Отговори на тема  [ 1448 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 97  Следваща
Военно-технически (без безмислени коментари) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Военно-технически (без безмислени коментари)
Desert Leo написа:
Реконструктор написа:
Ако все още си говорим за джвелина, там главата е матрица 64х64, все така охлаждана с аргон. Има няква идиотски сложна система, при която по време на прицелването се охлажда с аргона от външния резервоар, а след като се изстреля, минава на вътрешен.

Напротив, много разумно решение, ... за който го може.

Начи гледай сега, време ти е да пораснеш. Ако някой не е направил нещо, не е задължително причината да е, че не може. Според личната ми класификация, оръжията са офисно-програмистки (американски) и войнишки (руски). Познай джавелина към кои спада?

Пон Май 09, 2022 4:51 pm
Профил

gicho написа:
Не е точно така - пикселите буквално мерят топлинния ефект от дошлото облъчване - видимата светлина на пречи.

Всъщност топлинният ефект зависи от това дали материята поглъща дадената дължина на вълната. В този смисъл и видимата светлина може да предизвика топлинен ефект.
п.с. Може имаш в предвид топлинно детектиране - пикселът се нагрява от ИЧ и си мени съпротивлението, а не фоелектричен ефект ?

А това ИЧ фаровете да затоплят въздуха пред тях, ми се вижда много неефективно. Все пак не е затворено пространство като фурна например.
п.с. по-скоро става дума за разсейване "light scattering"

Последна промяна slav4o.com на Пон Май 09, 2022 5:36 pm, променена общо 3 пъти

Пон Май 09, 2022 5:00 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Desert Leo написа:
Реконструктор написа:
Ако все още си говорим за джвелина, там главата е матрица 64х64, все така охлаждана с аргон. Има няква идиотски сложна система, при която по време на прицелването се охлажда с аргона от външния резервоар, а след като се изстреля, минава на вътрешен.

Напротив, много разумно решение, ... за който го може.

Начи гледай сега, време ти е да пораснеш. Ако някой не е направил нещо, не е задължително причината да е, че не може. Според личната ми класификация, оръжията са офисно-програмистки (американски) и войнишки (руски). Познай джавелина към кои спада?

Рек, колко пъти да ти казвам да не коментираш неща, които не разбираш? С кои оръжия си имал работа лично?

Пон Май 09, 2022 5:03 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Рек, колко пъти да ти казвам да не коментираш неща, които не разбираш? С кои оръжия си имал работа лично?

С никои (ако не броим 9мм пистолетчета по стрелбищата). Атоми също не съм разцепвал лично, самолети не съм карал, в космоса не съм бил, да продължавам ли списъка?

Пон Май 09, 2022 5:13 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Desert Leo написа:

С никои (ако не броим 9мм пистолетчета по стрелбищата). Атоми също не съм разцепвал лично, самолети не съм карал, в космоса не съм бил, да продължавам ли списъка?

Това е очевАдно. Въпросът беше риторичен... :D

Пон Май 09, 2022 5:28 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Desert Leo написа:
....

Аз все се чудя защо си се самопровъзгласил за експерт по всякакви оръжия....
Това че си прекарал част от живота си в някоя вое норемонтна работилница носейки сандъци с това онова и запоявайки някой отпоен резизтор в р173...
Хич не те прави експерт по всичко...
И как аргументирано се изказваш и за джавелините и за свързвуковите ракети и за самолетите...

Пон Май 09, 2022 5:51 pm
Профил
Аватар

Айде да се сопрем с квалификациите, и да говорим и сравняваме - а да не приказвам общи приказки, а? Нали става?

Ето ви Карл Густав,
тука пък програмират снаряда и имат различни модификации
https://www.saab.com/newsroom/press-rel ... f-munition

Пон Май 09, 2022 6:00 pm
Профил
Аватар

Точно това щях да кажа и аз, въздържайте се от квалификации и лично отношение, за да не иде и тая тема в кофата.

Пон Май 09, 2022 6:07 pm
Профил
Аватар

Grubi, тез шведите, колко битки са спечелили

Пон Май 09, 2022 6:18 pm
Профил ICQ
Аватар

MYXATA написа:
Desert Leo написа:
....

Аз все се чудя защо си се самопровъзгласил за експерт по всякакви оръжия....
Това че си прекарал част от живота си в някоя вое норемонтна работилница носейки сандъци с това онова и запоявайки някой отпоен резизтор в р173...
Хич не те прави експерт по всичко...
И как аргументирано се изказваш и за джавелините и за свързвуковите ракети и за самолетите... по някое врене се спри защото ставаш смешен

Що не се смееш?

Участвал съм в производството и обслужването на противотанкови ракетни комплекси (9К111, 9К115, 9М113) и зенитни такива (9К34, 9К310 и 9К38), та мога по наличната информация за американските да правя сравнение.

Джавелин няма и няма да има руски аналог, както NLAW, Стингер...

Пон Май 09, 2022 6:23 pm
Профил
Аватар

от де го изкопа тоя Стингер ся :D
Цитат:
Американский оборонный гигант Raytheon Technologies признал, что
он не может восстановить производство зенитно-ракетных комплексов Stinger для поставок Украине
"У нас очень ограниченный запас материалов для производства Stinger. Мы активно пытаемся найти ресурсы для некоторых материалов,
но, к сожалению, Министерство обороны США не покупало Stinger примерно 18 лет, а некоторые компоненты больше не продаются", - Washington Post.

Пон Май 09, 2022 6:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Ами логично е да не могат да възобновят производството веднага. Да не мислиш, че в Русия е по-различно. По руските стандарти, дори всичко да е налично, при спиране на производството за повече от 6 месеца се прави ново усвояване в производство - пробна партида, изпитания и ако всичко е ОК, едва тогава серийно производство. Което ще рече поне 2 години, ако испитанията минат. Ако не - следваща пробна партида...

Пон Май 09, 2022 6:34 pm
Профил

Преди да отишла в кошчето да питам за нещо, което ми заприлича на инфраред камера но беше супер странно.
Просто гледах едно видео как свалят самолет и показваха един екран с едно голямо петно. Аз изобщо не можах да се ориентирам, щото петното си седеше статично, а те следяха и самолета и ракетата, че даже отчетоха и поражение. Не стана ясно каква точно е техниката, но имаше отвън кадър с машините и ми заприлича на С-300.
За съжаление не мога да намеря сега видеото, а и то по него наистина няма какво да се види. В смисъл карал съм радиолокация знам как изглеждат екраните, тоя определено не беше такъв. Но пък да ползват камери? При тия разстояния...

Пон Май 09, 2022 6:41 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
miro_atc написа:
.....и. В смисъл карал съм радиолокация знам как изглеждат екраните, тоя определено не беше такъв. Но пък да ползват камери? При тия разстояния...

Ами те зенитните комплекси имат фунлция да се насочва ракетата по оптика/видео о това не е лт вчера...
Братята сърби свалят невидимият ф117 точно с комплекс Бук, който е от 70-те години и понеже да не се засече РЛС, са го дебнали на оптика. Демек засичаш и водиш целта по оптика, а порадиоканал иправляваш ракетата...

Пон Май 09, 2022 6:47 pm
Профил
Аватар

miro_atc, покрай тая война има толкова много фейк клипове (и от двете страни), че е напълно възможно да са снимали нещо друго, което няма отношение към този ПВО комплекс.

Пон Май 09, 2022 6:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1448 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 97  Следваща