| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Хумор
Има едно дърво (ябълка) под балкона и дворните котки се катерят по него и се приютяват. Та понеже по този способ котешкото ни семейство се разрастна доста, умувам, какво приспособление да направя за да ги възпрепятствам. Мисля си да обвия стеблото в по възможност по-дълъг участък с нещо в което да не могат да се захващат с нокти. Например да срежа надлъжно пвц тръба и да я сглобя около стеблото. Иде пролет и дотогава трябва да го измисля. Приемам всякакво ноу-хау 
|
| Съб Яну 27, 2018 12:09 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Уф, като каза село: сиамецът там го сдавиха кучета на пътя - нали не беше свикнал да се пази...
|
| Съб Яну 27, 2018 12:12 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Как бе, знаеш ли тия какви хубави стават като ги острижеш, като кадифе, и са мекички. Нашите ангорки рефовно ги стрижехме.
|
| Съб Яну 27, 2018 12:35 am |
|
 |
|
ToHu
|
Те го на последния, тоя беше бая тлъст преди да се разболее
|
| Съб Яну 27, 2018 1:12 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Поцинкована ламарина - 2х1м ти е под 20лв и увиваш. ПВЦ тръбата ще трябва да я прихванеш по-сериозно и може да им дадеш "опорни точки". Другото са хапчета - така хем котките ще си правят кефа, хем няма да има потомство  Щото ламарината няма да спре твоята да слезе като я погнат хормоните....
|
| Съб Яну 27, 2018 10:57 am |
|
 |
|
lcr
|
Прав си за ламарината - по-ефикасно ще е и по-лесно ще я монтирам с нитачките. Иначе моите котки не са проблем. Те са кастрирани а и не ги пускам на балкона. Есента по дървото се покатери едно около 3 месечно коте и 2 седмици стоя от външната страна на прозореца и жално гледа вътре. А като позастудя сърце не ни даде да го оставим там и го прибрахме. А то много бързо се превърна от много нещастно в много агресивно и гони другите 
|
| Съб Яну 27, 2018 12:39 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не че съм много по котките, ама може да го погледнеш и така - ако имаше ламарина това коте щеше да е останало долу и да е блеснало с кратка епизодична роля във филм като на Бонговия сиамец 
|
| Съб Яну 27, 2018 3:45 pm |
|
 |
|
lcr
|
Жена ми казва, че ако имало начин, щяла да приюти всички котки на света. А аз и казвам, че и естественият подбор трябва все пак да оцелее 
|
| Съб Яну 27, 2018 4:24 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
К'ва друга типична случка си спомних: холът и спалнята си комуникираха през коридора и остъклената тераса, а вратите се затваряха плътно само в краен случай, заради животинките. На сиамеца като му станеше скучно отиваше да перне шамар на по-малката болонка и тя го погваше, майката реагираше незабавно и така се въртяха из къщи. По някое време котката се уморяваше и скачаше на фотьойла, а кучетата продължаваха да обикалят с див лай - повече за идеята. Но за да не им се изчерпи бързо ентусиазмът сиамецът започваше да им удря една лапа по навирените опашки - жив фитнес клуб 
Последна промяна bongo_x2 на Съб Яну 27, 2018 5:40 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Яну 27, 2018 5:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Котките са ми слабост, чак да ги приютявам не, но са добри гадинки.
|
| Съб Яну 27, 2018 5:38 pm |
|
 |
|
lcr
|
На пръв поглед си казваш, че това е само едно животинче с първосигнална нервна система. И въпреки, че дори при взаимоотношенията им с хората се усеща, че това не е точно така, то когато те живеят в група, нещата стават доста интересни. Всяко си има много специфично отношение спрямо всяко друго. Помежду си проявяват приятелство, омраза, ревност, дори тарикатщина 
|
| Съб Яну 27, 2018 5:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А защо вярвате, че сме по-хора от тях?! Има няк'ва граница на умствено развитие, но и доста човеци не я достигат. Всичко е въпрос на среда, отношения и възпитание. Пък за делфините например аз знам, че нищо не знам.
|
| Съб Яну 27, 2018 6:06 pm |
|
 |
|
lcr
|
Всеки знае за прословутия експеримент на Павлов с кучето и доказването на условните рефлекси.
Малко хора обаче знаят за един друг експеримент на Павлов, пак с кучето. Експериментът се състоял в следното:
Прожектирали на екран пред кучето светъл квадрат. Непоредствено след това давали на кучето храна. След това прожектирали окръжност и причинявали на кучето болка.
Така докато кучето свикнало и като видело квадрата, започвало радостно да върти опашка и като видело окръжността, започвало да скимти и да се крие.
След това с оптичен способ започнали да заоблят ъглите на квадрата, лека полека докато се получи някакъв овал - нещо средно между окръжност и квадрат. Кучето буквално се побърквало. Очевидно от това, че не знае, какво следва.
Подобно нещо е присъщо и за хората - страх или поне дискомфорт от неизвестното.
|
| Съб Яну 27, 2018 6:17 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Бря, тук имало много любители на нереализираните тигри...
|
| Съб Яну 27, 2018 6:22 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Моя снощи му се доигра - сега ръката ми е все едно че съм бръкнал в коприва... Чак трябваше да приложа сила за да ме пусне. Сега се е размазал в жена ми на дивана и си подремват и двамата...
Тони - знам какво е ангорка. Персиеца е друга бира - ако го подстрижем целия ще си загуби чара - трябва да го видиш как ходи като подвижна възглавница - с козината изглежда три пъти по-едър отколкото е в действителност.
|
| Съб Яну 27, 2018 9:31 pm |
|
|