да обвия стеблото в по възможност по-дълъг участък с нещо в което да не могат да се захващат с нокти. Например да срежа надлъжно пвц тръба и да я сглобя около стеблото. Иде пролет и дотогава трябва да го измисля. Приемам всякакво ноу-хау :)

Съб Яну 27, 2018 12:09 am
Профил
Аватар

Уф, като каза село: сиамецът там го сдавиха кучета на пътя - нали не беше свикнал да се пази...

Съб Яну 27, 2018 12:12 am
Профил

Как бе, знаеш ли тия какви хубави стават като ги острижеш, като кадифе, и са мекички. Нашите ангорки рефовно ги стрижехме.

Съб Яну 27, 2018 12:35 am
Профил

Те го на последния, тоя беше бая тлъст преди да се разболее

Прикачени файлове:
DSC_0005.JPG
DSC_0005.JPG [ 240.83 KiB | Прегледано 3895 пъти ]
Съб Яну 27, 2018 1:12 am
Профил

lcr написа:
Има едно дърво (ябълка) под балкона и дворните котки се катерят по него и се приютяват. Та понеже по този способ котешкото ни семейство се разрастна доста, умувам, какво приспособление да направя за да ги възпрепятствам. Мисля си да обвия стеблото в по възможност по-дълъг участък с нещо в което да не могат да се захващат с нокти. Например да срежа надлъжно пвц тръба и да я сглобя около стеблото. Иде пролет и дотогава трябва да го измисля. Приемам всякакво ноу-хау :)

Поцинкована ламарина - 2х1м ти е под 20лв и увиваш. ПВЦ тръбата ще трябва да я прихванеш по-сериозно и може да им дадеш "опорни точки".
Другото са хапчета - така хем котките ще си правят кефа, хем няма да има потомство :-) Щото ламарината няма да спре твоята да слезе като я погнат хормоните....

Съб Яну 27, 2018 10:57 am
Профил

gicho написа:
Поцинкована ламарина - 2х1м ти е под 20лв и увиваш. ПВЦ тръбата ще трябва да я прихванеш по-сериозно и може да им дадеш "опорни точки".
Другото са хапчета - така хем котките ще си правят кефа, хем няма да има потомство :-) Щото ламарината няма да спре твоята да слезе като я погнат хормоните....

Прав си за ламарината - по-ефикасно ще е и по-лесно ще я монтирам с нитачките.

Иначе моите котки не са проблем. Те са кастрирани а и не ги пускам на балкона. Есента по дървото се покатери едно около 3 месечно коте и 2 седмици стоя от външната страна на прозореца и жално гледа вътре. А като позастудя сърце не ни даде да го оставим там и го прибрахме. А то много бързо се превърна от много нещастно в много агресивно и гони другите :)

Съб Яну 27, 2018 12:39 pm
Профил

Не че съм много по котките, ама може да го погледнеш и така - ако имаше ламарина това коте щеше да е останало долу и да е блеснало с кратка епизодична роля във филм като на Бонговия сиамец :)

Съб Яну 27, 2018 3:45 pm
Профил

Жена ми казва, че ако имало начин, щяла да приюти всички котки на света. А аз и казвам, че и естественият подбор трябва все пак да оцелее :)

Съб Яну 27, 2018 4:24 pm
Профил
Аватар

К'ва друга типична случка си спомних: холът и спалнята си комуникираха през коридора и остъклената тераса, а вратите се затваряха плътно само в краен случай, заради животинките. На сиамеца като му станеше скучно отиваше да перне шамар на по-малката болонка и тя го погваше, майката реагираше незабавно и така се въртяха из къщи. По някое време котката се уморяваше и скачаше на фотьойла, а кучетата продължаваха да обикалят с див лай - повече за идеята. Но за да не им се изчерпи бързо ентусиазмът сиамецът започваше да им удря една лапа по навирените опашки - жив фитнес клуб :D

Последна промяна bongo_x2 на Съб Яну 27, 2018 5:40 pm, променена общо 1 път

Съб Яну 27, 2018 5:34 pm
Профил

Котките са ми слабост, чак да ги приютявам не, но са добри гадинки.

Съб Яну 27, 2018 5:38 pm
Профил

На пръв поглед си казваш, че това е само едно животинче с първосигнална нервна система. И въпреки, че дори при взаимоотношенията им с хората се усеща, че това не е точно така, то когато те живеят в група, нещата стават доста интересни. Всяко си има много специфично отношение спрямо всяко друго. Помежду си проявяват приятелство, омраза, ревност, дори тарикатщина :)

Съб Яну 27, 2018 5:45 pm
Профил
Аватар

А защо вярвате, че сме по-хора от тях?! Има няк'ва граница на умствено развитие, но и доста човеци не я достигат. Всичко е въпрос на среда, отношения и възпитание.
Пък за делфините например аз знам, че нищо не знам.

Съб Яну 27, 2018 6:06 pm
Профил

Всеки знае за прословутия експеримент на Павлов с кучето и доказването на условните рефлекси.

Малко хора обаче знаят за един друг експеримент на Павлов, пак с кучето.
Експериментът се състоял в следното:

Прожектирали на екран пред кучето светъл квадрат. Непоредствено след това давали на кучето храна.
След това прожектирали окръжност и причинявали на кучето болка.

Така докато кучето свикнало и като видело квадрата, започвало радостно да върти опашка и като видело окръжността, започвало да скимти и да се крие.

След това с оптичен способ започнали да заоблят ъглите на квадрата, лека полека докато се получи някакъв овал - нещо средно между окръжност и квадрат. Кучето буквално се побърквало. Очевидно от това, че не знае, какво следва.

Подобно нещо е присъщо и за хората - страх или поне дискомфорт от неизвестното.

Съб Яну 27, 2018 6:17 pm
Профил
Аватар

Бря, тук имало много любители на нереализираните тигри...

Съб Яну 27, 2018 6:22 pm
Профил
Аватар

Моя снощи му се доигра - сега ръката ми е все едно че съм бръкнал в коприва... Чак трябваше да приложа сила за да ме пусне. Сега се е размазал в жена ми на дивана и си подремват и двамата...

Тони - знам какво е ангорка. Персиеца е друга бира - ако го подстрижем целия ще си загуби чара - трябва да го видиш как ходи като подвижна възглавница - с козината изглежда три пъти по-едър отколкото е в действителност.

Съб Яну 27, 2018 9:31 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 573  Следваща