Каубойците са странни птици... Навремето те направиха първите светни АРМ-ве (Strong ARM). Пуснаха един-два чепа, хората още не бяха се нарадвали и те ги спряха. После омарите там малко повече задържаха, тях не ги следях ама и те тъкмо да се наложат и ги спряха.
Купиха луминари по неясно какви причини, няма лошо... Взеха да им оправят бъговете, пак нищо лошо. Всъщност кръпките им (с патчове във флаша) не бяха много приятни, ама карай. После пуснаха вече релийз без кръпки, което пак нямаше много смисъл тъй като заради съвместимостта с останалите на полето нямаше как да върнем флаша. И тъкмо ги поизчистиха и бам EOL без алтернатива, буквално ни казаха сменяйте производителя... Естествено сменихме ги веднага, а те взеха че пуснаха заместители. Да ги питаш чий уй

Единствено MSP430 си го пазят толкова време. Нямам идея какви пари инвестират в него, но като технология си го къткат. Само на него слагат по-интересните си технологии като FRAM, прецизни АДЦ-та и т.н. И като ги питаш няма ли тия екстри да ги сложите и на някой куртекс, отговорят с твърдо НьЕ!

Не ги разбирам... а не ми е работа. Но MSP430 не го разбирам още повече. Тва е нещо като нищо, нито времето му уцелиха, нито технологията, нито пазара, нито нищо. Работил с много контролери, но само за MSP-то съжалявам че съм си изгубил времето

И за да бъде пълен оффтопика мисля, че модерните архитектури в момента НЕ са класическите. Хората сега се вълнуват от квантовите или AI-архитектурите