|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 3:24 pm
Военно-технически (без безмислени коментари)
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Военно-технически (без безмислени коментари)
Начи гледай сега, време ти е да пораснеш. Ако някой не е направил нещо, не е задължително причината да е, че не може. Според личната ми класификация, оръжията са офисно-програмистки (американски) и войнишки (руски). Познай джавелина към кои спада?
|
| Пон Май 09, 2022 4:51 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Всъщност топлинният ефект зависи от това дали материята поглъща дадената дължина на вълната. В този смисъл и видимата светлина може да предизвика топлинен ефект. п.с. Може имаш в предвид топлинно детектиране - пикселът се нагрява от ИЧ и си мени съпротивлението, а не фоелектричен ефект ? А това ИЧ фаровете да затоплят въздуха пред тях, ми се вижда много неефективно. Все пак не е затворено пространство като фурна например. п.с. по-скоро става дума за разсейване "light scattering"
Последна промяна slav4o.com на Пон Май 09, 2022 5:36 pm, променена общо 3 пъти
|
| Пон Май 09, 2022 5:00 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Рек, колко пъти да ти казвам да не коментираш неща, които не разбираш? С кои оръжия си имал работа лично?
|
| Пон Май 09, 2022 5:03 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
С никои (ако не броим 9мм пистолетчета по стрелбищата). Атоми също не съм разцепвал лично, самолети не съм карал, в космоса не съм бил, да продължавам ли списъка?
|
| Пон Май 09, 2022 5:13 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Това е очевАдно. Въпросът беше риторичен... 
|
| Пон Май 09, 2022 5:28 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Аз все се чудя защо си се самопровъзгласил за експерт по всякакви оръжия.... Това че си прекарал част от живота си в някоя вое норемонтна работилница носейки сандъци с това онова и запоявайки някой отпоен резизтор в р173... Хич не те прави експерт по всичко... И как аргументирано се изказваш и за джавелините и за свързвуковите ракети и за самолетите...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Май 09, 2022 5:51 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Айде да се сопрем с квалификациите, и да говорим и сравняваме - а да не приказвам общи приказки, а? Нали става? Ето ви Карл Густав, тука пък програмират снаряда и имат различни модификации https://www.saab.com/newsroom/press-rel ... f-munition
|
| Пон Май 09, 2022 6:00 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Точно това щях да кажа и аз, въздържайте се от квалификации и лично отношение, за да не иде и тая тема в кофата.
|
| Пон Май 09, 2022 6:07 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Grubi, тез шведите, колко битки са спечелили
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Май 09, 2022 6:18 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Що не се смееш? Участвал съм в производството и обслужването на противотанкови ракетни комплекси (9К111, 9К115, 9М113) и зенитни такива (9К34, 9К310 и 9К38), та мога по наличната информация за американските да правя сравнение. Джавелин няма и няма да има руски аналог, както NLAW, Стингер...
|
| Пон Май 09, 2022 6:23 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
от де го изкопа тоя Стингер ся
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Май 09, 2022 6:31 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ами логично е да не могат да възобновят производството веднага. Да не мислиш, че в Русия е по-различно. По руските стандарти, дори всичко да е налично, при спиране на производството за повече от 6 месеца се прави ново усвояване в производство - пробна партида, изпитания и ако всичко е ОК, едва тогава серийно производство. Което ще рече поне 2 години, ако испитанията минат. Ако не - следваща пробна партида...
|
| Пон Май 09, 2022 6:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Преди да отишла в кошчето да питам за нещо, което ми заприлича на инфраред камера но беше супер странно. Просто гледах едно видео как свалят самолет и показваха един екран с едно голямо петно. Аз изобщо не можах да се ориентирам, щото петното си седеше статично, а те следяха и самолета и ракетата, че даже отчетоха и поражение. Не стана ясно каква точно е техниката, но имаше отвън кадър с машините и ми заприлича на С-300. За съжаление не мога да намеря сега видеото, а и то по него наистина няма какво да се види. В смисъл карал съм радиолокация знам как изглеждат екраните, тоя определено не беше такъв. Но пък да ползват камери? При тия разстояния...
|
| Пон Май 09, 2022 6:41 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами те зенитните комплекси имат фунлция да се насочва ракетата по оптика/видео о това не е лт вчера... Братята сърби свалят невидимият ф117 точно с комплекс Бук, който е от 70-те години и понеже да не се засече РЛС, са го дебнали на оптика. Демек засичаш и водиш целта по оптика, а порадиоканал иправляваш ракетата...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Май 09, 2022 6:47 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
miro_atc, покрай тая война има толкова много фейк клипове (и от двете страни), че е напълно възможно да са снимали нещо друго, което няма отношение към този ПВО комплекс.
|
| Пон Май 09, 2022 6:54 pm |
|
|